Poli Timișoara așteaptă derby-ul cu Steaua, Nicolae Croitoru are numai cuvinte de laudă pentru trupa lui Oprița: ”Suntem două echipe cu obiective diametral opuse”

Anda DELIU 26 Nov. 2021, 18:42 Liga 2
Poli Timișoara așteaptă derby-ul cu Steaua, Nicolae Croitoru are numai cuvinte de laudă pentru trupa lui Oprița: ”Suntem două echipe cu obiective diametral opuse”

Poli Timișoara primește, duminică, vizita celor de la Steaua, în etapa a 15-a a Ligii 2. Este un meci important pentru alb-violeți, chiar dacă nu se mai pot cădea anul acesta de pe locul 15, însă oricum, pentru pretențiile brandului bănățean este oricum prea puțin.

Steaua are un sezon mult mai bun, deși e nou-promovată

Cu buget superior, Steaua ocupă loc de play-off, 6, deși nu are drept de promovare. Poli, care e de sezoane bune la acest nivel, are un sezon foarte greu.

”Ne așteaptă un joc dificil, suntem două echipe cu obiective diametral opuse. Pe de o parte noi, care ne dorim să câștigăm, să acumulăm puncte. Sunt foarte importante pentru pentru a ne îndeparta de zona periculoasă a clasamentului. Pe de altă parte, întâlnim un adversar care luptă pentru unul dintre primele șase locuri. Au pierdut jocul cu Universitatea Cluj, au rămas la o distanță de doar trei puncte față de principalele următritoare, Metaloglobus și Csikszereda. La fel și pentru noi și pentru ei cele trei puncte puse în joc sunt foarte importante”, a spus antrenorul lui Poli, Nicolae Croitoru.

Experiența e de partea echipei lui Oprița

La acest meci, Poli nu-l va putea folosi pe Zaluschi, suspendat. Au revenit la antrenamente accidentații Oanea și Devenish-Meares.

”Din păcate, noi avem o programare destul de dificilă. De fiecare dată suntem obligați să întâlnim adversari care vin după o serie de jocuri foarte dificile și de regulă cu mare foame de puncte. Steaua este una dintre echipele bune ale seriei. Este o echipă farte experimentată. Jucători care au multă experiență acumulată, așa cum este Popa, Bărbulescu, Wallace, Beța, Huiban, Buhăescu. De asemenea, și un antrenor bun. E o echipă cu un joc agresiv, o agresivitate pozitivă, preocupată de atac. Va fi un joc foarte dificil din acest punct de vedere. E o echipă are dezvoltă o viteză foarte bună pe faza de atac și foarte bine organizată defensiv”, a mai adăugat antrenorul dâmbovițean.

Jucătorii Politehnicii sunt motivați de derby

Fie că se va permite accesul spectatorilor sau nu, poliștii percep meciul ca un derby, cu toate că continuitatea cu echipele ”istorice” Poli și Steaua e discutabilă și pusă la îndoială de mulți.

”Suntem conștienți că duminică întâlnim o echipă bună a campionatului. Cum a spus și domnul profesor, se bate pentru intrarea în play-off. Însă este un derby și cu sigurnață vom fi mult mai motivați. Mă bucur că pot evolua într-un asemenea meci, este un meci foarte frumos și important”, a spus portarul George Păduraru.

Poli Timișoara e pe locul 15, cu 14 puncte. Steaua e pe poziția a 6-a, cu 25 de puncte. Meciul se va juca pe ”Dan Păltinianu”, duminică, de la ora 12:00.

Foto: Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liber-la-spectatori-fanii-revin-in-tribune-pe-final-de-2021-ultima-etapa-din-liga-2-si-liga-3-se-disputa-integral-cu-portile-deschise-19211602

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-steaua-s-a-razbunat-pentru-esecul-cu-u-cluj-intr-un-amical-cu-unirea-bascov-a-facut-scor-cu-formatia-din-liga-3-iar-daniel-oprita-a-testat-jucatorii-veniti-in-probe-19211296

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-15-a-a-ligii-2-incepe-joi-si-se-termina-tot-marti-derby-ul-fc-hermannstadt-petrolul-se-joaca-vineri-programul-rundei-si-meciurile-televizate-19211293

Anda DELIU 26 Nov. 2021, 18:42 Liga 2
Pe aceeași temă