Poli Timișoara a cedat în fața formației din Iași. Octavian Benga răspunde fără ocolișuri comunicatului dat de conducere înainte de meci: ”Nu m-a sunat nimeni, n-am vorbit cu nimeni”

Anda DELIU 04 Mar. 2023, 21:25 Liga 2

Poli Timișoara se afundă tot mai mult în partea inferioară a clasamentului Ligii 2 după ce a pierdut și acasă cu Poli Iași, la scorul de 1-3, în penultima etapă a sezonului regular.

Antrenorul Octavian Benga a comentat și după meci disputat sâmbătă comunicatul emis vineri de ”conducerea clubului”, în care se spunea că trebuie două victorii în ultimele două runde, cu Poli Iași și Dinamo. ”Principalul” a spus că nimeni nu a venit să-i spună nimic în față și că nu știe dacă va fi păstrat.

Alb-violeții au început prost meciul cu Poli Iași

Meciul disputat pe Știința, în etapa a 18-a, a început foarte prost pentru Poli Timișoara. În minutul 9 s-a dat penalty după un contact între Mada și Hlistei. Gabriel Vașvari a executat și l-a învins pe Murariu. Din minutul 15, scorul s-a dublat în favoarea moldovenilor, deși bănățenii se apărau destul de aglomerat. Lui Hlistei nu i-a fost jenă să tragă la o fază pornită din corner și să-și aducă echipa la 2-0 pe tabelă.

Poli Timișoara a avut o ocazie mare în minutul 18, pe contraatac, dar sârbul Stojanovic a trimis în bară. Moldovenii au mai avut ocazii, prin Finica și Hlistei, până la pauză.

Timișorenii au dat mici semne de revenire

În debutul reprizei secunde, Poli Timișoara a avut o ocazie prin Bîrnoi, irosită. Nici Gavra nu a putut face mai mult în minutul 64, dar i-a pasat bine peste trei minute nou-intratului Daniel Benzar, care a preluat fără emoții din fața lui Martac, a trecut de Plămadă și a marcat.

Au urmat minute în care Iașiul nu prea a reușit să arate nimic, până în minutul 83, când timișoreanul Alin Roman a înscris după o combinație cu Itu. După modificarea de scor, jocul s-a scurs doar pentru o victorie finală a moldovenilor, veniți în Banat și cu o mică galerie.

Octavian Benga a admis că adversarii au meritat victoria

Antrenorul Politehnicii Timișoara a recunoscut că Iașiul a fost superioară.

”O nouă înfrângere cu probabil cea mai bună echipă în momentul de față din Liga 2. Cu un buget foarte mare, cu un staff foarte bun, cu niște jucători foarte buni, cu un joc bun. Ne așteptam să joace așa, drept dovadă, le-am cerut jucătorilor să nu facă greșeli. Am făcut cadou acel penalty, după care un gol din corner pe care l-am luat. A fost 2-0, am avut și noi câteva situații în prima repriză, și o bară. Mai apoi, în repriza a doua, am avut 2-1 și cred că am reușit să echilibrăm jocul. Puteam în câteva momente să facem 2-2 și, pe final, din nou a fost o greșeală de poziționare și este scorul final. Este, probabil, meritat, pentru că trebuie să recunoaștem, Iașiul e echipă mai bună, dar se putea nici să nu pierdem dacă nu făceam cele greșeli. Speculam problemele din defensivă ale celor de la Poli Iași, pentru că i-am surprins în câteva momente, pe niște situații foarte bune de a marca”, a declarat Benga despre joc.

El a mai spus că se simte lipsa de experiență și calitate fotbalistică la execuții. ”Nu este frică. Au fost acele greșeli, foarte rapide. Am încercat să lăsăm pe Iași să se deschidă, pentru că știam că sunt vulnerabili pe tranziția lor negativă și pe tranziția noastră pozitivă. Așa au apărut și ocaziile. Au apărut acele goluri. La un moment dat am pus și noi noi presiune, am jucta ultra-ofensiv, dar au fost situații. Depinde cum judecă individual fiecare fază. Eu ca antrenor organizez echipa doar ca și grup. Individual, e destul de greu la seniori. Depinde și de interpretarea și calitatea lor fotbalistică”, a mai spus Benga.

Conducerea Politehnicii Timișoara a transmis mesaje către antrenor și jucători prin comunicat!

Conducerea clubului cerea 6 puncte din jocurile cu moldovenii și Dinamo. Benga spune că nu știe ce se va întâmpla după aceste meciuri și că nimeni nu i-a transmis nimic.

”Cred că ar trebui pe cei care au dat comunicatul să-i întrebați care este rezultatul sau ce se întâmplă dacă nu se fac șase puncte. Până acum nu am comunicat cu nimeni, am venit să vorbesc cu dumneavostră, ca formă de respect. Legat de comunicat, nu știu ce să zic dacă a fost presiune mai mare pe jucători, dar eu am încercat să-i motivez, să dea totul pe teren, să încerce să facă puncte și cred că au încercat, dar din nou greșelile sau poate tinerețea și naivitatea unor jucători au făcut ca să pierdem astăzi. Nu, nu m-a sunat nimeni, n-am vorbit cu nimeni. Am fost cu jucătorii în cantonament, eu cu ei. N-am fost sunat de nimeni și nu știu care este sensul lui sau ce se poate interpreta din el. E interpetabil. Nu pot eu să vorbesc în locul altora”, a punctat principalul Politehnicii Timișoara.

Întrebat cum interpretează el ce s-a întâmplat, Benga a lăsat să se înțeleagă că are o părere proastă despre situația creată. ”Nu pot să spun, că aș deranja. Nu pot să vorbesc niciodată urât de club și mai ales de clubul Poli. Nu am vorbit cu nimeni”, a mai adăugat el.

Poli Timișoara în meciul cu Poli Iași: Murariu – Mada, Bocșan (cpt.), Sekulic, D. Radu – Bîrnoi, Tiihonen (Târșa 90′), Ignea (T. Călin 60′), Stojanovic (D. Benzar 60′) – Gîdea (Marincu 88′), Gavra. Rezerve neutilizate: D. Moldovan – Erceanu, Boariu, Vlaicu, Porumb.

Poli Timișoara are 12 puncte și este pe penultimul loc în Liga 2, la egalitate cu ultima clasată Unirea Constanța. În etapa a 19-a, ultima a sezonului regular, joacă în deplasare, cu Dinamo.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor
Rezultatele înregistrate în etapa a 18-a

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Anda DELIU 04 Mar. 2023, 21:25 Liga 2
Pe aceeași temă