Pelici spune că Argeșul merita victoria cu CS Mioveni. Capitolul la care au păcătuit unii jucători ai săi, de ce-l consideră pe Schumacher ”antrenorul cel mai bun” și pilda cu care răspunde nemulțumiților: ”Există și în viața reală o așa-zisă lege”

Marius ANGHEL 14 Aug. 2023, 23:23 Liga 2
Pelici spune că Argeșul merita victoria cu CS Mioveni. Capitolul la care au păcătuit unii jucători ai săi, de ce-l consideră pe Schumacher ”antrenorul cel mai bun” și pilda cu care răspunde nemulțumiților: ”Există și în viața reală o așa-zisă lege”

Campionii FC Argeș a încheiat la egalitate și al doilea meci disputat în Liga 2, tot fără gol marcat, de această dată pe teren propriu.

După 0-0 la Târgu Jiu cu Viitorul Pandurii, trupa alb-violetă a remizat la același scor, luni, și cu CS Mioveni, pe stadionul Orășenesc din Mioveni, noua sa casă începând din actualul sezon.

Alexandru Pelici, după remiza cu CS Mioveni: ”Am făcut un joc bun și meritam victoria”

La finalul partidei, antrenorul Alexandru Pelici a vorbit despre un progres al jocului echipei sale față de meciul cu Viitorul Pandurii, însă problema avută la finalizare a persistat și de această dată. A fost mulțumit de modul în care mingea a fost dusă până în apropierea careului advers, însă concentrarea a lipsit la execuție.

Pelici a spus că echipa sa a avut un penalty clar, așa cum a avut și în prima etapă, însă nici de această dată nu i-a fost acordat.

”Știam că ne aștepte un meci greu, am văzut ce au reușit să facă în prima etapă, cu altă candidată, pretendentă la promovare (n.r. 0-0 acasă cu Gloria Buzău). Ne-am pregătit bine în această săptămână, am încercat să căutăm soluții pentru a înscrie, să găsim cum să ducem mingea și să rezolvăm problemele în ultimii 30 de metri, lucru la care am suferit în primul joc. Cred că din punct de vedere al situațiilor de gol, al creării situațiilor de gol nu s-a comparat acest joc cu cel de la Viitorul Pandurii. Jocul a avut un ritm bun, chiar dacă a fost o căldură infernală. Ne-am creat multe situații de gol. Din ce-mi amintesc acum, am avut două bare, două ocazii cu poarta goală, un penalty clar la Rusu, la fel ca și în prima etapă, care nu s-a acordat. Toate aceste lucruri ne privează de puncte. În momentul în care nu jucăm, nu pot să spun că jucăm bine, dar cred că astăzi am făcut un joc bun și meritam victoria. Din păcate, nu am avut sufientă luciditate la finalizare, iar cei care au ajuns în situații de a marca au ratat execuția. Asta ne-a lipsit astăzi.

Îmi felicit băieții pentru atitudine, pentru modul în care s-au dăruit, cum au alergat. Nu pot să-i felicit pentru reușitele din atac, acolo mai trebuie să lucrăm și să fie mai concentrați, pentru că nu putem să mergem din egal în egal. E nevoie de trei puncte pentru a reuși să urcăm în clasament”, a spus Alexandru Pelici la conferința de presă.

”Mă bucur foarte mult că cei doi fundași centrali au dat siguranță și nu au fost mari probleme”

Pelici și-a lăudat și cuplul central din defensivă, Grigore Turda – Mario Tudose, care a dat siguranță, dar și restul jucătorilor, fiindcă au reușit să nu permită adversarilor să-și pună în valoare atuutile.

”Au avut două situații bune, au avut două contraatacuri, o situație la care a fost inspirat Straton, un șut în scurt foarte periculos. E clar că în momentul în care încerci, încercă să produci, să urci, să ataci pozițional, te uzezi și atunci să joci cartea contraatacului e simplu. Mioveniul asta a jucat astăzi, asta a jucat și în prima etapă. Are jucători foarte buni de tranziție pozitivă. Știam acest lucru. Mă bucur foarte mult că cei doi fundași centrali au dat siguranță și nu au fost mari probleme, pentru că aveau jucători care puteau să ne pună probleme în situațiile de atac rapid și contraatac”, a declarat Pelici.

