Pandurii, invincibilă de patru etape! Echipa antrenată de Călin Cojocaru a părăsit ultimul loc după ultima rundă a sezonului regular al Ligii 2 și privește cu încredere play-out-ul. ”Suntem tot mai omogeni”

Mircea OGLINDOIU 28 Mar. 2021, 21:26 Liga 2

După trei remize consecutive, Pandurii a dispus, pe propriul teren, cu 1-0 de Unirea Slobozia, în ultima etapă a sezonului regular al Ligii 2, și a depășit Aerostar Bacău în clasament.

Singurul gol al partidei de la Târgu Jiu a fost marcat de Maurice Sylla, în minutul 70. Mijlocașul, adus în iarnă, din Liga a 5-a a Franței, a marcat, din interiorul careului advers, din pasa atacantului Gabriel Dodoi.

Pandurii, în Grupa A a play-out-ului Ligii 2

După acest succes, gorjenii au părăsit ultimul loc al clasamentului și s-au apropiat la două puncte de CSM Slatina (13 față de 15 puncte), echipă cu care se vor întâlni și în play-out.

Din grupa ”pandurilor” mai fac parte Ripensia Timișoara (22 puncte), Fotbal Comuna Recea (23 puncte), Universitatea Cluj (29 puncte), Metaloglobus București (30 puncte) și Farul Constanța (32 puncte). Ultimele două clasate retrogradează direct, iar ocupanta locului 5 va disputa un meci de baraj, pentru menținerea în Liga 2, cu ocupanta locului 5 din Grupa B de play-out, din care fac parte Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Petrolul Ploieşti, SCM Gloria Buzău, Concordia Chiajna, Unirea Slobozia, CSM Reșița și Aerostar Bacău.

Slatina, Ripensia și Recea, cele trei contracandidate la evitarea retrogradării

Cu 13 puncte în clasament, Pandurii are nevoie de un parcus bun și în cele șase meciuri din play-out, care nu se va juca tur-retur, în speranța că va prinde cel puțin locul de baraj.

Practic, principalele contracendidate vor fi CSM Slatina (15 puncte), Ripensia Timișoara (22 puncte) și Fotbal Club Comuna Recea (23 puncte).

Antrenorul Călin Cojocaru are încredere în salvarea echipei sale de la retrogradare și chiar crede că Pandurii poate ataca locurile fruntașe, sezonul viitor!

”Veneam după alte trei meciuri bune, în care nu am pierdut (n.r. – cu Aerostar Bacău, ASU Politehnica și SCM Gloria Buzău, toate terminate la scorul de 1-1). Lucrul acesta ne-a dat moral, încredere şi cred că am meritat să câştigăm. Am avut o atitudine corespunzătoare, am alergat, am stat foarte bine în teren şi nu le-am dat spaţii pe faza defensivă. Suntem tot mai omogeni, şi acest lucru mă bucură. Îi felicit pe băieţi pentru atitudine. Am câştigat o primă bătălie, trebuie să rămânem modeşti, cu capul pe umeri, pentru că trebuie să câştigăm meci de meci. Cu ajutorul lui Dumnezeu, Pandurii o să redevină ceea ce a fost. Nu ne interesează ce vorbesc unii oameni, noi ne vedem de drumul nostru. Pandurii reprezintă o regiune, o comunitate, lucrul acesta trebuie să-l respecte toată lumea, fiindcă acest club a scris istorie, a jucat la cel mai înalt nivel. Deşi am fost mai mereu pe ultimul loc, consider că am prestat un joc bun şi în meciurile în care am pierdut, dar, repet, nu e uşor să faci o echipă. Cu siguranţă, dacă aceşti băieţi vor mai rămâne un an împreună, se vor bate la primele locuri!”, a declarat antrenorul Călin Cojocaru, la finalul jocului din această după-amiază.

Pandurii începuse anul 2021 cu 7 puncte, la 6 puncte sub Slatina, 7 sub Recea și 8 sub Ripensia.

Tragerea la sorţi a programului play-out-ului va avea loc în luni, de la ora 11:00, la sediul Federaţiei Române de Fotbal.

Foto: Bogdan Craioveanu (Accent TV) și Justinel Stăvaru (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/componenta-celor-doua-grupe-de-play-out-ale-ligii-2-farul-da-peste-u-cluj-iar-petrolul-intalneste-viitorul-pandurii-si-concordia-cand-se-stabileste-programul-jocurilor-19176388

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-21-ultima-a-sezonului-regular-astazi-aflam-cele-sase-echipe-care-merg-in-play-off-si-cele-14-care-vor-continua-in-play-out-19176255

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-dunarea-calarasi-cs-mioveni-rapid-fk-csikszereda-si-asu-poli-merg-in-play-off-ul-ligii-2-cum-arata-clasamentul-final-dupa-ultima-etapa-a-sezonului-regular-si-marile-19176361

Mircea OGLINDOIU 28 Mar. 2021, 21:26 Liga 2
Pe aceeași temă