SSU Poli începe campionatul pe Cluj Arena. Dorin Toma: ”Suntem Poli Timișoara și jucăm doar la victorie.” Președintele Viorel Șerban spune din ce punct de vedere acest sezon este unul ”de tranziție”

Anda DELIU 02 Aug. 2021, 12:25 Liga 2
SSU Poli începe campionatul pe Cluj Arena. Dorin Toma: ”Suntem Poli Timișoara și jucăm doar la victorie.” Președintele Viorel Șerban spune din ce punct de vedere acest sezon este unul ”de tranziție”

După ce anul trecut au ridicat ștacheta și s-au calificat în play-off, cei de la rebranduita SSU Poli încep noul sezon de Liga 2 cu o deplasare grea, la ”U” Cluj.

Dorin Toma a recunoscut că nu îi va fi ușor echipei sale, reunită un pic mai târziu ca celelalte formații din campionat, dar că orașul pe care îl reprezintă îi obligă pe alb-violeți la victorie.

Cristian Scutaru și Sebastian Serediuc, indisponibili pentru meciul de debut

Antrenorul nu va putea miza la acest meci pe unul dintre titulari din defensivă, Cristian Scutaru, dar nici pe mai tânăra achiziție Sebastian Serediuc.

”Trebuie să avem răbdare. Începem campionatul după o perioadă destul de bună de pregătire, chiar dacă puțin mai scurtă decât a celorlate competitoare. Am reușit să transferăm jucători destul de buni și să suplinim lipsa celor care au plecat. Suferim la omogenitate și încercăm etapă de etapă să omogenizăm lotul și să ne îndeplinim sarcinile de joc. Începem un campionat destul de greu. Adversarul a transferat la fel de mulți jucători ca noi. Ne dorim să facem un joc bun, suntem Poli Timișoara și jucăm doar la victorie”, spune Dorin Toma.

Poli va avea galerie la Cluj

Dacă în defensivă nu va fi Cristian Scutaru, ”stâlpul” Ioan Mera, căpitanul echipei, va fi la post.

Fundașul așteaptă meciul cu public, dar și propria galerie la Cluj Napoca. ”Așteptăm să începem campionatul, pentru că am avut o pregătire destul de bună. Eu m-am pregătit foarte bine. Ne așteptăm la un meci greu, dar trebuie să mergem pozitivi, să câștigăm acest joc, pentru că noi ne dorim să câștigăm fiecare meci. Va fi un derby în Liga 2. Probabil va fi și multă lume la stadion, va fi și galeria noastră, va fi o atmosferă frumoasă, o atmosferăd e fotbal. Sperăm să fei toată lumea mulțumită”, a spus Mera.

Președintele Viorel Șerban: ”Anul acesta îl considerăm de tranziție”

După ce SSU Poli a devenit societate pe acțiuni și a făcut demersul ca FRF să aprobe utilizarea mărcii ”Politehnica Timișoara”, președintele Viorel Șerban spune că va fi un an de tranziție, dar se vizează play-off.

”Anul acesta îl considerăm un an de tranziție, dar m-am referit în primul rând din punct de vedere al societății. Din punct de vedere sportiv, fiecare meci trebuie abordat la victorie, deși eforturile pentru consolidarea unei echipe au fost deosebite. S-au adus foarte mulți jucători care din punct de vedere valoric sunt un plus pentru Politehnica. Sunt mulți jucători tineri. Un mare avantaj e că majoritatea au contracte pe doi ani de zile. Primul obiectiv pentru noi este intrarea în play-off”, a spus Viorel Șerban.

Partida de la Cluj are loc marți, de la ora 18:00, și va fi condusă de o brigadă cu trei arbitri din lotul de Liga 1: Lucian Rusandu la centru, Imre Bucși și Ferencz Tunyogi la tușe. Rezerva va fi Andrei Tiții, Ștefan Szilaghi va fi observator de arbitri, iar Dumitru Paraschiv, observator de joc.

Foto: Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-doua-branduri-emblematice-in-liga-2-ssu-poli-si-fc-brasov-steagul-renaste-vor-evolua-in-nou-sezon-sub-numele-de-politehnica-timisoara-respectiv-fc-brasov-s-a-aprobat-si-trecerea-de-la-farul-la-un-19193221

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-politehnica-si-a-facut-societate-pe-actiuni-si-asteapta-afilierea-la-frf-cramele-recas-si-cosmin-contra-printre-membrii-consiliului-de-administratie-vrem-pe-poli-in-liga-1-19190380

https://liga2.prosport.ro/seria-1/incepe-noul-sezon-de-liga-2-petrolul-poli-iasi-primul-derby-alte-cinci-partide-au-loc-de-la-ora-1100-19193601

Anda DELIU 02 Aug. 2021, 12:25 Liga 2
Pe aceeași temă