Antrenamentele sucevenilor, perturbate din cauza zăpezii

Marius ANGHEL 05 Feb. 2014, 11:48 Pregătiri, amicale
Antrenamentele sucevenilor,** perturbate din cauza zăpezii

Rapid Suceava va aborda astăzi primul meci amical din intersezon, din deplasare, cu Gloria Bistrița, fără să fi efectuat antrenamente specifice cu mingea în perioada de două săptămâni scursă de la reluarea pregătirilor. Drept comparație, ardelenii stau mult mai bine la acest capitol. Au disputat patru meciuri test în 2014, toate câștigate, 2-0 cu FCM Baia Mare, 7-2 cu Unirea Jucu, 3-0 cu Arieșul Turda și 2-1 cu Bucovina Pojorâta.

„Lipsa terenurilor de antrenament este o problemă veche la Suceava. În plus, din cauza ninsorilor căzute în ultima vreme, am fost obligați să ne antrenăm mai mult în sală”, a declarat antrenorul Rapidului, Bogdan Tudoreanu.

Pentru a regla această situație, președintele Dumitru Moldovan a apelat la Administrația Domeniului Public și a primit asigurări că va fi sprijinit pentru a curăța de zăpadă terenurile din Ițcani și Sfântu Ilie, precum și suprafața de joc de pe Areni.

Noul căpitan se va alege dintre Negru și Semeghin

Prin plecarea lui Florin Plămadă la FC Botoșani, rapidiștii suceveni au rămas fără căpitan de echipă. Confruntat cu alte probleme mult mai stringente, antrenorul Bogdan Tudoreanu încă nu știe cine va fi însărcinat cu această onoare în sezonul oficial de primăvară.

„Liderii vestiarului sunt în acest moment Dorin Semeghin și Mircea Negru, așa că ei sunt cei mai îndreptățiți să preia banderola de căpitan. Vă asigur însă că nu va fi nici un fel de bătălie pentru putere în cadrul lotului, Semeghin și Negru fiind doi băieți inteligenți și dedicați, care nu se cramponează de o asemenea funcție. Nu cred că este cazul ca eu să mă implic în mod direct în această problemă, cred că normal este ca jucătorii să-și aleagă singuri liderul din vestiar”, a precizat Bogdan Tudoreanu.

Bălan a ales Craiova

Chiar dacă Daniel Bălan se antrenează de mai bine de o săptămână cu Universitatea Craiova, antrenorul Rapidului, Bogdan Tudoreanu, a tot sperat că-l poate convinge pe acesta să revină la Suceava. „Am ținut permanent legătura cu el și l-am simțit că a plecat de acasă cu inima îndoită. Aseară, însă, Bălan m-a sunat și mi-a transmis că s-a hotărât să-și continue cariera la Craiova. A contat mult în decizia sa o discuție pe care a purtat-o cu Adrian Mititelu, în care acesta l-a asigurat că formația craioveană se bazează pe aportul său în lupta pentru revenirea în Liga I. Regret că am pierdut un fotbalist important, însă Daniel știe cu siguranță ce este mai bine pentru el și familia lui”, a declarat tehnicianul Rapidului.

În mod cert, Bălan va fi greu de substituit pe flancul drept al apărării. Bogdan Tudoreanu se gândește să-l forțeze pe această poziție pe Ionuț Plămadă, care însă a evoluat în avanposturi în ultima perioadă. Un alt jucător din lotul Rapidului care ar mai putea evolua în banda dreaptă este foarte tânărul Andrei Fedorovici.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 05 Feb. 2014, 11:48 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă