Pragul psihologic al locului 1 a fost depășit de Petrolul. Nae Constantin nu și-a ascuns emoțiile după succesul cu Ripensia: ”M-am tot frământat, parcă îmi doream să câștige Chiajna, să nu avem presiune.” A taxat însă evoluția echipei destul de dur: ”Cel mai slab meci”

Andrei PASCU 17 Sep. 2021, 19:23 Liga 2

Petrolul nu a tras prea tare, pentru un succes în fața Ripensiei, în etapa a 7-a a Ligii a 2-a. S-a impus cu 2-0, grație reușitelor lui Armando Vajushi, minutul 11, și Mario Bratu, minutul 42, dar cu toate acestea Nicolae Constantin a recunoscut că se aștepta la ceva mai mult de la jucătorii săi.

Nicolae Constantin: ”A fost presiunea de a ajunge pe primul loc” 

Antrenorul a recunoscut că nu a fost cel mai bun joc al Petrolului, ba chiar a afirmat că e cel mai modest meci din acest campionat, dar consideră că a contat faptul că era presiunea primului loc. Pentru că au câștigat, ploieștenii au urcat pe locul 1, depășind Concordia Chiajna, și Constantin e de părere că jucătorii au resimțit asta când au intrat pe teren.

Așa cum mă așteptam, un meci greu, cu un adversar care a venit să își vândă scump pielea. A reușit să ne pună în dificultate în mai multe momente, dar e adevărat că nici jocul nostru nu a fost cel la care mă așteptam. A fost însă și presiune, pentru că, fără doar și poate, chiar a fost. A fost presiunea de a ajunge pe primul loc.

Cred că ne-am descurcat onorabil, am pus trei puncte în clasament și e foarte important pentru noi. Nu a fost un adversar modest, mă așteptam să se prezinte mai rău decât s-a prezentat. Nu e jocul pe care noi îl doream, dar Ripensia e o echipă care va încurca favorite la promovare. Nu e o echipă care pleacă învinsă înaintea meciurilor.

(N.r. – Despre ce pregătește la antrenamente) Ne propunem să ținem mai mult de balon, dar vreau să accelerăm și să ajungem mai repede în față. Nu antrenăm să ținem acolo, la nesfârșit, dar echipele se pregătesc defensiv bine.

(N.r. – Despre goluri) Două goluri spectaculose, cel puțin al lui Mario, din lovitură liberă. Îmi aduce aminte de Ilie Dumitrescu, la Campionatul Mondial. Bravo lui, se pregătește bine”, a declat Constantin la conferința de presă.

Nicolae Constantin: ”Uneori, e de așteptat să joci prost și să câștigi. Cred că a fost cel mai slab meci al nostru” 

Nicolae Constantin și-a spus sentimentele după partida cu Ripensia și a recunoscut că în ultimele zile a avut emoții, pentru că posibilitatea unui loc 1 l-a adus într-un astfel de punct. Era ca o barieră psihologică la nivelul mentalului său, după cum a afirmat:

Savurăm acest moment, dar a fost doar un meci. Le-am zis și jucătorilor înainte de meci să îl ia doar ca pe unul de trei puncte. Până la finalul campionatului mai e mult de muncă. E important că am ajuns acolo, era un prag psihologic. M-am tot frământat, parcă îmi doream să câștige Chiajna, să nu avem presiunea asta.

Cred că a fost cel mai slab meci oficial al nostru. Bucuria celor trei puncte, a faptului că am ajuns pe primul loc, lasă în spate acest joc mai nereușit. Nu pot să spun că am jucat slab, dar nu a fost jocul la care ne așteptam. Uneori, e de așteptat să joci prost și să câștigi, se întâmplă și asta. Am avut câteva situații, puteam să tranșăm meciul mai repede, dar sperăm să le păstrăm pentru meciurile următoare.

Sunt sigur că și la ei a fost presiune, la jucători. S-a simțit, dar a fost doar un meci de trei puncte și l-am câștigat. Peste câteva zile se va uita și felul în care am câștigat și vine meciul din Cupa României, unde vom încerca să dăm totul”.

Promisiune înaintea meciului din Cupa României, cu ”FC U” Craiova 

Acum, pentru Petrolul urmează meciul din Cupa României, cu U Craiova 1948 SA, de acasă, din 16-imile competiției. Deși promovarea e principalul obiectiv al ploieștenilor și pentru acest sezon, dat fiind faptul că e o rivalitate mare între suporteri, Constantin va alinia cea mai bună echipă împotriva oltenilor.

Antrenorul a recunoscut că anumiți fani l-au sunat după ce a avut loc tragerea la sorți.

M-au sunat după ce s-a tras la sorți. Ce pot să fac, e să le promit că vom încerca să aliniem cea mai bună echipă și să facem tot ce depinde de noi să ne prezentăm bine și să încercăm să producem surpriza, pentru că ar fi o surpriză”, a mai declarat Constantin.

Petrolul în meciul cu Ripensia: R. Avram – Sg. Pîrvulescu, Huja, Manolache, Țicu (cpt.) – Cebotaru, Seto (M. Chindriș 65′) – M. Bratu (Mih. Constantinescu 84′), Tucaliuc (Jarovic 74′), Vajushi (Saim Tudor 65′) – S. Diarra (Măzărache 84′). Rezerve neutilizate: Al. Radu – Alb. Olaru, Boțogan, Sil. Pană.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

 

 

 

 

Andrei PASCU 17 Sep. 2021, 19:23 Liga 2
Pe aceeași temă