Ovidiu Herea încurajează jucătorii care protestează din cantonament: ”Numai așa vor reuși să facă ceva.” Rapid rămâne marea sa iubire și clubul la care încă visează să își încheie cariera

Marius ANGHEL, Carmen MANDIȘ 29 May. 2020, 21:15 Liga 2

Ovidiu Herea (35 de ani), mijlocașul echipei Metaloglobus, consideră că jucătorii care protestează împotriva cantonamentelor prelungite, în timpul stării de alertă impuse de autorități, au tot dreptul să o facă și doar așa pot avea succes să schimbe ceva. Experimentatul jucător consideră exagerate aceste măsuri de siguranță cerute cluburilor de fotbal, din moment ce în alte părți, la supermarketuri, de exemplu, nu se respectă restricțiile.

”Este un lucru bun că fotbaliștii sunt uniți și protestează. Numai așa vor reuși să facă ceva. Mi se pare exagerat să ții niște jucători în cantonament, în condițiile în care am stat două luni în izolare și cred că toată lumea a respectat acele restricții. Iar acum, să vii, să-i iei și să-i bagi în cantonament, să-i ții izolați de familii, de copiii… E destul de greu. De acord că autoritățile nu vor să riște, dar dacă ne uităm prin supermarketuri, toate magazinele astea de bricolaj… e foartă multă lume, foarte mulți nu respectă aceste restricții, reguli de distanțare. Și atunci, făcându-le testele astea la început, te gândești ce rost mai are să-i ții acolo închiși sau să se antreneze câte trei-patru. Mi se pare exagerat.

Ar trebui lăsat fotbalul să reintre pe un făgaș normal, echipele să se antreneze așa cum trebuie, pentru că altfel nu văd rezultatele pe viitor, a spus Ovidiu Herea la ProSport LIVE.

Ovidiu Herea și fratele său, Claudiu Herea, fac cuplu în atacul echipei bucureștene Metaloglobus. Aici, Ovidiu se bucura de golul care avea să decidă meciul cu ”U” Cluj, scor 2-1, câștigat pe Cluj Arena. Foto: Flavius Buboi / Mediafax Foto

Ovidiu Herea: ”Cum am spus și când am plecat de la Rapid, visul meu era să mă întorc și să mă retrag de la Rapid”

Ajuns la 35 de ani, Ovidiu Herea spune că ar mai putea juca cel puțin un sezon în Liga 1 și și-ar dori să o facă alături de Rapid, club la care a visat să își încheie cariera atunci când a plecat din Giulești. Mijlocașul a explicat că a fost ofertat de alb-vișinii când erau în Liga 4, însă nu s-a simțit respectat, așa că a refuzat.

„Mi-am dorit mereu să mă întorc la Rapid și am declarat mereu când am fost întrebat de acest lucru! Nu am pus nicio presiune pe cineva anume ca să mă întorc acolo. Mi s-a făcut, într-adevăr, o ofertă în Liga 4. Mie mi s-a părut atunci că este o ofertă doar ca să fie făcută. Nu am acceptat. Îmi doream mai mult respect la momentul ăla din partea lor și cam astea au fost discuțiile. M-am întâlnit atunci cu Daniel (n.r. – Pancu) și cu Nico (n.r. – Daniel Niculae) la o masă, am discutat, după aia a venit acea ofertă și după aceea nu am mai vorbit, nu ne-am mai văzut. 

Am o relație ok cu Dan Alexa. Am fost colegi, am lucrat împreună și la Chiajna, la Rapid ne-am înțeles foarte bine. Noi (n.r. – el și fratele său, Claudiu Herea) suntem foarte apreciați la Metaloglobus și cei din conducere vor în continuare să ne țină și vom vedea pe viitor ce se va întâmpla. Dacă vom primi vreun telefon de la Rapid, cu siguranță voi fi deschis la discuții. Dar bănuiesc că au și ei un plan. Am văzut că se bazează foarte mult pe jucători tineri, au o strategie, deci nu știu dacă voi fi eu sunat.

Eu zic că mai pot să joc un an în Liga 1 și mi-aș dori acest lucru, dar, cum am spus, nu contează ce îmi doresc eu. Important e ce se dorește acolo. E foarte greu, sunt realist. Cum am spus și când am plecat de la Rapid, visul meu era să mă întorc și să mă retrag de la Rapid”, a mai spus Ovidiu Herea la ProSport LIVE.

În această ediție de campionat de Liga 2, ”înghețată” după 24 de etape, Ovidiu Herea a jucat în 22 de meciuri pentru Metaloglobus, 21 ca titular și a înscris 11 goluri, fiind golgheterul echipei. În sezonul trecut, tot pentru bucurești a evoluat în 33 de partide, în toate din primul ”11”, și a înscris 11 goluri.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-obligati-sa-stea-in-cantonamente-pana-la-terminarea-sezonului-razvan-burleanu-in-8-iunie-am-stabilit-o-noua-intalnire-pentru-a-analiza-evolutia-pandemiei-la-nivel-national-19133943

Marius ANGHEL, Carmen MANDIȘ 29 May. 2020, 21:15 Liga 2
Pe aceeași temă