„Aviatori” harnici. Aerostar își reia pregătirile cu o săptămână mai devreme

Marius ANGHEL 08 Jan. 2015, 14:20 Pregătiri, amicale

De regulă este invers: echipele obișnuiesc să-și amâne reluarea antrenamentelor. În special iarna, din cauza condițiilor meteo vitrege. Avem, însă, și un caz contrar: divizionara C Aerostar. Băcăuanii vor suna adunarea mai rapid, reluându-și pregătirile pe 12 ianuarie în loc de 19. Devansarea cu o săptămână are logica ei: antrenorul Giani Florian vrea să vadă la lucru jucătorii mai tineri din propria pepinieră, dar și câțiva de la Sport Club Bacău care vor trece la Aerostar cu titlu de împrumut. În această idee, „aviatorii” vor susține la finalul săptămânii și un prim joc de verificare, cel mai probabil pe un teren sintetic la Iași, Piatra Neamț sau chiar Miercurea Ciuc. „Doresc să cunosc exact posibilitățile actuale ale jucătorilor tineri înainte de a decide configurarea lotului cu care voi aborda pregătirea de iarnă”, a explicat Florian.

O rampă de lansare

Pe lista tinerilor aflați în vizorul Aerostarului se află și patru componenți ai Sport Club pe care Florian i-a pregătit la juniorii divizionarei B: Nicodim, Belecciu, Vlad Silviu și Raican. Dar ei nu sunt singurii componenți ai SC-ului care ar putea evolua în partea a doua a sezonului pentru formația antrenată de Giani Florian. Blocat de o concurență severă la echipa mare (Adăscăliței, Taban, Dumitriu) și având ca alternativă internă „satelitul” Sport Club II, care evoluează în Liga a IV-a, mijlocașul la închidere Strugariu ar putea da un nou sens carierei sale sub culorile Aerostarului. Cu atât mai mult cu cât și el a lucrat sub comanda lui Giani Florian la juniori. „Strugariu e un fotbalist cu calități și, totodată, un caracter. El are nevoie de jocuri, iar Aerostarul ar putea fi o rampă de lansare. Dacă ar ajunge la noi ar aduce un plus și echipei”, a admis Florian.

Strugariu, dar și Predoiu

Pe lângă Strugariu, de la Sport Club poate veni și atacantul Mădălin Predoiu. Asta în situația în care Edi Tismănaru nu va continua la gruparea „aviatorilor”. „Eu îl aștept pe Tismănaru la echipă”, a spus Florian. După finalul sezonului de toamnă, în care a marcat patru goluri în șase jocuri, Tismănaru era indecis între continuarea activității fotbalistice și o nouă plecare la muncă în Norvegia. „Mă simt bine la Aerostar, iubesc fotbalul, dar dacă voi pleca, nu voi pleca pentru că e cald și bine în Norvegia, ci din rațiuni de ordin financiar. Oricum, nu am luat încă o decizie”, spunea, la finalul anului, fotbalistul care a revitalizat atacul „aviatorilor”.

„Nu am niciun semnal referitor la o nouă plecare a lui Edi în Norvegia și, repet, îl aștept la pregătiri. În cazul în care nu va continua cu noi, sigur, va trebui să-i găsim un înlocuitor, iar Predoiu ar putea fi o variantă”, a spus antrenorul Aerostarului.

Șapte meciuri de verificare

La reunirea fixată luni, 12 ianuarie, de la ora 11.00, Giani Florian așteaptă întregul lot cu care a încheiat turul pe locul 6 în Seria I. „Încă nu am luat nicio decizie referitoare la eventuale despărțiri”, a precizat tehnicianul care a preluat Aerostarul din mers.

De pe 5 februarie, divizionara C băcăuana are programat și un stagiu de pregătire centralizată cu o durată de zece zile, care se va derula, în funcție de posibilitățile financiare, fie în localitate, fie la Mestecăniș, în apropiere de Vatra Dornei. Și înainte, dar mai ales după cantonament, Aerostar va susține mai multe jocuri de verificare, toate datele de desfășurare fiind bătute deja în cuie. „Nu am stabilit încă toți adversarii, însă asupra datelor ne-am decis. Vor fi șapte partide-test”, a declarat Giani Florian, care a concluzionat: „Ne dorim ca în 2015 să continuăm linia ascendentă din a doua jumătate a turului, ceea ce presupune, automat, să debutăm cu o victorie pe 6 martie, acasă, în primul joc oficial cu cei de la Sepsi Sfântu-Gheorghe”.

Sursa: Deșteptarea

Marius ANGHEL 08 Jan. 2015, 14:20 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă