Popovici nu vrea să audă de egal contra Săgeții: „Va fi un meci deschis”

Marius ANGHEL 10 May. 2013, 15:51 Liga 2
Popovici nu vrea să audă de egal contra Săgeții:**

FC Botoșani și Săgeata Năvodari, echipele aflate pe primele două locuri în seria I a ligii secunde, se vor înfrunta sâmbătă, de la ora 11.00 pe stadionul Municipal. Meciul poate fi considerat derby-ul seriei I a ligii secunde la fotbal.

Cele trei puncte puse în joc sunt extrem de importante pentru ambele formații. Înaintea acestei partide, FC Botoșani ocupă locul întâi cu 44 de puncte iar Săgeata Năvodari este pe doi cu 40 de puncte. În cazul unei victorii, cumulată cu un succes în partida cu Sportul Studențesc, FC Botoșani va fi matematic în liga I.

„În cazul în care vom reuși să luăm cele trei puncte, doar în proporții foarte mici mai putem rata obiectivul. Chiar dacă acumulăm cele trei puncte, matematic tot nu suntem promovați dar cu siguranță șansele noastre sunt foarte mari. Se întâlnesc primele două clasate și echipele care au șansele cele mai mari să se întâlnească anul viitor pe prima scenă. Sperăm ca sâmbătă să fim din nou bucuroși la sfârșitul meciului”, a spus Cristi Popovici.

„Se întâlnesc echipele cele mai în formă”

Antrenorul principal al botoșănenilor a studiat atât parcursul din acest retur al Săgeții, cât și ultimele evoluții. El spune că este o echipă bună și care a demonstrat în meciurile cu Delta Tulcea și CS Otopeni că merită promovarea în liga I.

„Săgeata a pierdut doar trei puncte în acest retur, 1-0 acasă cu Brăila. Noi am pierdut două la Buftea. Se întâlnesc echipele cele mai în formă și care au avut constanță. Cu excepția meciului cu Brăila, cei la Săgeata au ieșit foarte bine din meciurile directe pe care le-au avut. Au bătut la Otopeni, au bătut pe Tulcea. E o echipă bună”, a precizat Cristi Popovici.

„Vom aborda partida ca toate jocurile de până acum”

Acesta nu ia în calcul și varianta unui egal în meciul cu Săgeata Năvodari. Chiar dacă un rezultat de egalitate nu ar fi tocmai rău pentru FC Botoșani, tehnicianul vrea toate cele trei puncte pentru a realiza cât mai repede obiectivul.

Cristi Popovici le-a solicitat elevilor săi să trateze cu maximă seriozitate meciul cu Săgeata Năvodari și să câștige toate cele trei puncte pentru a nu avea emoții în privința promovării. Chiar dacă Săgeata Năvodari este una din echipele bune, Cristi Popovici susține roș-alb-albaștrii sunt cei care trebuie să dicteze ritmul jocului.

 „Nu vreau să mă gândesc la egal pentru că starea asta se transmite și în sânul lotului. Noi avem obiectivul să obținem trei puncte. Vedem la final. Noi vom aborda partida ca toate jocurile de până acum. De fiecare dată am insistat pe forța noastră și nu pe ceea ce ar putea face adversarul. Asta a fost filozofia mea, pe care am implementat-o în vestiar. Indiferent de adversar, am încercat să ne impunem noi jocul. Eu cred că va fi un meci deschis. În ceea ce privește Botoșaniul, sigur va fi un joc deschis. Nu știu cu ce gânduri vin cei de la Săgeata”, a spus Cristi Popovici.

Tehnicianul botoșănean va avea tot lotul de jucători la dispoziție pentru meciul cu Săgeata Năvodari. George Cârjan, golgheterul echipei FC Botoșani, a fost recuperat după accidentarea la spate și va putea evolua sâmbătă. Cristi Popovici este optimist înaintea acestui meci și spune că miza partidei nu va apăsa prea tare pe umerii jucătorilor săi.

„Presiune a existat la fiecare joc. Noi abordăm fiecare joc la victorie și până nu vezi că tabela e în favoarea ta, nu poți zice că nu ai presiune. Vorbim în permanență de treaba asta. Vrem să ne păstrăm seria de invincibilitate pe teren propriu. Va fi un meci cu încărcătură specială doar prin bucuria care o să urmeze la sfârșitul jocului. De data aceasta punctele vor cântări mai mult”, a adăugat tehnicianul.

Sursa: Bt online
Foto: Alexandru RAITA

Marius ANGHEL 10 May. 2013, 15:51 Liga 2
Pe aceeași temă