Strigătul de disperare al clubului Pandurii! Gorjenii cer ajutor pentru a-și achita datoriile care îi condamnă la retrogradare. „E un moment de cumpănă în istoria clubului”

Marius ANGHEL 23 May. 2019, 17:19 Campionat
Strigătul de disperare al clubului Pandurii!** Gorjenii cer ajutor pentru a-și achita datoriile care îi condamnă la retrogradare.

Pandurii are termen până la finalul lunii mai să își achite datoriile față de foștii jucători Gordan Bunoza și Nikola Vasiljevic, altfel FRF pune în aplicare cererea FIFA de penalizare cu 9 puncte, fapt care, automat, duce echipa gorjeană la retrogradarea în Liga 3.

Către Bunoza, Pandurii are o datorie de 194.593 de lei (aproximativ 48.622 euro), iar către Nikola VasiljeviÇ trebuie să achite 150.153 de lei (aproximativ 31.518 euro), bani pe care clubul din Târgu Jiu nu îi are.

Pandurii recunoaște într-un comunicat postat pe site-ul oficial că FIFA are dreptate prin verdictele date în cazul litigiilor depuse de cei doi jucători și face un apel disperat către autorități locale, suporteri, firme, asociații, sindicate să sprijine financiar clubul în această situație disperată, pentru a putea achita datoriile și a evita depunctarea care i-ar atrage retrogradarea.

În schimb, Pandurii anunță că va permite accesul gratuit la meciurile echipei pe noul stadion din Târgu Jiu, pe tot parcursul sezonului competițional 2019-2020, tuturor celor o vor sprijini pentru „depășirea acestui moment de cumpănă în istoria clubului”.

Iată comunicatul clubului Pandurii:

„Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Tg. Jiu recunoaște justețea deciziilor Federației Internaționale de Fotbal, emise de Camera de Soluționare a Litigiilor și Comitetul Disciplinar, conform prevederilor regulamentelor sportive și codului disciplinar al FIFA.

În cauză sunt litigiile câștigate la FIFA de către fotbaliștii profesioniști Gordan Bunoza și Nikola Vasiljevic, aflați sub contract cu clubul la data de 19.10.2016, când Pandurii Tg. Jiu a intrat în procedura insolvenței, sentințe pe care C.S. Pandurii Lignitul Tg. Jiu nu a putut să le onoreze, sumele pe care jucătorii le au de încasat fiind foarte mari pentru situația financiară cu care se confruntă clubul de la intrarea în insolvență.

Având în vedere faptul că, pentru semnarea acestor contracte cu jucătorii în anul 2016, membrii acționari și-au dat acordul asupra sumelor atribuite fiecărui contract, le solicităm public spijinul financiar pentru a onora sentințele FIFA și a evita depunctarea clubului pe altă linie decât cea sportivă.

Ținând cont de eforturile mari pe care actualii jucători și angajații clubului le fac pentru a menține clubul în activitate, facem apel, de asemenea, la suporterii echipei, persoane juridice și fizice, asociații, organizații sindicale ș.a, care pot sprijini clubul pentru a depăși acest moment și a preveni o retrogradare datorată asumării fostelor administrații a unor contracte de acest gen.

Precizăm că termenul limită pentru evitarea sancționării echipei Pandurii Tg. Jiu este data de 30 mai 2019, ora 24,00. Este binevenit orice sprijin financiar, iar depunerile se pot face direct în casieria clubului, drept sume cu destinație fixă, respectiv achitarea contractelor celor doi jucători, conform Deciziilor FIFA.

Pandurii Tg. Jiu va asigura intrarea gratuită pe noul Stadionul Municipal din Tg. Jiu, pe tot parcursul sezonului competițional 2019 – 2020, tuturor celor ne vor sprijini pentru depășirea acestui moment de cumpănă în istoria clubului.

Menționăm că C.S. Pandurii Lignitul este asociație sportivă non-profit, organizată conform Legii 69/2000 și OUG 26/2000.

