Au început testele fizice: Vașvari și Fulop, primii la testul Gacon

25 Jul. 2012, 10:26 Pregătiri, amicale

Jucătorii echipei FC Botoșani au început de ieri testările fizice pentru perioada de cantonament ce o desfășoară la Câmpulung. Pentru evaluarea capacității fizice, staff-ul tehnic a ales testul Gacon (test pentru evaluarea puterii aerobe). Ca și la testările anterioare, primul la teste a ieșit Gabriel Vașvari egalat de Istvan Fulop.

„Pot să declar că sunt mândru de modul cum s-au prezentat băieții. Toți au înțeles că ne așteaptă o perioadă dificilă care ne va ajuta însă în campionat. Pentru ceea ce ne dorim noi, rezultatele sunt mai mult decât bucurătoare”
, a declarat Valeriu Bordeanu, antrenorul secund al FC Botoșani, pentru site-ul oficial al echipei moldovene.

În cadrul testului, pe pista de 400 de metri, se pleacă pe grupe de câte 4 jucători și se parcurg 125 m în 45 sec. Apoi, se parcurg 6,25 m în 15 sec (pauza activă) și se deplasează un interval, după aceea revin în alergare la punctul de plecare în 45 sec, se stă 15 sec și apoi se reia ciclul de alergare de 45 sec, la care se adaugă de fiecare dată cei 6,25 m. Pentru intervalul prim, de 125 m, alergarea este una de tip alergare ușoară. Pentru intervalul spre 200 m, alergarea tinde spre sprint.

Foto: FC Botoșani

25 Jul. 2012, 10:26 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă