Poli Iași și-a stabilit obiectivul pentru următorul calup de patru meciuri: ”măcar 10 puncte”

Marius ANGHEL 12 Oct. 2021, 13:21 Liga 2
Poli Iași și-a stabilit obiectivul pentru următorul calup de patru meciuri: ”măcar 10 puncte”

Metaloglobus a scos-o pe Poli Iași de pe trasa ideală în cursa pentru un loc de play-off, prin victoria obținută în Copou, în runda anterioară, dar moldovenii nu renunță la visul de a încheia sezonul regular în primele șase. Rămasă la cinci puncte în spatele echipei de pe locul 6, FC Buzău, gruparea antrenată de Costel Enache poate reintra în ecuația luptei pentru play-off dacă va avea un parcurs fără greșeală în următoarea perioadă.

Iașiul a scăpat de majoritatea pretendentelor la promovare

Scăpată de majoritatea adversarilor ”grei”, după ce a bifat meciuri cu șase dintre primele șapte clasate din acest moment, Poli Iași are în față un program mai facil la prima vedere, cu echipe mai abordabile. Iar oficialii din Copou au fixat un obiectiv realizabil, obținerea a 10-12 puncte în următoarele patru etape, până la o nouă întrerupere a campionatului.

Poli va juca mai întâi cu FK Csikszereda, în deplasare, joi, în chiar primul meci al rundei a 10-a, apoi acasă cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, afară cu Dacia Unirea Brăila și din nou în Copou cu Unirea Slobozia, iar conducătorii clubului ieșean sunt convinși că elevii lui Costel Enache pot reuși victorii pe linie, în cel mai rău caz 10 puncte din 12.

”Dacă obținem măcar 10 puncte din 12 posibile până la următoarea întrerupere a campionatului, cred că putem reintra în cursa pentru un loc de play-off. Chiar dacă obiectivul este reconstrucția echipei, e firesc să ne dorim mai mult, iar dacă vom avea șanse, nu ne vom da deoparte”, a declarat managerul general al Politehnicii Iași, Florin Briaur.

Mai puțini jucători accidentați

Pretențiile oficialilor ieșeni cresc și prin prisma faptului că echipa a plusat la capitolul omogenitate și relații de joc, un alt motiv îmbucurător fiind recuperarea jucătorilor accidentați.

Dacă la precedenta pauză competițională prilejuită de meciurile echipelor naționale infirmeria Politehnicii era plină, în ultima perioadă stafful medical a recuperat mare parte din jucătorii cu probleme.

În afara lui Pop, care nu va mai juca în acest an, după ce a fost operat la claviculă, doar Tiberiu Serediuc și Ovidiu Mihalache mai sunt incerți pentru partida de la Miercurea Ciuc, însă sunt speranțe ca ambii jucători să fie în lot.

  • Vinerea trecută, Poli Iași a disputat un meci amical cu echipa de Liga 4 Flacăra Erbiceni, pe care a învins-o cu 7-0.
  • Poli Iași ocupă locul 9 în Liga 2 după nouă etape, cu 12 puncte, iar în etapa a 10-a joacă la Miercurea Ciuc, joi, 14 octombrie, de la ora 17:30, cu FK Csikszereda (locul 14, 9 puncte).

Foto: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poarta-politehnicii-are-viitor-ce-spune-antrenorul-costi-badan-despre-goalkeeperii-din-lotul-iasiului-si-clinciurile-pe-care-le-a-avut-cu-costel-enache-19204900

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-castigat-clar-amicalul-cu-flacara-erbiceni-mai-multi-jucatori-absenti-in-ultimele-meciuri-au-revenit-pe-teren-19204591

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-10-a-a-ligii-2-incepe-la-miercurea-ciuc-si-se-incheie-la-dej-u-cluj-joaca-vineri-steaua-are-meci-sambata-iar-petrolul-intra-pe-teren-duminica-programul-rundei-si-partidel-19204334

 

Marius ANGHEL 12 Oct. 2021, 13:21 Liga 2
Pe aceeași temă