Pauza a fost prea mare pentru Georgian Honciu. Mijlocașul Dunării vrea ca sezonul să se reia cât mai repede: ”Nu contează ce variantă alege FRF. Pe mine chiar nu mă interesează chestia asta. Vreau să ne reunim și să jucăm”

Răzvan STÎNGĂ 12 May. 2020, 11:44 Liga 2
Pauza a fost prea mare pentru Georgian Honciu. Mijlocașul Dunării vrea ca sezonul să se reia cât mai repede: ”Nu contează ce variantă alege FRF. Pe mine chiar nu mă interesează chestia asta. Vreau să ne reunim și să jucăm”

Echipele din Liga 2 așteaptă reluarea campionatului. Chiar dacă multe sunt nemulțumite de sistemul după care s-ar termina stagiunea, cu play-off și play-out, majoritatea afirmă că își dorește să joace. Părerea este împărtășită și de Georgian Honciu (31 de ani), mijlocașul echipei Dunărea Călărași.

Trupa pregătită de Cristian Pustai ar face parte din grupa pentru retrogradare, de play-out, dar Honciu este de părere că pauza este prelungită de mult timp, iar campionatul trebuie să se reia. Deși jucătorii au scăzut mult la condiția fizică de pe urma lunilor de inactivitate, accentuează fotbalistul, dorința de a se întoarce pe teren este mare.

Georgian Honciu: ”Vreau doar să ne reunim şi să începem odată să jucăm pentru că a fost o pauză destul de lungă”

Mijlocașul născut la Târgoviște este în opoziție cu antrenorul său de la Dunărea. Pustai a declarat în multe rânduri că nu este un susținător al sistemului play-off / play-out și că indiferent de cât de lungă este suspendarea, își dorește desfășurarea etapelor rămase, așa cum s-a stabilit la începutul campionatului.

”Eu sper să se găsească o soluţie bună pentru toate echipele. Vor fi şi nemulţumiţi dar eu îmi doresc să joc. Să joc fotbal, nu contează că joc play-off sau play-out, sau că joc fiecare meci rămas în parte. Nu contează. Pentru mine chiar nu contează chestia asta. Eu vreau doar să ne reunim şi să începem odată să jucăm pentru că a fost o pauză destul de lungă. Niciodată nu s-a întâmplat. De când joc eu fotbal nu ştiu dacă s-a întâmplat aşa ceva.

Da, asta e situaţia. Trebuie să ne adaptăm şi să trecem peste dar eu ce îmi doresc cel mai mult este să jucăm fotbal. Să venim, să ne reunim, să începem pregătirile şi să dăm drumul la fotbal indiferent în ce formulă sau sub ce formă. Că jucăm play-off  / play-out, că jucăm toate meciurile din 3 în 3 zile nu contează. Pentru mine chiar nu contează”, a declarat Georgian Honciu într-un interviu pentru site-ul Dunării Călărași.

O decizie cu privire la reluarea Ligii 2 va fi luată în următoarele zile. Dacă se hotărăște terminarea sezonului prin disputare de meciuri, așa cum a scris Liga2.ro, acest lucru se va petrece prin împărțirea echipelor în grupă pentru promovare și grupă pentru retrogradare. În acest moment, Federația Română de Fotbal caută o soluție pentru a vedea dacă meciurile se pot juca, în funcție de răspândirea pandemiei, iar ulterior decizia va fi comunicată echipelor.

Georgian Honciu vrea să continue la Dunărea Călărași 

Honciu a vorbit și despre planurile sale de viitor și își dorește să continue la Călărași. Contractul îi expiră în vară, deocamdată nu a discutat nimic cu conducerea referitor la prelungire, dar vrea să rămână. Joacă pentru Dunărea din vara lui 2018.

”Nu ştiu dacă e prematur, eu mă gândesc să şi rămân. Deocamdată nu am primit nicio ofertă din partea clubului. Aşteptam ceva oferte dar de când a început pandemia am încetat orice fel de comunicare şi de negociere cu vreun club”, a punctat Honciu.

Dunărea Călărași are șanse mari să continue în Liga 2 și în sezonul următor. După disputarea a 24 de etape, echipa pregătită de Cristian Pustai se situează pe locul 12 în clasament, cu 31 de puncte. Ocupantele pozițiilor 2 și 3, CS Mioveni, respectiv Turris Oltul Turnu Măgurele, care duc la promovare sau la barajul pentru accederea în Liga 1, sunt la opt puncte în față. De altfel, ultima echipă situată pe locurile retrogradabile, Concordia Chiajna (locul 16), are cu șapte puncte mai puțin decât formația din Călărași.

Dacă Federația Română de Fotbal va decide continuarea sezonului de Liga 2 cu format play-off și play-out, atunci Dunărea Călărași va juca în play-out.

Foto: AFC Dunărea Călărași 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-burleanu-vrea-cu-orice-pret-reluarea-ligii-1-planurile-pentru-liga-2-si-liga-3-cum-vrea-sa-determine-echipele-promovate-19131214

https://liga2.prosport.ro/seria-1/uta-arad-a-vrut-sa-l-transfere-pe-bogdan-sandru-de-la-dunarea-calarasi-discutiile-au-avut-loc-in-iarna-19132126

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-rusu-nemultumit-de-regulile-impuse-echipelor-pentru-efectuarea-cantonamentelor-mi-se-pare-putin-absurd-ce-zic-ei-pai-nu-am-stat-doua-luni-in-casa-de-ce-sa-mai-stam-alte-doua-saptam-19132065

Răzvan STÎNGĂ 12 May. 2020, 11:44 Liga 2
Pe aceeași temă