Popovici e încrezător înaintea meciului cu Brăila: „Să avem aceeași dăruire”

Marius ANGHEL 02 May. 2013, 11:36 Liga 2
Popovici e încrezător înaintea meciului cu Brăila:**

FC Botoșani va întâlni vineri, pe teren propriu, începând cu ora 11.00, formația CF Brăila, una dintre contracandidatele la promovarea în primul eșalon al fotbalului românesc.

Pentru gruparea moldoveană meciul este unul foarte important. În cazul unei victorii, roș-alb-albaștrii își vor meține avantajul față de Delta Tulcea, CS Otopeni sau Săgeata Năvodari și vor scoate din cursa pentru promovare pe CF Brăila. Cristi Popovici, antrenorul principal al FC Botoșani este optimist și consideră că elevii săi vor face un meci bun și vor obține toate cele trei puncte puse în joc.

„Nu este un meci decisiv, dar este un meci important, la fel cum au fost toate până acum. Urmează o serie de jocuri în care jucăm cu contracandidatele la promovare. Noi suntem la fel de încrezători și sperăm ca vineri să ne luăm din nou cele trei puncte”, a spus Cristi Popovici.

„Dacă vom câștiga toate meciurile de acasă, e clar că suntem promovați”

În afara meciului cu CF Brăila, FC Botoșani trebuie să-și câștige jocurile de pe teren propiu și își va îndeplini obiectivul de a promova în liga I. Problema este că în cele trei meciuri de acasă va întâlni trei contracandidate la promovare.

Tehnicianul Cristi Popovici susține că nu a făcut calculele pentru a vedea de câte puncte mai are nevoie FC Botoșani pentru a fi matematic promovată. El spune că este preocupat de meciul cu CF Brăila după care va face acste calcule.

„Dacă vom câștiga toate meciurile de acasă, e clar că suntem promovați. Ideea este că trebuie să așteptăm jocul de vineri. În cazul unei victorii putem să facem calcule. Nu trebuie să ne pierdem în aceste calcule. Deocamdată trebuie să fi concentrați doar la miza partidei și să avem aceeași dăruire pe care am arătat-o până acum. Băieții au reacționat foarte bine la toate partidele din acest retur. Am reușit în șapte etape să avem șase victorii și doar un egal. Le-am spus și băieților că încă nu s-a încheiat campionatul. Mai sunt șapte etape, noi mai avem de jucat doar cinci. Lupta încă este deschisă”, a precizat Cristi Popovici.

În momentul de față, FC Botoșani este pe primul loc cu 41 de puncte. Pe locul doi este Delta Tulcea cu 36 de puncte iar pe trei CS Otopeni cu 35 de puncte. Locul patru este ocupat de Săgeata Năvodari cu 34 de puncte iar pe cinci este CF Brăila cu 33 de puncte.

Sursa: Bt online
Foto: Eduard BLAGA

Marius ANGHEL 02 May. 2013, 11:36 Liga 2
Pe aceeași temă