Petrolul a învins ”U” Cluj pe Cluj Arena, însă tot merge în play-out. Octavian Grigore a felicitat reacția jucătorilor și a vorbit despre ce urmează pentru echipă: ”Petrolul este un brand care își propune întotdeauna performanță”

Marius ANGHEL 29 Mar. 2021, 16:13 Liga 2

Cu șanse miniscule să prindă locul 6, de accedere în play-off, Petrolul și-a respectat numele și a câștigat în ultima etapă a sezonului regular, 2-1 acasă la ”U” Cluj, și a încheiat sezonul regular pe locul 9 în Liga 2 după 21 de etape, după ce niciuna dintre celelalte partide la mâna cărora stătea pentru o calificare miraculoasă nu s-a întâmplat. În Metaloglobus – Rapid a câștigat o echipă, giuleștenii, cu 4-2, CS Mioveni s-a impus acasă cu 5-1 cu Aerostar, iar FK Csikszereda a învins-o pe teren propriu cu 1-0 pe CSM Slatina.

Octavian Grigore, după ce Petrolul a câștigat cu ”U” Cluj: ”Jucătorii au reacţionat pozitiv. Asta este un lucru bun”

Petrolul a câștigat pe Cluj Arena prin golurile marcate de Silviu Pană (55) și Armando Vajushi (90+3 – penalty), după ce clujenii egalaseră, la un moment dat, prin Carol Taub (73). Ardelenii puteau să-și face misiunea ușoară în acest joc încă din primele minute. Ribeiro a obținut un penalty controversar, însă tot el l-a ratat în minutul 3, trimițând pe lângă bara din stânga.

După joc, antrenorul interimar Octavian Grigore, numit pentru acest meci după demisia lui Viorel Moldovan, a lăudat reacția jucătorilor ”găzari”.

”Pentru Petrolul a fost un meci de orgoliu, pentru că între noi şi echipele de tradiţie există în permanență o rivalitate. Una dintre condiţiile pe care le-am pus în momentul în care am acceptat să vin la echipă a fost ca echipa să se motiveze, ca să putem face un rezultat pozitiv în această ultimă etapă până la departajarea asta, play-off / play-out. Şi văd că jucătorii au reacţionat pozitiv. Asta este un lucru bun”, a spus Grigore la microfonul LookSport.

Petrolul în meciul cu ”U” Cluj: R. Avram – Alb. Olaru, Meijers, Huja, Țicu – Sil. Pană – Mih. Constantinescu (M. Bratu 75), Ekollo (Arnăutu 80), Pol Roige (cpt.)(Mondragon 80), Vajushi – Buhăescu.

Pentru Petrolul urmează recontrucția. Grigore nu știe dacă va mai rămâne antrenorul echipei

Petrolul ratează pentru al treilea sezon consecutiv promovarea în Liga 1, iar în continuarea acestui campionat al Ligii 2 va evolua în play-out, unde are un avans considerabil față de ultimele trei clasate, care vor retrograda sau merge la barajul de menținere.

Grigore, directorul tehnic al Academiei de copii și juniori a Petrolului, așteaptă o reacție din partea conducerii în privința a ceea ce urmează pentru echipă. el a fost delegat ca antrenor interimar pentru acest meci de la Cluj-Napoca.

”Cu siguranță o să fie reconstrucție. Eu ce pot să vă spun este că, în situația actuală, aştept reacţia Consiliului Director și a conducerii, pentru că am fost delegat pentru o etapă. Apoi, ca om care lucrează în structura clubului, sunt convins că este o etapă de evaluare, este o etapă de formare a unui lot competitiv pentru la anul, pentru că Petrolul este un brand care își propune întotdeauna performanță”, a spus Octavian Grigore.

Despre informația că un oficial al clubului ploieștean a mituit arbitrul meciului CS Mioveni – Aerostar, Grigore a spus că nu este în temă să vorbească despre acest subiect, însă e încrezător că nu vor fi niciun fel de probleme.

”Eu mă ocup doar de latura tehnică. Ceea ce pot să vă spun este că jucătorii au realizat importanța momentului, au realizat că Petrolul este un nume care trebuie tot timpul susținut și sunt convins că nu vor fi probleme sub nicio formă în continuare”, a mai spus antrenorul interimar al Petrolului.

Silviu Pană, gol de senzație de la mijlocul terenului

Golul meciului de la Cluj-Napoca și al etapei a 21-a a Ligii 2 a fost reușit de mijlocașului Petrolului Silviu Pană (29 de ani).

Acesta a deschis scorul în minutul 55 cu o super-execuție. După ce a recuperat la mijlocul terenului din fața lui Ioan Filip, Pană l-a fixat pe portar, l-a văzut ieșit în față, și aproape de pe linia de centru a trimis lobat în plasă, făcând inutilă replierea lui Vlad Muțiu.

Pană a reușit primul său gol pentru Petrolul, echipă la care a ajuns în această iarnă, de la desființata Turris Oltul. În 2021 a prind 5 meciuri, trei ca titular.

Petrolul are trei meciuri acasă și trei în deplasare în play-out

În Grupa B a play-out-ului Ligii 2, Petrolul le va avea adversare pe Viitorul Pandurii Târgu Jiu, SCM Gloria Buzău, Concordia Chiajna, Unirea Slobozia, CSM Reșița și Aerostar Bacău.

Astăzi s-a tras la sorți programul play-out-ului, iar Petrolul a picat să întâlnească în următoarea ordine echipe: CSM Reșița (deplasare), Concordia Chiajna (acasă), Viitorul Pandurii (deplasare), SCM Gloria Buzău (acasă), Unirea Slobozia (deplasare), în runda a 6-a va sta, iar în ultima etapă va juca cu Aerostar Bacău (acasă).

În play-out, echipele vor intra cu punctajul obținut în sezonul regular: Viitorul Pandurii (32 puncte), Petrolul (31 puncte), SCM Gloria Buzău (26 puncte), Concordia Chiajna (24 puncte), Unirea Slobozia (19 puncte), CSM Reșița (19 puncte) și Aerostar Bacău (10 puncte).

Foto: Paul Ursachi (Sport Pictures) și Dan Tăuțan (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-a-ratat-play-off-ul-si-costel-enache-recunoaste-sunt-trist-ca-nu-am-atins-obiectivul-care-sa-ne-tina-flacara-vie-cum-a-raspuns-cand-a-fost-intrebat-de-plec-19176614

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-21-ultima-a-sezonului-regular-astazi-aflam-cele-sase-echipe-care-merg-in-play-off-si-cele-14-care-vor-continua-in-play-out-19176255

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tensiune-si-dezamagire-generala-pe-cluj-arena-meciul-dintre-u-cluj-si-petrolul-castigat-pe-teren-de-ploiesteni-dar-pierdut-de-toti-19176349

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-viitorul-pandurii-scm-gloria-buzau-concordia-chiajna-unirea-slobozia-csm-resita-si-aerostar-bacau-isi-afla-astazi-programul-din-play-out-ul-ligii-2-tragerea-la-sorti-are-loc-la-ora-11-19176570

Marius ANGHEL 29 Mar. 2021, 16:13 Liga 2
Pe aceeași temă