Tricolorii U20 au plecat cu poarta plină din Germania, dar erorile de arbitraj au influențat decisiv scorul. Cinci din nouă fotbaliști convocați de Bogdan Lobonț din ligile inferioare, utilizați

Răzvan STÎNGĂ 11 Oct. 2021, 18:53 Liga 2
Tricolorii U20 au plecat cu poarta plină din Germania, dar erorile de arbitraj au influențat decisiv scorul. Cinci din nouă fotbaliști convocați de Bogdan Lobonț din ligile inferioare, utilizați

România U20 a terminat acțiunea din luna octombrie cu un eșec. Partida amicală jucată la Potsdam, în compania Germaniei U20, a fost pierdută cu 0-4, deși la pauză scorul a fost egal, 0-0. Nemții au marcat primele două goluri în urma unor poziții de offside nesemnalizate.

Fundașii tricolorilor au excelat în prima repriză 

Primele 10 minute nu au arătat deloc rău pentru România U20, care a încercat să construiască cu mingea la picior. Tricolorii pregătiți de Bogdan Lobonț chiar s-au apropiat periculos de poarta lui Gebhardt, dar apoi, ușor-ușor, surprinzător, strategia s-a schimbat.

România U20 a preferat să se apere în propria jumătate și să cedeze posesia nemților, cărora le e la îndemână acest tip de joc. Practic, selecționata noastră a încercat din minutul 10 doar incursiuni pe contraatac și pe baza unor baloane lungi, pentru oamenii din față.

În prima repriză, Germania U20 nu a avut prea multe șanse de gol importante, pentru că linia de fund a României U20 a stat bine. Andrei Coubiș (AC Milan, Italia), Deniz Giafer (Dinamo) și Eduard Duțu (Montevarchi, Italia) au blocat atacurile. Cel mai bine a arătat Coubiș, care a fost de netrecut și și-a ținut adversarii la respect.

Maximilian Beier a fost pe tot terenul și a adus pericolul la poarta României U20 

Au fost, ce-i drept, două ocazii ceva mai importante de gol pentru nemți, prin Maximilian Beier. Prima dată, a ieșit în evidență în minutul 22, dar un șut din câțiva metri, din prima, după o pasă din stânga, s-a dus puțin pe lângă poarta lui Otto Hindrich. În plasa laterală chiar.

A doua șansă a venit 11 minute mai târziu, când același Beier a reluat cu capul în urma unei faze fixe, dar portarul de la CFR Cluj a reținut fără mari emoții.

Repriza a doua a venit cu o Germania U20 mult mai agresivă, indicațiile date de selecționerul Christian Worns aducând ocazii foarte mari de gol. Beier a ieșit în evidență și la reușita de 1-0 a nemților, care a căzut în urma unei lovituri de la 11 metri. E adevărat că Beier se afla în offside în momentul în care a primit pasa în banda stângă, poziția nu a fost semnalizată, astfel că faza a fost lăsată să curgă.

Germania U20 a făcut 2-0 din două faze de offside nesemnalizate 

Acesta a centrat în careu, iar mingea l-a lovit în mână pe Eduard Duțu, care a încercat în ultimul moment să se ferească. S-a dictat lovitură de la 11 metri, iar Paul Nebel, jucător legitimat la Mainz, nu a ratat ținta, în minutul 60.

România U20 a căzut total după golul primit, astfel că adversarii au forțat și au mai marcat de trei ori, fără mari probleme. Emilio Kehrer a făcut 2-0 în minutul 73, în urma unei alte faze la care nu s-a ridicat fanionul de la margine. Dacă la primul gol offside-ul a fost la limită, de această dată a fost evident. Astfel, Kehrer a rămas singur cu Hindrich și l-a învins.

Pe final, Germania U20 nu a oprit atacurile. Mai întâi, Giafer a blocat, în minutul 86, de pe linia porții, un șut al lui Kenneth Schmidt din careul mic, dar la faza imediat următoare, România U20 nu a mai scăpat. În urma cornerului rezultat, Schmidt a marcat cu capul. În fine, scorul final a fost stabilit de același Kehrer, în minutul 87, care a făcut dubla cu un șut din prima din careu, după o pasă din aceeași bandă stângă cu probleme, a lui Marvin Obuz.

Cinci din nouă fotbaliști din ligile inferioare, trimiși pe teren 

Patru dintre fotbaliștii convocați de Bogdan Lobonț din ligile inferioare din România nu au jucat. Casiadi Bako (FK Csikszereda) s-a accidentat, în timp ce Bogdan Eftimie (Viitorul Pandurii), Alin Văsălie (Minaur Baia Mare) și Andrei Istrate (Politehnica Iași) au fost rezerve neutilizate.

În schimb, din diviziile inferioare de la noi au evoluat: Alexandru Silveanu (Concordia Chiajna), intrat în minutul 75, Darius Grosu (Metaloglobus), integralist, Alexandru Oroian (FC Hermannstadt), intrat în minutul 82, Robert Mustacă (Unirea Slobozia), schimbat în minutul 75, și Toni Suciu (CS Comunal Șelimbăr), intrat în minutul 61.

Germania U20: Gebhardt – Atemona, Lawrence, Schmidt – Asta (C), Rohl (Schwirten 79′), Tauer, Nebel, Weishaupt – Beier (Obuz 72′), Kehrer
Rezerve neutilizate: Schreiber, Atubolu, Beifus, Voloder, Martel, Batista-Meier, Messeguem, Dajaku.
Selecționer: Christian Worns

România U20: Hindrich (Silveanu 75′) – Coubiș, Giafer, Duțu (Oroian 82′) –  Grosu, Perianu, Grameni (C) (Ghindovean 75′), Mărginean, Buta – Mustacă (Radaslavescu 75′), Dumitru (Suciu 61′).
Rezerve neutilizate: Eftimie, Bîrzu, Ilie, Văsălie, Istrate.
Selecționer: Bogdan Lobonț.

În precedentul meci amical din această acțiune, România U20 a câștigat partida cu Cehia U20, disputată la Voluntari, cu scorul de 2-1.

Foto: FRF 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-facut-fata-titularilor-de-la-cfr-cluj-doar-84-de-minute-campioana-romaniei-a-fortat-pe-final-si-a-castigat-la-scor-19204929

https://liga2.prosport.ro/seria-1/la-loc-comanda-andrei-santa-din-nou-interimar-la-fc-brasov-este-mantaua-de-vreme-rea-19204917

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/minaur-baia-mare-nevoita-sa-inchirieze-nocturna-pentru-a-juca-acasa-cu-u-craiova-in-cupa-romaniei-suma-reprezinta-un-procent-important-din-bugetul-anual-19204905

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-luca-pariul-clubului-din-selimbar-e-cel-mai-tanar-jucator-din-lotul-nou-promovatei-in-liga-2-parca-joc-la-echipa-de-multa-vreme-nu-doar-din-vara-19204904

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 11 Oct. 2021, 18:53 Liga 2
Pe aceeași temă