Schumacher, antrenor bun în opinia lui Pelici: ”Scoate maximum din ceea ce are la dispoziție”

Despre CS Mioveni, echipă pe care a condus-o în două rânduri, o dată a promovat-o în prima ligă și a menținut-o acolo și pentru un al doilea sezon, Pelici a avut cuvinte de laudă. Felicitările nu au lipsit, dar și cuvintele mari pentru Constantin Schumacher, în urma rezultatelor din primele două etape.

”O echipă inimoasă, la fel cum a fost întotdeauna. O echipă care încearcă să dea totul pe teren, atât cât poate și ceea ce știe, ia face. O echipă care a reușit două rezultate la care poate nu spera înainte de a începe campionatul. Felicitări lui Schumi, felicitări jucătorilor. Din punctul meu de vedere, antrenorul cel mai bun nu-l găsești neapărat la echipa de pe locul 1, ci antrenorul cel mai bun este cel care scoate maximum din ceea ce are la dispoziție. Schumi a arătat acest lucru. Felicitări lui”, a transmis antrenorul echipei Campionii FC Argeș.

Pelici vrea ca publicul argeșean să încurajeze jucătorii, nu să-și exprime nemulțumirea alimentată de nereușitele celor din sezonul trecut. ”Există și în viața reală o așa-zisă lege a semințelor. Cultivi, uzi și apoi crește”

Au trecut doar două etape, iar jurnaliștii argeșeni pun deja presiune pe Alexandru Pelici. La finalul partidei de la Mioveni, antrenorul trupei din Pitești a fost întrebat dacă nu crede că la actuala sa echipă este cea mai mare presiune la care a fost expus ca ”principal”. I s-a amintit că are trei promovări în prima ligă, însă niciodată nu a avut ca obiectiv clar promovarea și publicul nu a vociferat așa cum o face cel al Argeșului.

Pelici a înghițit în sec și a răspuns cu calm. Spune că înțelege nemulțumirea suporterilor, fiindcă vin după un sezon în care au fost dezamăgiți, însă spune că el și stafful său nu au nicio vină. Știe că nu există răbdare, dar a amintit și de o regulă din viața reală.

”Înțeleg nemulțumirea dânșilor, din punct de vedere al faptului că nu am reușit să câștigăm, dar cred că jucătorii ar trebui apreciați pentru efortul pe care l-au depus astăzi, pentru că au încercat. Nu am reușit să câștigăm și dânșii clar își pierd răbdarea, pentru că au trăit dezamăgirea foarte mare ce s-a întâmplat în vară sau ce s-a întâmplat anul trecut. Dar nu suntem noi de vină, cei care am venit acum. Noi încercăm să o îndreptăm și să o readucem acolo unde îi este locul. Pentru noi este o onoare să lucrăm la acest club. Dacă se consideră că noi suntem vinovați și nu ne pricepem, nu este niciun fel de problemă, dar în orice lucru gândiți-vă că… cred că avem vreo 40-50 de zile de când lucrăm împreună. Nu sunt două luni, pentru că în 26 iunie am început munca.
Cred că acest campionat va fi unul dintre cele mai echilibrate, va fi o ediție foarte-foarte puternică a Ligii a 2-a. Oricine poate bate pe oricine și am văzut deja că au apărut surprize mari. Ați văzut că Viitorul Pandurii a reușit încă un rezultat de egalitate cu o altă pretendentă cel puțin la play-off, dacă nu neapărat la promovare. Apar rezultate surpriză, dar nu trebuie să ne intereseze pe noi lucrul ăsta. E important să inscriem și atacanții noștri să găsească calea spre gol. Ăsta este cel mai important lucru. Pentru că aducem mingea acolo, astăzi cel puțin, în preajma careului, dar nu am avut luciditatea să înscriem. Cred că lucrul ăsta ne-a lipsit.

