EXCLUSIV | Bogdan Andone, aproape de o revenire la Poli Timișoara. Unde și cu cine a fost surprins antrenorul în orașul de pe Bega

Anda DELIU 07 Jun. 2022, 15:56 Liga 2
EXCLUSIV | Bogdan Andone, aproape de o revenire la Poli Timișoara. Unde și cu cine a fost surprins antrenorul în orașul de pe Bega

Dinspre Poli Timișoara, echipă ce sportiv a retrogradat în Liga 3 în urma pierderii barajului cu FC Brașov, ”transpiră” cu greu vești în această vară. Inclusiv propriii jucători nu știu nimic despre data unei reuniri, asta și din cauza faptului că viitorul clubului este încă incert, dacă va merge în Liga 3 sau dacă va fi invitată să continue în Liga 2.

Însă Liga2.ro a aflat în exclusivitate că clubul se gândește ce antrenor să numească, iar Bogdan Andone (47 de ani) a venit în vizită la Timișoara!

Bogdan Andone, văzut în vizită la baza Electrica

Surse foarte bine plasate din fotbalul timișorean au transmis reporterului nostru că antrenorul Bogdan Andone, alături de secundul său Gabriel Vochin și Sebastian Novovic, director de comunicare Politehnica Timişoara si președinte Druckeria (Asociația Suporterilor Timișoreni), au fost în vizită la stadionul Electrica.

Motivul? Ei bine, Poli va juca mai mult ca sigur acolo, deoarece stadionul ”Dan Păltinișanu” a fost închis, iar stadionul Știința urmează să intre în reparații.

De altfel, Andone are acest obicei, de a studia bazele sportive ale echipelor înainte de a-și pune semnătura pe contract.

Clubul analizează și varianta Benga?

Bogdan Andone nu a răspuns apelului telefonic al reporterului Liga2.ro pentru a-și explica prezența la Timișoara.

Între unii jucători de la Poli circulă discuții că variantele vehiculate de antrenor sunt Bogdan Andone sau Octavian Benga. Ambii liberi de contract. Din informațiile noastre, Benga nu a fost ofertat direct de club.

  • Bogdan Andone a antrenat în Liga 2 echipele Olimpia Satu Mare (iulie 2016 – iunie 2017), ASU Poli Timișoara (iunie 2017 – martie 2018), Metaloglobus București (iulie 2018 – octombrie 2018) și Viitorul Pandurii Târgu Jiu (octombrie 2018 – ianuarie 2019), iar în Liga 1 le-a condus pe FCSB (iulie 2019 – august 2019), Astra (octombrie 2019 – septembrie 2020) și FC Voluntari (decembrie 2020 – mai 2021).

Andone a mai antrenat Poli Timișoara în sezonul 2017-2018 al Ligii 2

Bogdan Andone a demisionat în martie 2018 de la Politehnica Timișoara și a plecat în lacrimi după o întâlnire cu suporteri în care s-a dorit convingerea sa să rămână.

Ulterior, a ajuns antrenor principal la FCSB, dar asta nu i-a propulsat cariera așa cum ar fi dorit, chiar dacă a mai trecut prin Liga 1, pe la Astra și FC Voluntari.

E liber de contract din luna mai a anului 2021, după despărțirea de ilfoveni, iar nu cu mult timp în urmă a fost în discuții pentru a prelua echipa din play-out-ul Ligii 3 SCM Zalău. Nu a ajuns să și semneze, probabil pentru că nivelul fotbalistic în care ar fi coborât era o lovitură pentru imaginea sa. În ultimul an le-a refuzat, de exemplu, și pe FC Hermannstadt și FC Brașov, motivând de fiecare dată că are oferte din afara țării.

Deocamdată, Poli Timișoara așteaptă să afle oficial dacă va fi reprimită în Liga 2, în urma eliberării unui loc. Rezultatele procesului de certificare se publică de către FRF după barajele de miercuri, în care vom afla cele cinci promovate din Liga 3 în Liga 2.

Poli s-a despărțit de antrenorul Nicolae Croitoru înainte de returul barajului de menținere în Liga 2 cu FC Brașov, iar la ultimul meci a fost condusă de antrenorul interimar Antonio Foale.

 

Anda DELIU 07 Jun. 2022, 15:56 Liga 2
Pe aceeași temă