Aceleași vechi probleme pe care Daniel Oprița le semnalează, dar pe care Steaua nu le poate regla. Marea supărare a antrenorului, după meciul cu Astra

Răzvan STÎNGĂ 16 Oct. 2021, 18:28 Liga 2

Steaua a trecut pe lângă victorie în partida cu Astra, în urma unui gol senzațional al giurgiuvenilor, din corner, dar și grație unor intervenții excelente ale portarului Sebastian Moroz. S-a terminat 1-1, iar echipa lui Daniel Oprița poate încheia runda a 10-a la o distanță și mai mare față de liderul Petrolul.

Daniel Oprița: ”Sper ca jucătorii să înțeleagă pe viitor că e nevoie de mai mult” 

Se pare că la Steaua problemele concentrării persistă. Așa cum Oprița a declarat în multe alte rânduri, în special în meciurile în care ”militarii” nu au câștigat, sunt aspecte care îl nemulțumesc cu privire la finalizare. Jucătorii săi sunt prea siguri și o comit așa cum au făcut-o și sâmbătă cu Astra.

Daniel Oprița se aștepta ca Steaua să reacționeze altfel, chiar dacă a primit acel gol din corner. Ar fi vrut ca elevii săi să se trezească și să mai marcheze cel puțin o singură dată. În altă ordine de idei, jocul l-a nemulțumit și chiar dacă Steaua s-ar fi impus la limită, tot ar fi avut lucruri de reproșat.

”Am luat acel gol din corner… A fost o zi în care mingea nu a vrut să intre în poartă. Sunt supărat că n-am reușit să marcăm, sunt supărat că rezervele n-au adus un plus în joc. Sper ca jucătorii să înțeleagă pe viitor că e nevoie de mai mult. Noi lucrăm foarte mult la finalizare, probabil jucătorii se relaxează când văd că ajung cu ușurință în fața porții.

Am întâlnit și un portar bun astăzi. Am pierdut două puncte acasă, cum am pierdut și cu Șelimbăr, care sper să nu ne coste în îndeplinirea obiectivului.

Şi dacă era 1-0, tot supărat eram. Am vorbit cu ei la pauză să continuăm să facem presing, să ne liniştim, să nu mai avem emoţii, dar luăm acel gol. Oricum, trebuia să mai înscriem.

Mi s-a părut o minge grea la corner, ce să-i spun portarului? Trebuie să revăd reluările şi discutăm la şedinţă”, a declarat Opriţa la microfonul DigiSport, la flash-interviu.

Steaua, doar egal cu ”lanterna roșie” a Ligii a 2-a privind clasamentul

Steaua a marcat în partida cu Astra chiar înaintea pauzei, prin golgheterul Remus Chipirliu, în minutul 40. Oaspeții, deși păreau că vor fi afectați de reușita lui Chipirliu, au revenit bine de la cabine, au sperat și au marcat în minutul 50, prin Ionuț Zaharia, direct din corner.

Faptul că Astra apare ultima clasată în Liga 2 pare să-i fi relaxat pe băieții lui Oprița. Echipa lui Stîngă avea însă 12 puncte acumulate înainte de jocul din Ghencea, însă din cauza penalizării cu 14 puncte primite din cauza litigiilor ocupă acel loc. Altfel, cu 12 puncte, fosta prim-divizionară se clasa teoretic la jumătatea clasamentului.

Steaua în meciul cu Astra: M. Enache – Călințaru (Al. Zaharia 72′), Walace, Beța, Rob. Neacșu – Răsdan (St. Drăghici 79′), Enceanu (Băjenaru 58′), Val. Bărbulescu (cpt.)(Mihăescu 79′), E. Pacionel (D. Oroian 79′) – Chipirliu, Huiban. Rezerve neutilizate: Bălbărău – Bactăr, Donose, Șt. Pacionel.

Steaua se menține pe locurile de play-off 

Steaua va încheia runda a 10-a pe locul 5, cu 21 de puncte. Are cinci puncte avans peste locul 7, Metaloglobus, prima poziție care la finalul sezonului regular nu duce în play-off-ul de promovare.

Astra continuă să ocupe ultima poziție în clasamentul diviziei a doua, cu -1 punct. Următoarea clasată deasupra ei este Dacia Unirea Brăila, 2 puncte.

În etapa a 11-a, Steaua va juca în deplasare cu liderul Petrolul, iar Astra va primi vizita Dunării Călărași.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Răzvan STÎNGĂ 16 Oct. 2021, 18:28 Liga 2
Pe aceeași temă