E clar că avem nevoie de o victorie care să deblocheze acest… nu pot să spun ghinion, e etapa a 2-a, ne-am creat multe ocazii astăzi. Au fost bare, au fost situații cu poarta goală, am dat pe lângă, a scos Croitoru. Deși rezultatul e la fel, nu se compară jocul de astăzi cu jocul de la Târgu Jiu. Sunt convins că dacă la Târgu Jiu am fi jucat ca astăzi, am fi venit cu toate cele trei puncte puse în joc. E un progres față de prima etapă și sperăm ca la următoarea etapă să fie și cu punctele puse în joc, adică cu o victorie. Există și în viața reală o așa-zisă lege a semințelor. Cultivi, uzi și apoi crește. Nu poți să fie dinainte crescut. Trebuie să fie răbdare. Din păcate, așa cum am spus-o, nu există acest cuvânt, suntem conștienți de asta și sperăm să putem cât mai repede să obținem prima victorie”, a explicat Alexandru Pelici.

  • Pelici are promovări în prima ligă cu Voința Sibiu (2011), FC Hermannstadt (2018) și CS Mioveni (2021). Cu formațiile sibiene a reușit promovări din primul an jucat în Liga 2 și a avut în spate mii de suporteri în tribune, spre deosebire de ce atrage Argeșul la jocurile ei, iar la CS Mioveni a fost adus cu obiectivul clar de a promova, lucru pe care l-a și reușit, chiar dacă în urma unui baraj cu FC Hermannstadt, fosta sa echipă.

Meci cu Vedița Colonești în Cupa României, iar apoi cu CS Tunari în Liga 2

Până la meciul din etapa a 3-a, în deplasare la CS Tunari (duminică, ora 11:00), Campionii FC Argeș, la fel ca toate echipele din Liga 2, intră în Cupa României, iar în Turul 3 va evolua joi, de la ora 17:30, în deplasare la Vedița Colonești, formație rechemată de FRF în Liga 3 după ce la finalul sezonului trecut a retrogradat.

Pelici își dorește să ducă Argeșul cât mai sus în Cupa României, însă cel puțin la acest meci cu Vedița a spus că va da șanse și tinerilor jucători sau celor care au evoluat mai puțin, pentru a arăta că merită să joace în Liga 2.

”Ne dorim calificare în Cupă și victorie la Tunari. E clar și sperăm să reușim acest lucru, pentru că ăsta este obiectivul. Vom vedea ce va fi. În Cupă, din punctul nostru de vedere, vrem să mergem cât mai departe, cât putem de mult. E clar că ne dorim calificarea. Pentru asta ne antrenăm, pentru asta ne pregătim. Vor fi jucători care au jucat mai puțin, sunt jucătorii tineri, pe care trebuie să-i vedem la lucru. Vor fi și jucători de la tineretul nostru și trebuie să demonstreze că pot trece de o echipă din Liga a 3-a, dacă vor să joace la Liga a 2-a și să tragă pentru promovarea în Liga 1. E normal”, a spus Pelici.

Campionii FC Argeș în meciul cu CS Mioveni: Straton – Rădescu (Tofan 84′), Turda (cpt), M. Tudose, Rizzi – Andr. Răuță (Mihalic 59′), Balgiu (Andr. Panait 68′) – M. Angelov (Buhăcianu 59′), Zătreanu (D. Bujor 84′), Bertrand – Bg. Rusu. Rezerve neutilizate: Andr. Bucur – Haită, Balaur, Dulcea.

Cu câte două puncte acumulate în primele două etape și fără gol marcat, Campionii FC Argeș și CS Mioveni se află pe locurile 14-15 în Liga 2, la egalitate cu Steaua, Viitorul Pandurii și Chindia, însă acestea au înscris cel puțin o dată.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor
Rezultatele înregistrate în etapa 2 a Ligii 2

Declarațiile lui Alexandru Pelici la finalul meciului Campionii FC Argeș – CS Mioveni 0-0:

Foto: Campionii FC Argeș
Video: CS Mioveni

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-remiza-cu-campionii-fc-arges-0-0-19280583

https://liga2.prosport.ro/seria-1/derby-ul-argesului-din-nou-in-liga-2-campionii-fc-arges-cs-mioveni-se-joaca-de-la-ora-1730-19280537

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-in-etapa-a-2-a-din-liga-2-19279970

https://liga2.prosport.ro/seria-1/julio-donisa-si-enzo-celestine-s-au-despartit-de-cfc-arges-19280306

https://liga2.prosport.ro/seria-1/domagoj-babin-a-semnat-cu-campionii-fc-arges-19279967

Marius ANGHEL 14 Aug. 2023, 23:23 Liga 2
Pe aceeași temă