Pancu spune că FC Rapid nu poate rata promovare: „Nu văd un adversar puternic pe partea asta cu Moldova”. Ce buget i-a spus Moraru că va avea echipa și pe cine vede antrenor

Marius ANGHEL 16 Jul. 2015, 21:40 Liga 2
Pancu spune că FC Rapid nu poate rata promovare:

Fotbalistul Daniel Pancu a declarat, joi, că acționarul majoritar al FC Rapid, Valerii Moraru, i-a comunicat că bugetul clubului pentru sezonul următor se ridică la 1,5-1,6 milioane de euro, iar în aceste condiții promovarea echipei giuleștene în Liga I nu poate fi ratată.

„Din discuțiile pe care le-am avut cu domnul Moraru, aproape zilnic de o săptămână încoace, lucrurile sunt destul de clare. Din spusele sale, bugetul clubului va fi la 1,5 – 1,6 milioane de euro pentru sezonul următor. În aceste condiții promovarea nu poate fi ratată, mai ales dacă vor fi două serii în Liga a II-a. Pentru că nu văd un adversar puternic pe partea asta cu Moldova în momentul de față”, a spus Pancu.

„Prezența mea ca jucător ar ajuta mai mult decât ca președinte”

În vârstă de 37 de ani, Pancu și-ar dori să mai joace un sezon la Rapid, dar a menționat că acționarul majoritar Valerii Moraru nu i-a propus deocamdată decât funcția de președinte. „Deocamdată nu am discutat cu domnul Moraru decât despre funcția de președinte. Dar funcția de președinte, având în vedere că suntem în insolvență, nu este așa de importantă, tot administratorul judiciar e cel care ia deciziile finale. Poți să aduci propuneri, dar nu poți spune că ai o responsabilitate foarte mare. Iar mie îmi place să am responsabilitate și să răspund pentru faptele mele. Vom vedea ce voi face în continuare. Din punctul meu de vedere, ținând cont de strategia de la Rapid, pentru că vor fi 10-12 jucători tineri, plus 7-8 străini și încă doi jucători mai vechi, adică Nicolae Vasile și Mădălin Martin, eu cred că prezența mea ca jucător lângă ei ar ajuta mai mult decât ca președinte. Dar asta e părerea mea, nu sunt de capul meu, alții vor lua decizia asta”, a precizat fotbalistul.

„Iencsi antrenor ar fi cea mai bună variantă”

Daniel Pancu este de părere că Petre Grigoraș va refuza oferta de preluare a funcției de antrenor principal la Rapid. În același timp, jucătorul crede că Adrian Iencsi ar fi varianta potrivită la echipa giuleșteană. „Am discutat cu Grigoraș și la Pro Rapid și ieri la telefon. Dacă până în momentul de față el nu a dat niciun răspuns este clar că s-a gândit să refuze și are motivele dânsului. Iencsi antrenor e ceea ce mi-am dorit cel mai mult, mai ales acum o lună când au fost acele discuții. Sper ca el să revină în actualitate pentru că merită și antrenorii tineri o șansă. Este fost căpitan al Rapidului, fost internațional, are licența Pro, deci dacă mă întreabă cineva aceasta ar fi cea mai bună variantă”, a afirmat Pancu.

Formația Rapid a retrogradat la finalul ediției 2014-2015 a Ligii I, iar antrenorul Cristiano Bergodi și majoritatea jucătorilor din lot au refuzat prelungirea contractelor care expirau în această vară. Reunirea lotului pentru începerea pregătirilor este programată pentru 20 iulie. Conducerea clubului nu a numit până în prezent un antrenor principal, deși, de la finalul sezonului, acționarul majoritar Valerii Moraru a discutat în acest sens cu tehnicienii Adrian Iencsi, Mihai Ianovschi, Vasile Miriuță și Petre Grigoraș.

Articol scris de Marius ȚONE (Mediafax)

Marius ANGHEL 16 Jul. 2015, 21:40 Liga 2
Pe aceeași temă