Petrolul și-a egalat la Brașov cea mai clară victorie din acest sezon, Nae Constantin consideră că echipa sa a fost salvată de ”clopoțel”: ”Nu înțeleg de ce.” Concluziile despre joc

Adi MARICA, Marius ANGHEL 17 Oct. 2021, 16:33 Liga 2

Petrolul și-a egalat pe stadionul Tineretului, în etapa a 10-a a Ligii 2, cel mai clar succes obținut în precedentele runde din acest sezon de Liga 2. După Brăila, învinsă pe ”Ilie Oană” în etapa a 5-a, FC Brașov e a doua victimă bătută cu 4-0 de ”lupi”, aceasta fiind cea mai mare diferență de scor la care a câștigat trupa lui Nae Constantin.

  • Senad Jarovic (14′, 60′), Eugeniu Cebotaru (54′) și Valentin Țicu (74′ – penalty) au înscris pentru Petrolul la Brașov, într-un meci în care echipa ploieșteană a beneficiat și de superioritate numerică, după ce Marius Burlacu a fost eliminat în minutul 57 pentru cumul de cartonașe galbene.

Nicolae Constantin, nemulțumit de jocul din prima repriză al Petrolului: ”Pe alocuri, cei de la FC Brașov chiar ne-au dominat”

Petrolul profită de pașii greșiți făcuți de Concordia Chiajna (0-1 la Avrig cu CS Comunal Șelimbăr) și Steaua (1-1 în Ghencea cu Astra) și se desprinde în această etapă de cel puțin doi dintre adversarii din Top 6 și pe care cel mai probabil îi va întâlni și în play-off-ul de promovare.

Mai mult, echipa ploieșteană a reușit să se mențină pentru a patra oară consecutiv pe locul 1 în acest sezon în clasamentul Ligii 2.

În ciuda acestei victorii la scor, antrenorul Nicolae Constantin s-a declarat extrem de nemulțumit de jocul echipei sale din prima repriză. ”Nu a fost un meci ușor. Dacă luăm prima repriză, pot spune că a fost un meci echilibrat și, pe alocuri, cei de la FC Brașov chiar ne-au dominat. Acest aspect chiar m-a nemulțumit mult. Și nu înțeleg de ce, pentru că am înscris relativ repede și am fi trebuit să ne facem meciul mai ușor din momentul ăla. Am luat decizii proaste în momentul în care trebuia să dăm o pasă decisivă sau o pasă spre înainte, și asta s-a văzut, pentru că am greșit multe pase în prima repriză. Lor le-a dat încredere, au avut speranțe că pot face mai mult.

Ne-a salvat, practic, pauza. La pauză chiar am ridicat puțin tonul la jucători, am avut o discuție mai bărbătească și cred că s-a văzut după aia. Cred că a fost o vorba de teama de rezultat. Din fericire pentru noi, am început bine repriza a doua, am reușit să înscriem destul de repede golul doi, ne-a adus liniște și odată cu eliminarea lui Burlacu totul a venit de la sine și meciul a devenit ușor”, a spus antrenorul Petrolului a finalul meciului cu FC Brașov.

  • Petrolul în meciul cu FC Brașov: R. Avram – Sg. Pîrvulescu (Boțogan 67′), V. Lică, Huja, Țicu (cpt.) – Seto, Cebotaru (M. Chindriș 67′) – Mih. Constantinescu (M. Bratu 46′), Tucaliuc (Saim Tudor 67′), Măzărache (S. Diarra 74′) – Jarovic. Rezerve neutilizate: Al. Radu – Manolache, Sil. Pană, Buia.

Jarovic, la al doilea meci consecutiv în care înscrie. Și-a revenit și golgheterul Diarra

Bosniaco-germanul Senad Jarovic a înscris pentru al doilea meci consecutiv, de această dată chiar de două ori, astfel că începe să prindă simțul golului. Pe lângă acesta, pe finalul jocului a intrat și Sory Diarra, golgheterul echipei, accidentat în ultima perioadă.

Nae Constantin spune că îi este greu să aleagă între cei doi atacanți, dar și să facă primul ”11”. ”E destul de greu și, în afara lor, mai sunt jucători care au rămas în afara lotului de 20. Avem un lot destul de echilibrat și cred că asta se vede. În momentul în care a fost nevoie să intre altcineva consider că s-a intrat cu un plus”, a spus Constantin la microfonul DigiSport.

Regrete pentru că l-a învins pe ”Toto” Șanta, aflat la primul său meci ca ”principal” la FC Brașov

Prin acest succes, Nae Constantin și-a învins și un fost antrenor pe care l-a avut când era el jucător la FC Brașov, vechiul club. Andrei Șanta a fost numit antrenor principal la noul FC Brașov după demiterea lui Ilie Stan.

”Îmi pare rău pentru Toto. Mi-aș fi dorit să fiu și eu și el câștigător. Din păcate, nu se poate. Ne știm de atâta timp, iar eu pot spune că am petrecut trei ani frumoși a Brașov. Cred că echipa mai bună a câștigat, le urez multă baftă și au nevoie și de șansă”, a spus Nae Constantin despre reîntâlnirea cu Șanta.

Petrolul, a patra etapă consecutivă pe locul 1. Urmează derby-ul cu Steaua, ”un meci tot de trei puncte”

Petrolul are acum 27 puncte, se desprinde din nou la trei puncte de ”U” Cluj, echipa urcată acum pe locul 2 după ce Concordia Chiajna a pierdut la Avrig, cu Șelimbăr. Mai are de jucat însă FC Hermannstadt, luni, care se poate apropia la un punct.

Petrolul se va menține însă cu siguranță pe prima poziție, pentru a patra etapă consecutivă.

Etapa viitoare, a 11-a a Ligii 2, Petrolul joacă acasă, joi, de la ora 19:30, mult așteptatul derby cu Steaua (locul 5), echipă care în această rundă a remizat acasă cu Astra (scor 1-1).

”E un meci important, dar e tot un meci de trei puncte și atunci trebuie să îl tratăm cu mare răspundere. Știu că înseamnă mult pentru suporterii noștri și încercăm să le facem o bucurie, să-l câștigăm, dar este doar un meci de trei puncte și atât. E cel mai greu meci din acest sezon pentru că e următorul. Pentru noi, cel mai greu meci este următorul”, a spus Nae Constantin despre derby-ul cu Steaua.

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto

Adi MARICA, Marius ANGHEL 17 Oct. 2021, 16:33 Liga 2
Pe aceeași temă