Dorinel Munteanu crede că pauza pricinuită de pandemie va afecta serios fotbaliștii: ”Trebuie să ne gândim la toate, e o situație unică și complicată”

Răzvan STÎNGĂ 19 Apr. 2020, 14:24 Liga 2
Dorinel Munteanu crede că pauza pricinuită de pandemie va afecta serios fotbaliștii: ”Trebuie să ne gândim la toate, e o situație unică și complicată”

Antrenorii din fotbalul românesc sunt îngrijorați de urmările pe care le poate avea pauza pricinuită de pandemia de coronavirus asupra jucătorilor. Dorinel Munteanu (51 de ani) e de părere că fotbaliștii riscă să se accidenteze din cauza perioadei scurte de pregătire pe care o vor avea la dispoziție, înaintea reluării meciurilor. Partidele s-ar putea relua după numai două săptămâni de antrenamente, iar condiția fizică nu va fi la capacitate optimă.

Dorinel Munteanu: ”Am nevoie de trei săptămâni să-i readuc la un nivel fizic acceptabil”

Antrenorul echipei CSM Reșița precizează că are nevoie de cel puțin trei săptămâni, ca să reușească să își aducă jucătorii la un nivel apropiat de cel din perioada de iarnă.

”Sperăm să ne întoarcem la antrenamente cam la începutul lui mai. După ce am făcut pregătirea din iarnă, eu am nevoie acum de trei săptămâni să-i readuc la un nivel fizic acceptabil. Niciun antrenor nu-și poate pregăti echipa să fie în formă maximă la prima etapă. Nici nu-mi propun asta. Dar trebuie să fie pregătiți fizic, să nu apară accidentări. Eu plec acum de la ideea că n-am în echipă nici măcar unul care să nu facă deloc mișcare. Văd acum că sunt unii care spun că fac antrenamente online, pe video… Asta e așa, estetic… Eu consider că, dacă jucătorii mei lucrează în fiecare zi 30 de minute de mișcare și puțină forță explozivă, e suficient. În trei săptămâni ajungem pe linie de plutire.

(…) în Germania nu vor niciodată 45 de zile de pregătire. Acolo e competiție și trebuie gestionat altfel. Dar, cum la noi e pauza foarte lungă între tur și retur, eu zic că, în mod normal, ai nevoie de cinci-șase săptămâni, dar aici incluzi și cinci-șase zile de pauză. Acum, la reluarea antrenamentelor, această săptămână de pauză, în timpul pregătirii, nu va mai exista. Acum nu mai e timp, îi încarci doar. Trebuie să ne gândim la toate, e o situație unică și complicată”, a spus Dorinel Munteanu pentru Fanatik.

CSM Reșița, locul 15 în Liga 2. Primarul vrea echipa în Liga 1

CSM Reșița traversa un moment bun în acest început de an în Liga 2, după ce înregistrase două victorii consecutive (4-1 la Târgu Jiu cu Pandurii și 1-0 la București cu Rapid) și urcase deasupra pozițiilor retrogradabile. După 24 de etape, CSM Reșița ocupă locul 15, ultima care asigură menținerea în Liga 2, cu 24 de puncte, tot atâtea câte are și echipa de sub ea, Concordia Chiajna.

Primarul Reșiței, Ioan Popa, a vorbit recent despre strategia echipei. Dorinel Munteanu o să primească în continuare credit, nefiind luată în discuție o eventuală înlocuire a fostului mijlocaș al naționalei. Din contră, Ioan Popa lasă de înțeles că obiectivul din sezonul următor, promovarea în prima ligă, va fi atacat cu același antrenor.

”În primele două etape am făcut meciuri de excepție. Am făcut 4-1 la Târgu Jiu și am făcut un rezultat bun la Rapid(n.r. – victorie cu 1-0, rezultat care a dus la demiterea lui Daniel Pancu), a fost un meci extraordinar. I-am felicitat pe băieți la vremea respectivă și ieșisem din zona de stres și eram pe un trend foarte, foarte bun. Acum, trebuie să recuperăm din… Aici este un lucru interesant. Vor fi avantajați cei care știu să recupereze cât mai rapid și cât mai inteligent acest handicap al lunilor de pauză. Sper ca Dorinel să o facă în maniera lui caracteristică și să ne scoată din zona unde nu trebuia să fim”, a punctat primarul Reșiței pentru Radio Timișoara.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/riscurile-la-care-se-supun-fotbalistii-dupa-reluarea-campionatelor-musculatura-are-de-suferit-organisnul-nu-a-mai-facut-pregatirea-cu-care-era-obisnuit-analiza-medicului-concordie-19129962

https://liga2.prosport.ro/seria-1/planuri-mari-la-csm-resita-primarul-a-anuntat-ca-echipa-se-bate-la-promovare-din-sezonul-urmator-in-maxim-doi-ani-suntem-in-liga-1-19129908

Răzvan STÎNGĂ 19 Apr. 2020, 14:24 Liga 2
Pe aceeași temă