Ovidiu Burcă, puțin cam dramatic după ce Dinamo a trecut de Metaloglobus: ”Vor să ne ia inimile din piept, să le pună pe masa de duminică. E cu sânge, vărsăm sânge!”

Răzvan STÎNGĂ 22 Oct. 2022, 15:00 Liga 2

Ovidiu Burcă a fost dramatic după partida cu Metaloglobus, din etapa a 11-a a Ligii 2, în urma căreia Dinamo a mai luat trei puncte, pentru că s-a impus cu 2-1 în confruntarea disputată la Clinceni.

Antrenorul ”câinilor” a fost deranjat și de modul agresiv în care au evoluat adversarii.

Ovidiu Burcă, reacție la cald după ce Dinamo a învins Metaloglobus: ”Vor să ne bată, să ne ia inimile din piept și să le pună pe masa de duminică”

La cald fiind, imediat la finalul partidei, la interviuri, Ovidiu Burcă a spus lucruri pe care, poate, în mod normal nu le-ar fi zis și le-ar fi gândit și transmis altfel. A lăsat de înțeles că Dinamo are numai meciuri capitale, întrucât, spre deosebire de alte dueluri, adversarii ”câinilor” se motivează suplimentar.

Partea bună, pe care a ”apăsat” Burcă, a fost motivația jucătorilor săi, care de câteva meciuri încep să arate că pot duce Dinamo în play-off-ul Ligii 2, acolo unde clubul vrea să fie la finalul sezonului regular.

Însă, antrenorul vrea ca ritmul să fie menținut și în partidele următoare, așa cum s-a întâmplat cu Metaloglobus, pe care Dinamo a învins-o grație reușitelor lui Gorka Larrucea și Ahmed Bani, din minutele 25 și 64.

Dinamo a primit gol în minutul 90+1 de la Metaloglobus

Adversarii au punctat pe final, în minutul 90+1, prin Paul Chiorean, moment în care Dinamo se afla în dublă inferioritate numerică. Bani și Bena erau în afara terenului, după ce s-au dat cap în cap.

Însă, doar pe finalul partidei a pus Metaloglobus ceva probleme, presiune. În rest, Dinamo a fost la controlul jocului, fie că a fost vorba și de posesie care nu a adus un plus pe partea ofensivă.

”Am schimbat foarte multe lucruri. Etapa trecută, cu Poli Iași, Metaloglobus a pierdut în ultimele minute de joc, știam că ne va aștepta un meci greu, dar cred că în majoritatea timpului ne-am concentrat, am controlat. Așa cum vrem să fie mereu, chiar dacă gazonul nu a arătat cel mai bine.

Ultimele minute au fost trăite dificil, pentru că am avut probleme, cu cap spart, trei arcade sparte, dar nu trebuie să ne plângem, mă bucur că am rezistat până la final, chiar dacă atunci când am primit golul aveam doi oameni mai puțin. Asta înseamnă Dinamo!

Toți, când joacă împotriva lui Dinamo, vor să bată, să ne ia inimile din piept și să le pună pe masa de duminică, să le povestească nepoților. Asta înseamnă să fii la Dinamo, să răspunzi cu aceeași intensitate, pentru că dacă nu ești pregătit să lupți, ai probleme. Mă bucur că băieții au înțeles că trebuie să jucăm la intensitate incredibilă, pentru că toate echipele se motivează extraordinar.

E cu sânge, vărsăm sânge! Poate sunt la cald, dar asta înseamnă Dinamo!”, a declarat Ovidiu Burcă la finalul partidei, la microfonul DigiSport, fiind în anumite pasaje surprinzător prin modul în care a catalogat duelul.

  • Dinamo: Dujmovic – Moura, Patriche (cpt.), Giafer (Bena 73’), Amzăr – Gorka Larrucea, N. Roșu, Iglesias (Iul. Roșu 73’) – Bordușanu (Delciu 70’), Bani, Al. D. Pop (Buhăescu 89’)
    Rezerve neutilizate: Oncescu – Dudea, Borcea, A. Șerban, Ghezali

Ovidiu Burcă: ”Mă bucur foarte mult că am avut spirit”

Ovidiu Burcă a continuat pe ideea unei partide dificile pe care a avut-o Dinamo, pentru că Metaloglobus, pe lângă agresivitatea arătată, a stat și jos, folosind o strategie defensivă.

Toată lumea când joacă împotriva lui Dinamo, vrea să câștige. E momentul în care vor să se afirme toți, e foarte bine, eu nu acuz pe nimeni. Toți, prin mijloacele și metodele pe care le au, își doresc să câștige.

Echipele vin cu tot blocul funcțional mai în spate, în special când se fac strategii, dar nu trebuie să venim cu scuze, teren prost, agresivitate, vreme rea, vreme bună. Trebuie să fim pregătiți că câștigăm meciurile.

Mă bucur foarte mult că am avut spirit, l-am scos în evidență în ultimele meciuri, iar el ne aduce puncte”, a mai spus antrenorul ”câinilor”.

Dinamo a urcat un loc în clasamentul Ligii 2 după succesul cu Metaloglobus

Dinamo are patru rezultate pozitive la rând în campionatul Ligii 2. După victoria cu Unirea Slobozia, scor 1-0,”câinii” au reușit să ia un punct cu Minaur Baia Mare, echipă nou-promovată în divizia a doua vara trecută, scor 1-1, iar apoi au învins la limită Ripensia, cu scorul de 1-0, și Metaloglobus, scor 2-1.

Dinamo e pe locul 11 în clasament, cu 16 puncte, la egalitate cu două echipe, CSC Dumbrăvița și Concordia Chiajna. În etapa a 12-a, Dinamo va întâlni CSM Slatina, pe teren propriu, formație clasată pe locul 7 în acest moment, cu 18 puncte.

În runda a 11-a, oltenii au trecut de Poli Iași cu 1-0.

Foto: Eduard Vînătoru (Mediafax Foto) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Răzvan STÎNGĂ 22 Oct. 2022, 15:00 Liga 2
Pe aceeași temă