Chiar dacă a retrogradat la finalul sezonului de debut în Liga a II-a, parcursul grupării Bucovina Pojorâta în eșalonul secund poate fi considerat unul decent, în condițiile în care s-au înclinat la poalele Giumalăului, în micuța localitate cu 2.800 de locuitori, echipe de tradiție ale fotbalului românesc, precum Rapid București, Oțelul Galați sau Farul Constanța.
„Per total n-am jucat rău, însă au fost destule momente în care n-am știu să ținem de rezultat. Din cauza lipsei de experiență am pierdut multe puncte pe finalurile de joc, iar acest lucru a contat enorm în economia campionatului. Este foarte greu să reziști la acest nivel cu jucători proveniți preponderent din eșalonul al treilea. Echipa se legase binișor, iar dacă am fi reușit să ne menținem în Liga a II-a, cred că anul următor ne-ar fi fost mult mai ușor. Ținând cont de nivelul și de posibilitățile noastre, afirm cu tărie că nu ne-am făcut de râs, iar cu un pic de noroc și mai multă concentrare puteam să realizăm o clasare și mai bună”, a declarat președintele executiv al Bucovinei, Lică Supernat.
Acesta a precizat că retrogradarea în eșalonul al treilea nu va afecta în vreun fel viitorul clubului, echipa urmând să existe în continuare. „Datorită valului de probleme cu care se confruntă echipele rămase în Liga a II-a, s-ar putea să ne trezim cu surpriza de a fi invitați să evoluăm și pe mai departe în eșalonul secund. Dacă va fi însă să mergem în Liga a III-a, obiectivul nu poate fi altul decât o clasare între primele trei locuri. Deocamdată este o perioadă de incertitudine și așteptăm și noi să vedem ce se va întâmpla în perioada imediat următoare. În acest moment fotbaliștii noștri se află în vacanță, iar noi am făcut eforturi să le achităm în bună măsură drepturile financiare”, a mărturisit Lică Supernat.
Bucovina Pojorâta a încheiat campionatul Ligii 2, la prima participare în acest eșalon, pe locul 5 în play-out-ul Seriei I, cu 23 de puncte.
Articol scris de Gabriel TODERAȘCU