ASU Poli surprinde în Liga 2, însă nu știe unde se va pregăti pentru partea a doua a sezonului. Benga: „Depindem mult de acești bani și primordial este ca ei să ajungă la jucători”

Marius ANGHEL 12 Dec. 2019, 16:42 Pregătiri, amicale
ASU Poli surprinde în Liga 2, însă nu știe unde se va pregăti pentru partea a doua a sezonului.** Benga:

ASU Politehnica Timișoara este una dintre surprizele primei părți a sezonului Ligii 2. Echipa bănățeană va ierna pe locul 6, cu 31 de puncte, la doar patru puncte în spatele Rapidului, care se situează pe 3, poziție care duce la barajul pentru promovare, în ciuda faptului că a avut patru antrenori în 21 de etape. În plus, alb-violeții au cea mai bună defensivă din eșalonul secund, cu doar 10 goluri primite, la acest capitol stând mai bine chiar decât liderul UTA, care are 13 goluri încasate.

Aducerea pe banca tehnică a lui Octavian Benga se dovedește cât se poate de inspirată, ținând cont că noul antrenor principal nu are nicio înfrângere în cele șase jocuri de când a preluat echipa. A strâns patru victorii și două remize.

Benga: „Primordial este ca banii să ajungă la jucători, în salariile lor, în primele lor sau în aducerea unor jucători, decât să mergem într-un cantonament”

Benga a condus antrenamente și după ultimul meci oficial, victoria de acasă cu Pandurii, scor 1-0, iar jucătorilor li s-a dat vacanță începând cu 11 decembrie. Reunirea va avea loc pe 13 ianuarie, când e programată vizita medicală, iar pe 14 ianuarie e stabilită prima ședință de pregătire din 2020.

Antrenorul Politehnicii nu are stabilit un program clar pentru pregătirea de iarnă. Din cauza bugetului limitat, clubul nu-și permite să facă un cantonament în străinătate, însă Benga nu se plânge.

„Vom începe în data de 13 ianuarie, când vom avea vizita medicală, iar din 14 ianuarie începe pregătirea propriu-zisă. Noi vom începe cu o etapă mai târziu, din cauza retragerii echipei Daco-Getica, și avem timp suficient pentru a ne pregăti pentru returul care urmează.

Orice echipă sau orice antrenor își dorește să meargă într-un cantonament. De făcut cantonamente în această perioadă în România este, din păcare, destul de dificil, pentru că sunt terenuri înghețate și vremea nu prea te ajută. Doar în alte țări, mai calde, sunt terenuri și adversari pe măsură, dar este puțin probabil să mergem într-un cantonament afară. Depindem mult de acești bani și, exact cum le-am spus celor din conducere sau celor care se ocupă de această echipă, primordial este ca banii să ajungă la jucători, în salariile lor, în primele lor sau în aducerea unor jucători, decât să mergem într-un cantonament.

Dacă vom putea să le facem pe amândouă, ar fi excelent. Îmi doresc să mergem într-un cantonament unde să am terenuri bune de antrenament, dar vom vedea de ce bani depindem. Nu vreau să mă hazardez în declarații sau dorințe. Când am venit aici, am știut unde vin. Normal că îmi doresc nu multe, ci foarte multe lucruri, dar am acceptat și voi lucra cu ce voi avea și nu vreau să-mi găsesc scuze”, a spus Octavian Benga la Radio Timișoara.

În ultimele două pauze de iarnă, ASU Poli a efectuat stagiul centralizat pe plan local, la bazele Universității Politehnica din Timișoara.

Foto: Leczki JOZSI /Mediafax Foto

Marius ANGHEL 12 Dec. 2019, 16:42 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă