Poli Timișoara s-a înțeles cu Bogdan Andone: ”Cred că la momentul actual e cea mai bună alegere.” Motivele pentru care clubul încă nu și-a anunțat în mod oficial noul antrenor

Marius ANGHEL 20 Jun. 2022, 15:51 Liga 2
Poli Timișoara s-a înțeles cu Bogdan Andone: ”Cred că la momentul actual e cea mai bună alegere.” Motivele pentru care clubul încă nu și-a anunțat în mod oficial noul antrenor

Politehnica Timișoara s-a înțeles cu antrenorul Bogdan Andone, așa cum Liga2.ro a anunțat în exclusivitate, lucru confirmat de rectorului Universității Politehnica din Timișoara, Florin Drăgan.

Florin Drăgan confirmă că Poli Timișoara s-a înțeles cu Bogdan Andone

Anunțul oficial cu revenirea antrenorului originar din Aiud la echipa bănățeană încă nu a fost făcut de către club până în acest moment, iar Drăgan spune de ce se întârzie acest lucru.

”De bani ne-am înțeles cu domnul Bogdan Andone, dar mai avem niște detalii pe care să le stabilim în perioada următoare. E o revenire. Eu chiar atunci (n.r. – în primul mandat al lui Andone la actuala echipă), ca și prorector, ajunsesem și președintele clubului, mă rog, din punct de vedere administrativ mai mult, să ajut, pentru că nu eram un om de fotbal, dar a adus o energie foarte bună, era și conectat cu suporterii, și la echipă era un antrenor ambițios, care ne place și cred că la momentul actual e cea mai bună alegere”, a spus Florin Drăgan la Radio Timișoara.

Bogdan Andone a mai condus Poli Timișoara în perioada iunie 2017 – martie 2018, demisionând și plecând în lacrimi după o întâlnire cu suporteri, în care s-a dorit convingerea sa să rămână.

Ulterior, Andone acea să conducă alte două echipe din Liga 2, pe Metaloglobus și Viitorul Pandurii, iar apoi să facă pasul în Liga 1, la FCSB, Astra și FC Voluntari. Din mai 2021 este liber de contract.

Rectorul UPT viseară ca Poli să joace în play-off-ul noului sezon al Ligii 2

Un alt detaliu care poate întârzie numirea în mod oficial a lui Bogdan Andone la Poli Timișoara este faptul că echipa, retrogradată sportiv în Liga 3 după barajul de menținere în Liga 2 pierdut cu FC Brașov, nu este sigură de viitorul său. Adică de continuarea în Liga 2. Bănățenii au șanse mari să rămână în acest eșalon, fiindcă sunt mai multe echipe aflate în mare suferință care ar putea să nu-și mai continue activitatea, cazul retrogradatelor din Liga 1 Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni, iar Poli Timișoara va fi prima invitată de FRF pentru a ocupa un post vacant în noul sezon. Momentan, nimic nu este oficial.

Însă rectorul UPT visează chiar mai departe pentru Poli Timișoara, deși echipa nu e sigură că va participa în Liga 2. Viseară la o participare în play-off-ul noului sezon al eșalonului secund și chiar el spune că este ”destul de ciudat” să își dorească asta, având în vedere că practic e retrogradată în Liga 3 și în acest moment nu are nimic stabilit privind lotul de jucători sau programul de pregătire.

”Noi, ca Politehnica, întotdeauna ne dorim să fim acolo sus. Acum, foarte onest, vom stabili în iarnă dacă vom putea să ajungem acolo. Bineînțeles că ne-am propune asta, dar e destul de ciudat să ne dorim asta după o retrogradare sportivă, în condițiile în care nu e stabilit încă lotul. Să spunem, domnule, anul viitor vom ajunge în play-off”, a mai spus Florin Drăgan pentru sursa citată.

Poli Timișoara a încheiat sezonul regular al Ligii 2, ediția 2021-2022, pe locul 15 din 20, cu 21 de puncte, și mai departe a continuat în Grupa A a play-out-ului, unde a terminat pe locul 5 din 7, cu 28 de puncte, astfel că a mars la barajul de menținere cu FC Brașov, clasata pe locul 5 în Grupa B. La baraj, pe Știința, Poli a pierdut cu 1-2, iar pe Tineretului, FC Brașov s-a impus și de această dată, cu 1-0.

O dată prograbilă de reunire a echipei timișorene pentru începerea pregătirii noului sezon este 27 iunie.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/statistica-nu-mai-putin-de-42-de-antrenori-au-activat-la-cele-20-de-echipe-din-liga-2-in-sezonul-2021-2022-17-fiind-debutanti-zece-dintre-cluburi-n-au-schimbat-principalul-viito-19235305

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romania-u19-a-debutat-cu-o-infrangere-la-campionatul-european-tricolorii-in-primul-11-cu-cinci-jucatori-care-in-sezonul-trecut-au-jucat-in-liga-2-au-dat-o-replic-19235258

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nicolae-croitoru-revine-in-fotbalul-dambovitean-dupa-experienta-nereusita-de-la-poli-timisoara-ce-va-face-antrenorul-19234737

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-andone-este-in-timisoara-pentru-a-semna-cu-politehnica-19235096

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-bogdan-andone-aproape-de-o-revenire-la-poli-timisoara-unde-si-cu-cine-a-fost-surprins-antrenorul-in-orasul-de-pe-bega-19234373

Marius ANGHEL 20 Jun. 2022, 15:51 Liga 2
Pe aceeași temă