Pană atrage atenția în cazul în care Farul nu câștigă cu CS Balotești: „Intrăm într-o stare din care nu știu dacă mai putem ieși”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 21 Oct. 2014, 16:26 Actualizat: 21 Oct. 2014, 16:27 Liga 2
Pană atrage atenția în cazul în care Farul nu câștigă cu CS Balotești:  „Intrăm într-o stare din care nu știu dacă mai putem ieși”

Farul Constanța a ajuns la a patra etapă fără victorie și a coborât pe antepenultimul loc în clasamentul Seriei I. Atmosfera din lot nu e strălucită, iar meciul de sâmbătă, de la Constanța, cu CS Balotești, capătă în aceste condiții o importanță aparte.

Eșecul cu 0-2 din meciul cu Săgeata a ridicat la patru numărul etapelor consecutive în care FC Farul nu a mai cunoscut gustul victoriei. După două egaluri și două înfrângeri, „marinarii” nu-și mai permit să rateze victoria și în disputa cu nou-promovata CS Balotești, ultima clasată. Antrenorul Marian Pană nu va avea însă la dispoziție doi dintre titularii de bază, mijlocașii Monel Cârstoiu și Daniel Ochia (căpitanul echipei), absenți din pricina cumulului de cartonașe galbene.

„Plutește o oarecare presiune și tensiune asupra tuturor. Se vede că nu avem soluții să venim cu ceva în plus și să surprindem. Asta e echipa noastră din acest moment. Se pare că totul merge în defavoarea noastră, este o înlănțuire de probleme, suspendați – accidentați. E incredibil și e foarte greu pentru mine. În plus, se pare că nici nu avem noroc. Nu mi s-a mai întâmplat la nicio echipă să am așa neșansă ca la Farul. Am ratat incredibil acasă, iar afară am pierdut cum am pierdut”, a declarat Marian Pană.

Opt puncte obținute în nouă etape

Cu doar opt puncte obținute în nouă etape, Farul a alunecat pe locul zece în clasament, iar sâmbătă, de la ora 11.00, în etapa a zecea, „marinarii” joacă la Constanța împotriva lanternei roșii CS Balotești, echipă nou-promovată, care are cinci puncte și, la fel ca Farul, numai o victorie. Constănțenii au pierdut ambele meciuri jucate până acum contra formațiilor venite din Liga a III-a, 1-5 cu FC Voluntari (ajunsă însă, între timp, liderul clasamentului) și 2-3 cu FCM Dorohoi.

„Încerc să-mi fac datoria până la capăt”

„Suntem rău, dar cred că putem rezolva totuși problemele. Sunt de părere că avem puterea să câștigăm următorul meci, pentru că, dacă nu batem, nu văd ce-am mai putea face. Intrăm într-o stare din care nu știu dacă mai putem ieși. Văd că suporterii sunt nemulțumiți, sunt conștient că totul se sparge în capul antrenorului. Eu sunt însă cu sufletul împăcat că îmi fac meseria. E greu de suportat lipsa de rezultate, deși echipa are momente în care arată că ar putea. Mă îngrijorează că nu am marcat în ultimele două etape, dar ce pot să fac în acest moment? O să scot tot ce pot din echipă, restul e poveste. Că strigă unul, că zice altul… Normal că lumea e nemulțumită. Eu încerc să-mi fac datoria până la capăt, până în momentul în care oamenii vor considera că nu mai sunt util la echipă. Restul, vom vedea. În primele etape, când am jucat, ne-au furat arbitrii pe față. Și am ajuns la vorba mea: o să ajungem să nu putem și cu asta basta. Când am avut posibilitatea, nu am luat puncte multe, deși toate jocurile de acasă le-am avut clar în mână. Iar acum echipa e în regres, apar cartonașe, apar suspendări și nu mai putem”, a mai spus antrenorul Farului.

Pană, supărat pe Arotăriței: „Nu știu cum a ajuns aici, eu nu l-am vrut”

FC Farul a pierdut meciul de la Năvodari deși a avut avantaj numeric din minutul 49. Însă „marinarii” nu numai că nu au reușit să dea gol, dar au mai primit unul, iar Săgeata a câștigat cu 2-0 în zece jucători. Farul a părut mai nesigură în repriza a doua, în superioritate, decât în prima parte, când s-a jucat zece la zece. „Nu e nimic ciudat. În repriza a doua, am jucat noi mai avântat și orice verticalizare devenea periculoasă. Când ești fotbalist, ești fotbalist, când ești cioban, ești cioban, ce să o mai dăm la întors”, a comentat Marian Pană.

„Am ratat o oportunitate de a obține un rezultat pozitiv. După ce echipa gazdă a rămas în zece, am dat dovadă de imaturitate. În ciuda indicațiilor de la margine, care îndemnau la calm și la joc combinativ, ne-am aruncat haotic în atac, abuzând de mingi lungi, ceea ce i-a convenit Săgeții, o echipă experimentată. Mai mult, am fost surprinși și pe contraatac, lucrul de care ne temeam”, a spus Auraș Brașoveanu, președintele Farului.

La finele partidei de la Năvodari, principalul Farului s-a supărat pe mijlocașul Constantin Arotăriței, venit la Farul în vară de la Rapid CFR Suceava. „După fiecare meci, el are ceva de comentat. Indiferent ce e, își bagă și-și scoate. Nu știu cum a ajuns aici, eu nu l-am vrut”, a spus Marian Pană.

Sursa: Ziua de Constanța
Foto: Alexandru RAITA

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 21 Oct. 2014, 16:26 Actualizat: 21 Oct. 2014, 16:27 Liga 2
Pe aceeași temă