Poli Timișoara nu e sub cele mai bune auspicii înainte meciului cu Șelimbăr. Nicolae Croitoru: ”Este, poate, cel mai important joc din acest sezon, pe care nu ni-l doream.” Ioan Mera: ”Nu aș vrea să ajungem la baraj”

Anda DELIU 15 Apr. 2022, 11:28 Liga 2
Poli Timișoara nu e sub cele mai bune auspicii înainte meciului cu Șelimbăr. Nicolae Croitoru: ”Este, poate, cel mai important joc din acest sezon, pe care nu ni-l doream.” Ioan Mera: ”Nu aș vrea să ajungem la baraj”

Poli Timișoara are o situație destul de complicată în clasamentul Grupei A de play-out-ului Ligii 2, înaintea partidei cu CS Comunal Șelimbăr, programată sâmbătă, pe arena Știința.

Antrenorul Nicolae Croitoru a punctat că echipa trebuie să dea ceva înapoi fanilor, iar căpitanul Ioan Mera a vorbit că perspectiva barajului îi dă fiori reci.

Probleme de lot pe posturile-cheie la Poli Timișoara

Nicolae Croitoru are toate motivele să se teamă de acest meci, mai ales că vor lipsi Păduraru și Scutaru, piese vitale în defensiva echipei, plus tânărul Iamandache, unul dintre puținele transferuri făcute în iarnă și care nu a confirmat.

”Suntem înaintea unui joc extrem de important, poate cel mai important din acest sezon, pe care nu ni-l doream (n.r. să fie vital pentru clasament), dar, din păcate, s-a ajuns și la această situație. Este un examen de maturitate și mă gândesc la faptul că trebuie să demonstrăm că înțelegem ce club reprezentăm, ce culori reprezentăm. Trebuie să înțelegem că suntem datori față de toți cei care ne susțin necondiționat și că datoria aceasta trebui să o întoarcem în jocul de sâmbătă, prin tot ceea ce vom face timp de 90 de minute pe teren. Dacă ne place să cântăm împreună cu ei atunci când câștigăm, trebuie să înțelegem că am rămas datori față de ei”, a declarat Nicolae Croitoru.

Șelimbărul e în formă

Antrenorul echipei timișorene a punctat și forma bună a echipei antrenate de Eugen Beza, CS Comunal Șelimbăr.

”Sigur că va fi un joc dificil. Întâlnim o echipă care, deși a început destul de greu campionatul, în ultimele două etape a înregistrat două rezultate pozitive. Este o echipă în creștere și în componența căreia se găsesc jucători care sunt interesanți, din Franța, Portugalia, Republica Moldova, Azerbaidjan (n.a. – Șelimbărul nu are jucători nici din Franța, nici din Azerbaijan), a punctat Croitoru.

Căpitanul Mera va juca cu mască

Ioan Mera va juca tot cu mască de protecție, după ce acum trei săptămâni a suferit o fractură de piramidă nazală. Căpitanul Politehnicii este stresat de faptul că echipa ar putea rămâne pe loc de baraj de menținere în Liga 2.

”Ne așteaptăm sâmbătă la un meci greu. Șansa noastră ar fi să batem toate meciurile și să ne salvăm de la retrogradare. Nu aș vrea să ajungem la baraj. Trebuie să arătăm că meciurile care au trecut au fost un accident, trebuie să fim concetrați 100 la sută și câștigăm. Cu siguranță, dacă nu vom câștiga, suporterii nu o vor accepta o nouă înfrângere sau un egal. Mereu este o presiune la noi, dar acum este o presiune mai mare. Nici nu vreau să mă gândesc că echipa ar putea să retrogradeze. Eu aș fi cel mai dezamăgit dintre toți”, a spus Mera.

Cu 30 de puncte, CS Comunal Șelimbăr e pe locul 3 al Grupei A din play-out. Poli Timișoara e pe locul 5, de baraj de menținere, cu 24 de puncte, dar are și un meci în minus disputat.

Partida dintre Poli Timișoara și CS Comunal Șelimbăr are loc sâmbătă, de la ora 12:30, în cadrul etapei a 4-a a play-out-ului Ligii 2. Poli a stat în etapa trecută, însă nu a jucat niciun meci amical.

  • În sezonul regular, cele două echipe s-au întâlnit tot la Timișoara, dar pe ”Dan Păltinișanu”, încheind la egalitate, scor 1-1, meciul din etapa a 13-a. Adrian Cârstean a deschis scorul după pauză, în minutul 48, dar bănățenii au egalat imediat dintr-o lovitură de la 11 metri transformată de Alin Ignea (51) și acordat după un fault al lui Gal asupra lui Mera.

Foto: Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calaretii-rosii-descaleca-la-timisoara-pentru-a-si-asigura-linistea-in-finalul-de-sezon-eugen-beza-inainte-de-jocul-selimbarului-cu-poli-este-un-meci-special-pe-care-il-a-19227304

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapei-a-4-a-a-play-out-ului-ligii-2-unirea-constanta-poate-retrograda-matematic-la-timisoara-si-brasov-au-loc-meciuri-importante-in-lupta-pentru-evitarea-barajului-19227196

 

Anda DELIU 15 Apr. 2022, 11:28 Liga 2
Pe aceeași temă