Patricio Matricardi, în SuperLiga României după plecarea de la FC Voluntari. Fundașul a fost prezentat de noua echipă

Andrei PASCU 13 Aug. 2024, 19:03 Liga 2
Patricio Matricardi, în SuperLiga României după plecarea de la FC Voluntari. Fundașul a fost prezentat de noua echipă

Deși nu au avut un sezon trecut prea bun, în urma căruia au și retrogradat în Liga 2 cu FC Voluntari, anumiți jucători continuă să găsească angajamente în SuperLiga României sau în afara țării. Printre cei care s-au despărțit de formația ilfoveană s-a numărat și Patricio Matricardi, care a ajuns în prima divizie de la noi.

Fundaș central argentinian în vârstă de 30 de ani, Patricio Matricardi a fost prezentat ca noul fotbalist al celor de la FC Botoșani, luni, 12 august. Acordul dintre apărător și clubul din Moldova este de un sezon, până în vara lui 2025.

Patricio Matricardi, în SuperLiga României după plecarea de la FC Voluntari

Patricio Matricardi a evoluat două sezoane la FC Voluntari, la care ajungea în vara lui 2022, după aventura de o stagiune de la Gaz Metan Mediaș. A mai avut și o altă experiență în România, la FC Hermannstadt, prima de altfel, din ianuarie 2021 până în iulie 2021.

La trupa din Ilfov, în total, a prins 77 de partide și a marcat de trei ori. În 2023/2024, a bifat pentru FC Voluntari 39 de meciuri (27 în campionatul regular al SuperLigii României, nouă în grupa pentru evitarea retrogradării din SuperLiga României și trei în Cupa României). A reușit să marcheze un gol, în campionatul regular.

Patricio Matricardi s-a înțeles cu FC Botoșani

Acum, Patricio Matricardi a bătut palma cu FC Botoșani, unde a și fost prezentat.

Născut pe 7 ianuarie 1994, Patricio Martin Matricardi este noul jucător al FC Botoșani, urmând a purta tricoul echipei noastre în următorul sezon. Ultimul club pentru care Patricio Martin Matricardi a jucat este FC Voluntari.

Anterior ilfovenilor, noul fundaș central al FC Botoșani a evoluat în România și pentru formațiile Fc Hermannstadt și Gaz Metan Mediaș. În Europa a mai jucat la Rotor Volgograd și Asteras Tripoli, iar în țara sa natală pentru Argentinos Jrs., Gimnasia și San Martin.

Bun venit în familia FC Botoșani și mult succes, Patricio Martin Matricardi!”, a transmis FC Botoșani, în privința fundașului din Argentina.

Jucătorii plecați de la Voluntari, de interes pentru formațiile din SupeLiga

Printre jucătorii care și-au găsit angajamente în prima ligă și care au plecat de la FC Voluntari se numără, de exemplu, și George Merloi. El s-a înțeles cu Farul Constanța, clubul de la malul mării anunțând în ultima zi a lunii iulie achiziția.

Situația lui Merloi era una clară în primă fază, anume că el era anunțat drept unul din jucătorii care vor rămâne la FC Voluntari și după retrogradarea echipei din SuperLiga României în Liga 2. Apoi însă, a fost prezentat ca noua achiziție a formației de la malul mării.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și FC Botoșani

Andrei PASCU 13 Aug. 2024, 19:03 Liga 2
Pe aceeași temă