Petrolul vrea să repare cu UTA ceea ce a stricat cu Rapid. Costel Enache: ”Trebuie să fim pozitivi, să trecem peste problemele pe care le avem”

Marius ANGHEL 14 Jul. 2020, 21:23 Liga 2
Petrolul vrea să repare cu UTA ceea ce a stricat cu Rapid. Costel Enache: ”Trebuie să fim pozitivi, să trecem peste problemele pe care le avem”

Petrolul poate reaprinde lupta inclusiv pentru locul 1 în play-off-ul Ligii 2, însă, pentru asta, are nevoie de o victorie în meciul restant pe care îl are de desfășurat miercuri, de la ora 18:30, la Arad, cu liderul UTA. Jocul programat inițial în data de 4 iulie, în prima etapă a turneului de promovare, a fost amânat după ce chiar în ziua în care se pregătea să facă deplasarea în vestul țării echipa prahoveană a fost descoperită cu cazuri de COVID-19 în lot.

Va fi un joc între prima clasată din play-off, UTA, care a început turneul cu o înfrângere pe teren propriu, 3-4 cu Turris Oltul, și ultima clasată, Petrolul, care a remizat acasă cu Rapid, scor 0-0, deși a avut chiar și doi jucători în plus pe teren. Totodată, va fi o întâlnire de totul sau nimic ori de la bal sau la spital în cazul ambelor formații.

Costel Enache: ”Să reparăm ceea ce am stricat sâmbătă”

Costel Enache știe că pentru petroliști nu e timp de regrete sau lamentări după remiza cu Rapid și că orice pas greșit poate avea consecinte serioase în lupta pentru promovare. Inclusiv UTA, care părea intangibilă, se teme că pierde prima poziție după eșecul cu Turris Oltul.

”Vom încerca, mâine, să reparăm ceea ce am stricat sâmbătă. Trebuie să fim pozitivi, să trecem peste problemele pe care le avem, să depășim momentul psihologic dificil, iar cea mai bună metodă de a face asta este să obținem un rezultat favorabil la Arad. Știm că nu va fi deloc un meci ușor, știm că întâlnim o echipă foarte valoroasă, dar suntem obligați să luptăm până la capăt și să facem tot ceea ce depinde de noi pentru a ne îndeplini obiectivul”, a prefațat, pentru site-ul oficial al Petrolului, Costel Enache jocul cu UTA.

Aici poți citi cum prefața Costel Enache meciul cu UTA, înainte ca acesta să fie amânat.

Petrolul a plecat de luni către Arad, iar marți s-a antrenat la Timișoara

Petrolul a plecat încă de luni după-amiază spre Arad, via Timișoara, cu avionul, acolo unde, marți după-amiază, a efectuat un antrenament pe un teren sintetic (foto), pentru a se acomoda cu condițiile jocului ce se va desfășura, miercuri, de la ora 18:30, pe arena Motorul.

Partida va fi condusă de către o brigadă condusă de la centru de Horațiu Mircea Feșnic (Cluj Napoca) și asistenții Ciprian Florin Danșa (Satu Mare) și Szabo Gera (Cluj Napoca). Arbitru de rezervă va fi Rareș Vidican (Satu Mare), iar ca observatori au fost delegați Zaharia Ciev (Timișoara) și Viorel Lolea (Reșița).

  • UTA și Petrolul se întâlnesc pentru a treia oară în acest sezon de Liga 2. În precedentele două întâlniri, echipa arădeană s-a impus de fiecare dată cu 3-0. În tur, la Ploiești, ”Bătrâna Doamnă” a câștigat prin golurile marcate de Ciprian Rus (36′ – penalty), Valentin Buhăcianu (89′) și Diego Lorenzi (90+3′). În retur, la Arad, scorul s-a repetat, la fel și doi dintre marcatori, cât și două dintre momentele aproximative în care s-a înscris. Au punctat Valentin Buhăcianu (69), Ciprian Rus (82) și Alexandru Ioniță (90+1).
  • Pe banca ”lupilor”, în ambele întâlniri, s-a aflat Flavius Stoican, în timp ce la UTA a fost tot Laszlo Balint.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/laszlo-balint-compara-uta-cu-un-pugilist-un-campion-nu-poate-ridica-centura-deasupra-capului-pana-cand-nu-ia-cativa-pumni-tari-pot-spune-ca-am-fost-cu-totii-la-podea-19139312

Marius ANGHEL 14 Jul. 2020, 21:23 Liga 2
Pe aceeași temă