Popa vrea concentrare maximă la meciul promovării

01 Jun. 2012, 10:55 Liga 2
Popa** vrea concentrare maximă la meciul promovării

Deși echipa sa are nevoie de un singur punct în ultima etapă în fața unei echipe scăpate de griji pentru a promova în Liga I, antrenorul lui CSMS Iași, Ionuț Popa, a făcut apel la jucătorii săi să-și păstreze concentrarea și să abordeze jocul cu Farul Constanța cu seriozitate maximă. Popa le-a cerut jucătorilor să „muște” din adversar și să dea totul pe teren pentru victorie, fiind convins că oaspeții vor juca pentru a câștiga.

„Am purtat mai multe discuții cu băieții în această săptămână și le-am spus că trebuie să fie realiști. Nu trebuie să visăm la promovare, ci să promovăm. Jucătorii trebuie să înțeleagă importanța acestui joc. Ne așteaptă un meci dificil, care trebuie tratat cu toată atenția. I-am montat să muște din adversar, din minge, din gazon! Dacă noi vom juca la turație maximă, nu avem cum să nu câștigăm. Va fi foarte greu, mai cu seamă că este posibil ca una sau două echipe să încerce să motiveze Farul”, a declarat Ionuț Popa.

Pentru a reveni în Liga I, ieșenii au nevoie de cel puțin un punct în meciul cu Farul. În cazul unei victorii, CSMS va câștiga seria, având avantajul rezultatelor directe la egalitate de puncte cu Viitorul, dar și cu Delta Tulcea.

Tehnicianul a precizat că Federația Română de Fotbal ar trebui să reducă la cinci numărul jucătorilor străini care pot evolua la o echipă din campionatul intern.

„Din păcate, în fotbalul românesc s-a ajuns ca numărul de jucători străini să fie aproape cât cel de jucători români. Este inadmisibil. În acest ritm, tinerii jucători români nu vor mai avea unde să joace și să se afirme. FRF ar trebui să reducă la cinci numărul străinilor de la o echipă”, a mai spus Popa.

Articol scris de Narcis Pohoață
Foto: Eduard Blaga

01 Jun. 2012, 10:55 Liga 2
Pe aceeași temă