Vă mulțumim că sunteți alături de noi, la bine și la greu!

Cu considerație,
C.S. Pandurii Lignitul Tg. Jiu”
.

Burleanu: „Pandurii primește termen de grație din partea Comitetului Executiv până pe 30 mai”

Nikola VasiljeviÇ, fundaș sârb de 27 de ani, a jucat la Pandurii în perioada 2015-2017, iar Gordan Bunoza, fundaș bosniac de 31 de ani, a evoluat în perioada 2016-2017. Cei doi au dat clubul Pandurii în judecată la UEFA în 2016, după ce nu au fost de acord cu reducerea unilaterală a salariului propusă de conducere, în momentul intrării în insolvență, iar verdictul a venit tocmai acum.

„Dispune cu unanimitate de voturi aplicarea sancțiunilor solicitate de FIFA cu privire la clubul CS PANDURII LIGNITUL TARGU JIU fără nicio formalitate suplimentară, dacă până la data de 30 mai 2019, ora 24.00, FRF nu primește o informare din partea FIFA cu privire la retragerea solicitării de a se aplica sancțiunile respective…”, a anunțat FRF decizia luată astăzi, 22 mai, în Comitetul Executiv al FRF.

„Vorbim de doi jucători, Bunoza și Vasilijevic, în urma cumulării unor datorii către acești jucători, FIFA ne-a solicitat depunctarea clubului Pandurii cu nouă puncte. Decizia Comitetului Executiv a fost să punem în aplicare această decizie începând cu 30 mai, astfel încât clubul Pandurii primește termen de grație din partea Comitetului Executiv ca, până pe 30 mai, să poată să ne aducă informații noi dacă s-au plătit aceste datorii către jucători sau nu. Iar dacă situația rămâne aceeași ca până astăzi, atunci bineînțeles că Pandurii va fi depunctată”, a anunțat președintele FRF, Răzvan Burleanu, la finalul ședinței Comitetului Executiv.

Cu două etape înainte de finalul sezonului, Pandurii ocupă locul 15, primul care asigură menținerea, cu 41 de puncte, cu două peste Energeticianul, echipă pe care sâmbătă a învins-o pe teren propriu cu 2-1 și au făcut rocada în clasament. Dacă va fi sancționată cu nouă puncte, Pandurii va rămâne cu 32 de puncte și va pica pe poziția a 17-a, sub Aerostar Bacău, care are 35 de puncte. Pe locul de menținere ar urca Energeticianul (39 pct.), iar Aerostar (35 pct.) n-ar mai fi retrogradată matematic, dar tot șanse mici de salvare ar avea.

Cum arată acum subsolul clasamentului Ligii 2, cu două etape înainte de final:

14.     SSC Farul Constanța     36     13     4     19     43-59     43  
15.     Pandurii Târgu Jiu     36     11     8     17     56-63     41 
16.     ACS Energeticianul     36     9     12     15     46-50     39  
17.     Aerostar Bacău     36     10     5     21     53-65     35  
18.     ACS Poli Timișoara     36     7     8     21     29-60     29   
19.     CS Balotești     36     6     6     24     29-79     24  
20.     Dacia Unirea Brăila     36     4     7     25     30-115     19

*locurile 16-20 retrogradează. În acest moment, ultimele patru echipe sunt deja retrogradate matematic, dar situația s-ar schimba în cazul în care Pandurii va fi sancționată cu 9 puncte.

Meciurile rămase de disputat de Pandurii, Energeticianul și Aerostar în acest final de sezon:

Metaloglobus București – Energeticianul
Pandurii Târgu Jiu – ASU Politehnica Timișoara
Sportul Snagov – Aerostar Bacău

Aerostar Bacău – CS Balotești   
Universitatea Cluj – Pandurii Târgu Jiu    
Energeticianul – Chindia Târgoviște   

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 23 May. 2019, 17:19 Campionat
Pe aceeași temă