Valentin Buhăcianu, la prima reușită pentru FC Hermannstadt. ”Am spart gheața, dar era mai important să luăm toate cele trei puncte.” Mino Sota a dat vina pe terenul pe care a evoluat în ultimii trei ani

Ovidiu BOICA 19 Aug. 2021, 22:44 Liga 2

Vârful de atac Valentin Buhăcianu (27 de ani) nu a mai început în primul ”unsprezece” pentru FC Hermannstadt în meciul cu Metaloglobus (scor 1-1, la București), cum se întâmplase în precedentele trei jocuri din acest sezon de Liga 2, dar a intrat repede pe teren, cu cinci minute înainte de pauză, în locul accidentatului Ionuț Năstăsie. În minutul 65, fostul jucător al arădenilor de la UTA a înscris primul său gol pentru sibieni, reluând în plasă, cu capul, mingea centrată în careul mic de Pantea.

Valentin Buhăcianu voia mai degrabă victoria echipei sale decât să marcheze el cu Metaloglobus

Buhăcianu a susținut, la final, că mai important decât această primă reușită a sa ar fi fost o victorie a lui FC Hermannstadt. Atacantul originar din Vatra Dornei este convins că, în etapa viitoare, sibienii vor reuși să câștige jocul cu FK Csikszereda.

”Am spart gheața, dar, din păcate, nu am reușit să câștigăm. Era mai important să luăm cele trei puncte. A fost un meci greu. E un punct muncit, dar la obiectivul nostru (n.r. – promovarea), era important să câștigăm. Nu am reușit, asta e, mergem înainte, capul sus și să câștigăm următorul meci acasă. Cu siguranță o să luăm toate cele trei puncte”, a spus Buhăcianu, care a evoluat în toate cele patru meciuri ale FC Hermannstadt în acest sezon, însă niciodată nu a fost integralist.

Mino Sota: ”Jucătorii noștri nu au prea mare experiență pe un astfel de teren”

Niponul Mino Sota (26 de ani), adus de FC Hermannstadt în vară după ce ultima dată evoluase chiar la Metaloglobus, la cererea antrenorului Măldărășanu, cu care a lucrat la gruparea bucureșteană, era de părere, la finalul partidei desfășurate în Pantelimon, că jocul a fost unul dificil și din cauza terenului sintetic, unul cu care ”alb-roșii” nu prea sunt obișnuiți. Mino Sota era însă obișnuit, fiind a evoluat la Metaloglobus în ultimele trei sezoane.

Mino Sota a început meciul ca titular și a fost înlocuit în minutul 77 de Andrei Lungu, celălalt jucător din lot pe care FC Hermannstadt l-a adus în această vară de la Metaloglobus.

”A fost un meci foarte greu în special din cauza terenului sintetic. Jucătorii noștri nu au prea mare experiență pe un astfel de teren. Mergem mai departe! (n.r. – cu Csikszereda) Trebuie să luăm trei puncte. Trebuie să ne pregătim foarte bine cu echipa”, a declarat japonezul pentru pagina de Facebook a echipei sale.

Mino Sota a început ca titular în meciurile cu Poli Iași (2-1) și Metaloglobus (1-1), iar din postura de rezervă a intrat în celelalte două partide desfășurate de FC Hermannstadt în acest sezon, cu Unirea Constanța (2-0) și FC Buzău (2-1). Contra ieșenilor a fost integralist.

FC Hermannstadt, pe locul 1 în Liga 2 cel puțin până sâmbătă. Următorul meci îl are cu FK Csikszereda

Cu 10 puncte acumulate în patru meciuri, FC Hermannstadt a urcat cel puțin până sâmbătă pe primul loc în Liga 2, la un punct în fața a patru echipe, Unirea Slobozia, Steaua, ”U” Cluj și Concordia Chiajna, primele două urmând a avea joc direct.

În etapa a 5-a, echipa sibiană are meci acasă, la Mediaș, cu FK Csikszereda (30 august, de la ora 16:00), care în această rundă joacă luni, 23 august, de la ora 16:30, acasă cu Concordia.

Foto: Gheorghe Flușter / Sport Pictures
Video: FC Hermannstadt

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-pierde-primele-puncte-in-acest-sezon-maldarasanu-nu-vede-egalul-ca-un-pas-gresit-antrenorul-l-a-taxat-in-direct-pe-presedintele-metaloglobusului-din-minutul-1-injura-arbitrul-19196835

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fosta-echipa-a-lui-maldarasanu-le-pune-piedica-sibienilor-final-de-meci-incins-in-pantelimon-cu-o-eliminare-19196836

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-fc-hermannstadt-se-joaca-de-la-ora-1800-in-debutul-etapei-a-4-a-a-ligii-2-maldarasanu-lungu-si-sota-revin-in-pantelimon-19196766

Ovidiu BOICA 19 Aug. 2021, 22:44 Liga 2
Pe aceeași temă