Gest superb făcut de juniorii Politehnicii Iași. Au donat o sumă de bani, dar și haine și jucării pentru copiii fără posibilități materiale

Narcis POHOAȚĂ 20 Dec. 2022, 23:23 Diverse

Cu câteva zile înainte de Crăciun, juniorii Politehnicii Iași le-au făcut o frumoasă surpriză mai multor copii fără posibilități materiale din Iași și din mediul rural.

Micii fotbaliști ai clubului din Copou au strâns mai multe daruri constând în articole de îmbrăcăminte, încălțăminte, jucării, dar și o sumă de bani, toate acestea fiind oferite Asociației ”Glasul Vieții”, coordonată de părintele Dan Damaschin.

Cezar Honceriu: ”Copiii trebuie să deprindă și această latură umană și educațională, trebuie să știe să dăruiască”

În săptămâna Crăciunului, managerul Academiei Politehnicii Iași, Cezar Honceriu, însoțit de doi dintre tinerii fotbaliști, Răzvan Olaru (Under 16) și Vlad Ilie (Under 15), ambii componenți ai loturilor naționale la categoriile lor de vârstă, au dus pachetele la biserica din incinta Maternității Cuza Vodă Iași, unde slujește părintele Dan Damaschin.

Managerul Honceriu, cel care a inițiat campania umanitară ”Academia faptelor bune”, a declarat că micii fotbaliști nu trebuie să învețe doar fotbal în Copou, ci să și dăruiască semenilor aflați în suferință. Mai cu seamă acum, în pragul unei sfinte sărbători.

”Este o campanie la care eu țin foarte mult. Trebuie să obișnuim copiii să dăruiască, să facă fapte bune. Academia Politehnica Iași nu înseamnă doar fotbal, cei mici trebuie să deprindă și această latură umană și educațională. Îi mulțumim părintelui Dan Damaschin pentru oportunitatea de a dărui.
Noi nu am făcut altceva decât să venim în continuarea eforturilor pe care dumnealui le-a făcut. Copiii din cadrul Academiei Politehnica Iași fac parte din comunitate, iar în comunitatea ieșeană nu există nimic fără Dumnezeu, Și noi vrem să fim în acest spirit al sărbătorilor de iarnă și să oferim puțin. Fiecare copil, fiecare familie a dăruit cât a putut pentru copiii cu posibilități mai reduse. Acesta este spiritul Crăciunului, pe care vrem să-l ducem mai departe”, a declarat managerul Academiei Politehnica Iași, Cezar Honceriu.

Părintele Dan Damaschin: ”Sportul, credința și faptele bune pot face o echipă cu adevărat de succes”

La rândul său, părintele Dan Damaschin s-a declarat încântat de gestul celor mici, spunând că sportul, credința și faptele bune pot face o echipă cu adevărat de succes.

”Este o vizită plină de emoție și de bucurie, pentru că, iată, vine Crăciunul nu doar în Biserică, ci și în afara ei, pe terenul de sport. Iar copiii de la Academia Politehnica Iași ne-au făcut o surpriză foarte plăcută. Ei ne-au adus un dar și o colectă pe care au făcut-o la Academie, arătând că acești copii sunt o reală speranță pentru ieșeni. În sensul că dacă ei unesc bunătatea cu lupta pentru o cauză, în cazul lor poarta, înseamnă că vor avea mari șanse să ajungă acolo unde își doresc. Este loc de foarte mult bine. Asociația Glasul Vieții, Biserica Maternității au deja o relație foarte frumoasă cu clubul de fotbal, anul acesta am avut mai multe oportunități de a fi cu copiii la meciurile echipei din Copou.
Pe de altă parte, Festivalul Inimo a fost desfășurat cu sprijinul Primăriei și al Clubului Politehnica Iași. Iată că sportul pentru trup, credința pentru inimă și faptele bune pentru suflet pot face o echipă cu adevărat de succes”, a spus părintele Dan Damaschin.

Părintele i-a binecuvântat pe juniori, le-a oferit cărticele cu rugăciuni și le-a urat să ajungă fotbaliști de bază la echipa de seniori din Copou.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/capitanul-politehnicii-iasi-vrea-punctaj-maxim-in-ultimele-etape-din-sezonul-regular-unde-considera-florin-plamada-ca-echipa-a-ramas-datoare-19256656

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primele-tinte-ale-politehnicii-iasi-in-afara-de-alexandru-musi-moldovenii-vizeaza-doi-jucatori-care-activeaza-la-echipe-din-superliga-19256602

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/iesenii-nu-l-au-uitat-pe-mitu-danila-fostul-mare-fotbalist-si-antrenor-iesean-comemorat-la-un-turneu-memorial-19256577

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-spune-stop-huzurelii-strainilor-cu-salarii-mari-de-la-poli-iasi-jucatori-straini-rezerve-nu-vreau-daca-nu-face-nimic-si-un-leu-e-mult-primii-doi-fotbalisti-vizati-19256475

Narcis POHOAȚĂ 20 Dec. 2022, 23:23 Diverse
Pe aceeași temă