Patru arbitri de Liga 2 au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus. Reacția FRF

Andrei PASCU 29 Aug. 2020, 15:51 Liga 2
Patru arbitri de Liga 2 au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus. Reacția FRF

Cazurile de COVID-19 continuă să afecteze Liga 2. După ce meciurile Metaloglobus București – Pandurii Târgu Jiu și U Craiova 1948 SA – Ripensia nu s-au desfășurat în prima etapă, Federația Română de Fotbal a anunțat alte noi infectări. De data aceasta, nu în rândul echipelor, ci în rândul arbitrilor. Potrivit unui comunicat emis de for, numărul celor depistați pozitiv la ultimele testări se ridică la patru, doi centrali și doi de tușă.

FRF: ”Numărul cazurilor arbitrilor depistați pozitiv în ultimele două luni, de la reluarea competițiilor, a ajuns astfel la 10!”

Aceștia au fost scoși de pe listele delegărilor pentru etapele următoare, până când vor fi retestați și se va constata că virusul a dispărut din organism și sunt apți să oficializeze partide. După aceste noi infectări, numărul cazurilor totale din rândul arbitrilor din România a ajuns la 10.

”Federația Română de Fotbal anunță că patru dintre arbitrii din lotul pentru Liga 2 au fost depistați pozitiv în urma testărilor efectuate înainte de reluarea sezonului competițional.

Oficialii de joc în cauză, doi arbitri de centru și doi asistenți, au fost retrași de la delegări până când aceștia vor fi confirmați vindecați. Numărul cazurilor arbitrilor depistați pozitiv în ultimele două luni, de la reluarea competițiilor, a ajuns astfel la 10!

Reprezentanții mass-media sunt rugați să respecte confidențialitatea informațiilor medicale și viața privată a arbitrilor și să evite să dezvăluie identitatea celor afectați de COVID-19”, precizează Federația Română de Fotbal.

Două partide din prima etapă nu s-au jucat din cauza infectărilor 

Așadar, noul coronavirus continuă să ducă la amânări de meciuri și în noul sezon, după ce în play-off-ul precedentei ediții au fost reprogramate câteva confruntări, din cauza infectărilor de la anumite echipe. Două partide de sâmbătă nu au avut loc la data stabilită inițial.

Metaloglobus – Pandurii nu s-a jucat, întrucât gorjenii nu au făcut deplasarea la București. Au șapte jucători depistați cu COVID-19, iar în cazul altor doi testele au fost neconcludente. Rezultatul acestui joc va fi decis de comisii.

Prima partidă amânată a fost cea dintre FC U” Craiova și Ripensia Timișoara, pentru că în rândul oltenilor au fost semnalate șase cazuri. Va fi reprogramată o singură dată, pentru că, potrivit protocolului medical, dacă o echipă nu poate disputa un meci de două ori din cauza COVID-19, pierde confruntarea la ”masa verde”.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-pandurii-nu-se-joaca-fiindca-gorjenii-nu-au-facut-deplasarea-au-sapte-jucatori-pozitivi-la-covid-19-iar-altii-doi-au-testul-neconcludent-multe-semne-de-intrebare-asupra-gorjenilor-19145880

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tratament-dur-primit-de-antrenorul-otelului-pozitiv-la-covid-19-a-fost-demis-19145768

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-sase-cazuri-de-coronavirus-la-fc-u-craiova-oltenii-risca-sa-rateze-startul-in-noul-sezon-al-ligii-2-meciul-cu-ripensia-19145795

https://liga2.prosport.ro/seria-1/incepe-noul-sezon-al-ligii-2-cu-doua-jocuri-care-nu-vor-avea-loc-din-cauza-cazurilor-de-covid-19-de-la-ora-1100-au-loc-patru-meciuri-19145894

Andrei PASCU 29 Aug. 2020, 15:51 Liga 2
Pe aceeași temă