Bondrea: „A fost un progres în jocul nostru, față de precedentele amicale”

12 Mar. 2012, 16:19 Pregătiri, amicale
Bondrea:** „A fost un progres în jocul nostru, față de precedentele amicale

În primul amical disputat pe „Municipalul” severinean, în actuala pauză competițională, echipa lui Marian Bondrea a dispus cu 4-1 de liderul din C5, ACS Recaș.

După remiza îngrijorătoare din testul cu FC Caransebeș (1-1), Gaz Metan a surclasat ACS Recaș. Totuși, jocul elevilor lui Marian Bondrea a suferit mult în prima jumătate de oră. Oaspeții au și deschis scorul prin Moroșan (7), care a trimis plasat din interiorul careului. În minutul 29, Olah a ratat un penalty, obținut de Bălău. Același Olah a egalat în minutul 46, cu un șut ușor deviat. Peste doar două minute, Vancea și-a adus echipa în avantaj, cu un șut în vinclu, din 10 metri. Dubla nigerianului Abba (65, 80) a consființit cea mai categorică victorie obținută de Gaz Metan în această pauză competițională.

Bairam, „poate la vară”

Amicalul cu ACS Recaș s-a disputat pe durata a trei reprize, de câte 35 de minute fiecare. La Gaz Metan a evoluat și atacantul Bairam, care în urmă cu două săptămâni fusese adversarul echipei severinene, în amicalul cu Minerul Motru. Fostul vârf de la Eforie n-a încântat nici la malul Dunării. „Acest jucător a fost recomandat de mai mulți oameni de fotbal, însă nu a arătat mare lucru în amicalul cu Recaș, iar noi nu mai avem timp de experimente. Începe campionatul. Dacă îl aveam de mai mult timp în pregătire, poate era o soluție. Acum însă e târziu. Poate la vară”, a spus Bondrea.

Așteptări mari de la Abba

Acesta s-a arătat mult mai mulțumit de noua achiziție Paul Abba: „La africani, perioada de acomodare e ceva mai lungă, dar și Abba trebuie să înțeleagă că așteptările sunt mai mari de la un jucător străin. Se vede că el vrea să demonstreze multe, dar mai are mult de lucrat. E bine că marchează”.

Mai are timp să corecteze erorile

Bondrea a avut motive de satisfacție și după rezultatul final: „A fost un progres față de precedentele amicale. Aveam nevoie de un meci pe propriul stadion, pe un teren de dimensiuni normale, bun, care te lasă să-ți dezvolți jocul. Au mai existat și erori, dar mai avem ceva timp să le corectăm. Pentru noi, mai sunt două săptămâni până la reluarea campionatului, fiindcă Turda se pare ca se retrage. Pot spune că s-a stabilit un lot de bază, din 14-15 jucători. Sper să nu mai intervină evenimente neplăcute, precum cel cu Bălace, afectat de o gripă, sau cum a fost cazul lui Marin, care s-a accidentat și care ar putea rata meciul de la Vâlcea. Îmi doresc ca jocul nostru să crească, de la meci la meci”.

Nu mai joacă miercuri cu Luceafărul

Miercuri, Gaz Metan Severin trebuia să întâlnescă Luceafărul Oradea într-un amical, dar partida nu se va mai disputa, deoarece adversara bihorenilor din prima etapă, Mureșul Deva, a decis în ultimul moment să continue în Liga a II-a.

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

12 Mar. 2012, 16:19 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă