Ovidiu Herea e mulțumit de startul Metaloglobusului în noul sezon: ”Arătăm cât de cât bine. Am avut un program foarte greu și îl avem în continuare.” Atacantul are concurență serioasă în acest campionat pentru titlul de golgheter

Marius ANGHEL 20 Aug. 2021, 16:25 Liga 2

Metaloglobus a jucat în meciul de deschidere al etapei a 4-a a Ligii 2. A întâlnit joi, pe teren propriu, FC Hermannstadt, una dintre cele cinci echipe cu punctaj maxim obținut în primele runde, și a reușit să o încurce. A fost 1-1 pe sinteticul din Pantelimon, după ce bucureștenii au condus la pauză prin golul marcat de Alexandru Enache (20) și sibienii au egalat în repriza a doua, cu reușita lui Valentin Buhăcianu (65).

Ovidiu Herea: ”Arătăm cât de cât bine în momentul ăsta”

Însă, pe lângă faptul că a reușit să încurce retrogradata din Liga 1, Metaloglobus a făcut și primul ei pas greșit în acest sezon pe teren propriu. Dacă în precedenta întâlnire de acasă câștiga cu 1-0 cu Petrolul, acum a obținut o remiză, tot împotriva unei formații care are ca obiectiv accederea în play-off și mai apoi promovarea.

În celelalte două jocuri din acest sezon, desfășurate în deplasare, Metaloglobus a câștigat cu 2-1 la Giurgiu, cu Astra, și runda trecută a pierdut cu 1-2 la Chiajna, cu Concordia.

Căpitanul echipei, veteranul Ovidiu Herea (36 de ani), s-a arătat după jocul cu FC Hermannstadt mulțumit în mare parte de rezultatele înegistrate în acest debut de sezon, considerând inclusiv Astra în dreptul echipelor cu pretenții la promovare, în ciuda faptul că a suferit schimbări majore în această vară și are mari probleme financiare.

”Având în vedere că am întâlnit în primele patru etape patru contracandidate la primele șase locuri, având în vedere că au venit mulți jucători, au și ei nevoie de adaptare, eu zic că arătăm cât de cât bine în momentul ăsta. Am avut un program foarte greu și îl avem în continuare, ținând cont că întâlnim în următoarele etape ”U” Cluj și Poli Timișoara”, a spus Ovidiu Herea la microfonul DigiSport.

Meciul de fotbal dintre Metaloglobus Bucuresti si AFC Hermannstadt, contand pentru Liga a-2-a Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Metaloglobus din Bucuresti, joi 19 august 2021. © FOTO:Gheorghe Fluster/SPORT PICTURES

Vrea cu Metaloglobus în play-off

Atacantul bucureștean este la al patrulea sezon în tricoul Metaloglobusului, iar de această dată speră să prindă play-off-ul, după ce în precedentele două ediții de campionat l-a ratat la mustață.

”Sperăm să accedem în primele șase, să obținem mai mult decât în anii trecuți. Având în vedere că sezonul trecut am pierdut calificarea în ultimul meci (n.r. – 2-4 acasă cu Rapid și giuleștenii au mers ei în play-off), iar acum doi ani am pierdut play-off-ul la un gol diferență de Rapid (n.r. – în momentul ”înghețării” campionatului regular din cauza pandemiei, Rapid și Metaloglobus erau la egalitate de puncte pe locurile 6 și 7 după 24 de etape, iar giuleștenii erau mai bine poziționați datorită golaverajului 32-20, față de 28-20. Nu însă acest lucru a determinat calificarea Rapidului în play-off, ci acolo au mers echipele care și-ai și depus dosar de licențiere pentru Liga 1, spre deosebire de Metaloglobus, care nu a depus, deci nu avea drept de pomovare), eu zic că putem mai mult și sperăm să obținem ce ne-am propus”, a mai spus Herea.

Ovidiu Herea are concurență serioară în acest sezon pentru titlul de golgheter al echipei

Ovidiu Herea a evoluat în toate cele patru meciuri ale echipei sale din acest sezon, integralist fiind doar în cel cu FC Hermannstadt. A reușit să înscrie și un gol, în jocul de debut, cu Astra, când a marcat din penalty și i-a adus victoria formației sale. În acea partidă a și irosit o lovitură de pedeapsă, la scorul de 1-0 pentru giurgiuveni.

Dacă în precedentele trei ediții de campionat a fost golgheterul echipei, cu 11, 11, respectiv 14 goluri marcate, în noul sezon pare să aibă concurență serioasă în atac.

Mijlocaș Alexandru Enache, adus în această vară sub formă de împrumut de la FCSB, a înscris de trei ori în cele patru jocuri și este golgheterul Metaloglobusului în acest moment.

Echipa bucureșteană a înscris de cinci ori în acest sezon, iar golurile au fost marcate de Alexandru Enache (trei), Ovidiu Herea și Alexandru Potecea, amândoi câte unul.

Ovidiu Herea își dorește să devină antrenor

Ovidiu Herea se gândește însă și la viitorul său. Atacantul își dorește să devină antrenor după ce o va încheia pe cea de fotbalist.

Momentan este, pe lângă jucător, și antrenor secund în stafful lui Nicolae Grigore.

”Sper, pe viitor, să rămân și eu aproape de iarbă, să spun așa, să îmi încep cariera de antrenor, pentru că îmi doresc foarte mult acest lucru. Antrenor vreau, dar în viață nu se știe niciodată ce îți oferă viitorul și ce se va întâmpla (n.r. – întrebat dacă nu vrea conducător de club). Dar, gândul meu este să antrenez”, a mai declarat Ovidiu Herea.

Cu 7 puncte acumulate în primele patru etape, Metaloglobus a urcat, pentru moment, cel puțin până sâmbătă, pe locul 6. În etapa a 5-a, echipa bucureșteană joacă în deplasare la ”U” Cluj (28 august, ora 15:30).

Foto: Gheorghe Flușter / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-pierde-primele-puncte-in-acest-sezon-maldarasanu-nu-vede-egalul-ca-un-pas-gresit-antrenorul-l-a-taxat-in-direct-pe-presedintele-metaloglobusului-din-minutul-1-injura-arbitrul-19196835

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fosta-echipa-a-lui-maldarasanu-le-pune-piedica-sibienilor-final-de-meci-incins-in-pantelimon-cu-o-eliminare-19196836

https://liga2.prosport.ro/seria-1/valentin-buhacianu-la-prima-reusita-pentru-fc-hermannstadt-am-spart-gheata-dar-era-mai-important-sa-luam-toate-cele-trei-puncte-mino-sota-a-dat-vina-pe-terenul-pe-care-a-evoluat-19196881

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-fc-hermannstadt-se-joaca-de-la-ora-1800-in-debutul-etapei-a-4-a-a-ligii-2-maldarasanu-lungu-si-sota-revin-in-pantelimon-19196766

Marius ANGHEL 20 Aug. 2021, 16:25 Liga 2
Pe aceeași temă