Poli Timișoara începe play-out-ul cu un joc acasă, cu Dunărea Călărași. Părerea lui Nicolae Croitoru despre programul echipei sale

Anda DELIU 14 Mar. 2022, 17:41 Liga 2
Poli Timișoara începe play-out-ul cu un joc acasă, cu Dunărea Călărași. Părerea lui Nicolae Croitoru despre programul echipei sale

Poli Timișoara va juca în Grupa A de play-out a Ligii 2, iar primul joc îl va avea cu Dunărea Călărași, conform tragerii la sorți care a avut loc astăzi, 14 martie, la Casa Fotbalului.

Pentru că Poli a terminat sezonul regular pe locul 15, teoretic, de baraj de menținere în eșalonul secund, antrenorul Nicolae Croitoru spune că toate cele șase meciuri pe care echipa le are de disputat în play-out sunt grele.

Nicolae Croitoru, despre programul din play-out al Politehnicii: ”Fiecare joc a devenit foarte important”

Deși Poli Timișoara vine după o înfrângere, 1-2 acasă cu FC Hermannstadt, antrenorul spune că este mulțumit de cum au jucat elevii săi în etapele precedente. Firește, Nicolae Croitoru exclude din socoteala înfrângerea la ”masa verde” cu Petrolul. Însă miza punctelor în play-out va fi vitală.

”Fiecare joc a devenit foarte important, indiferent că se numește Călărași, care este în partea inferioară a clasamentului sau Miercurea Ciuc, care este pe locul 7. Fiecare joc este extrem-extrem de important. Venim după o înfrângere care are în spate cinci jocuri consecutive cu rezultate pozitive bune. Eu cred că este un program echilibrat, și pentru noi, și pentru Șelimbăr. Poate faptul că jucăm cu ei este un avantaj. Indiferent că jucăm acasă sau în deplasare, fiecare joc este foarte dificil și trebuie trata ca atare”, spune antrenorul Politehnicii.

Poli Timișoara are următorul program în play-out: Dunărea Călăraşi (acasă, 19 martie), FK Miercurea Ciuc (deplasare, 2 aprilie), în etapa a a 3-a stă, CS Comunal Șelimbăr (acasă, 16 aprilie), Dacia Unirea Brăila (deplasare, 22 aprilie), Metaloglobus (acasă, 30 aprilie) și Politehnica Iași (deplasare, 7 mai).

Poli joacă în prima etapă a play-out-ului, Grupa A, cu Dunărea Călărași, sâmbătă, de la ora 14:00, pe stadionul Știința din Timișoara.

  • 21 de puncte a stâns Poli Timișoara în sezonul regular, cu care începe Grupa A a play-out-ului Ligii 2 de pe locul 5, care duce la barajul de menținere în acest eșalon. Primul adversar, Dunărea Călărași, e pe locul 6, cu 7 puncte, și este ca și retrogradată.

Trei etape, Ripensia și Poli vor juca simultan acasă

Deși FRF are prevăzut în regulament ca echipele din același oraș să nu joace simultan acasă, dar la tragerea pentru play-out, unde au fost prezenți secretarul general adjunct al FRF Gabriel Bodescu și Mihai Andrieș, din partea Departamentului de Competiții, cei doi nu au mai ținut cont de regulă.

”În cazul în care mai multe cluburi au sediul social în aceeași localitate sau care au dreptul de a organiza jocurile pe același teren, se va întocmi programul în aşa fel încât echipele cluburilor respective să joace alternativ pe teren propriu, pentru ca în aceste localităţi să fie asigurat un program competiţional echilibrat”, se arată în ROAF, la Articolul 10, alineatul 4.

Echipele pot să se programeze în zile diferite sau la oră diferită doar dacă acceptă adversarul sau doar dacă televiziunile deținătoare de drepturi TV aleg să le transmită meciul și să-l mute la ora la care doresc ele. Altfel, puținii fani care mergeau la meciurile ambelor formații timișorene își vor lua, pe românește, țeapă în acest play-out.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Anda DELIU 14 Mar. 2022, 17:41 Liga 2
Pe aceeași temă