Ovidiu Burcă, după ce Dinamo a pierdut din nou în fața Stelei: ”E un duș rece care ne face bine. Pe unii ne pune cu picioarele pe pământ.” Mărul otrăvit pe care îl vede dat fotbalului românesc și cum s-a comportat la final față de arbitri

Marius ANGHEL, Carmen DUMITRU 18 Apr. 2023, 23:03 Liga 2

Dinamo a dat o replică slabă Stelei în primul meci dintre cele două rivale în play-off-ul Ligii 2. Se poate spune chiar că echipa lui Ovidiu Burcă s-a bătut singură în Ghencea, având în vedere gafele de amatori făcute de Răzvan Patriche, Denis Oncescu și Gorka Larrucea, cei care au greșit decisiv la ambele goluri marcate de Bogdan Chipirliu pentru succesul cu 2-0 al ”militarilor”.

Ovidiu Burcă spune că el nu arată cu degetul către arbitraj

Dinamoviștii au găsit rapid motive pentru a da vina și pe alții, după eșecul din Ghencea, acuzând că golul al doilea nu trebuia validat, dar și că eliminarea lui Patriche a fost dictată ușor sau că Țîră ar fi trebuit să primească două penalty-uri.

După joc, Ovidiu Burcă a spus că nu a întins mâna arbitrilor tocmai din acest motiv, că Dinamo ar fi fost dezavantajată.

”Nu o să mă vedeți niciodată intrând în hora asta a fotbalului românesc de a arăta arbitrajul cu degetul, încerc să stau departe de lucrurile astea, încerc să mă gândesc doar la ceea ce nu a funcționat astăzi. Legat de arbitraj, eu ce pot să fac? Doar să mă duc după meci să le întind mâna sau să nu o fac. Astăzi nu am făcut-o. Dar, avem atât de mulți specialiști, oameni care pot analiza”, a spus Burcă la microfonul DigiSport.

  • Derby-ul din Ghencea a fost arbitrat de la centru de George Cătălin Găman (Craiova), iar de la cele două tușe de asistenții Doru Zamfir (Slatina) și Ioan Alexandru Corb (Satu Mare).

”Am făcut două greșeli care la nivelul ăsta te costă foarte mult. A doua repriză a fost una mult mai bună, mai consistentă, am controlat jocul, am avut ocazii, până la momentul eliminării lui Răzvan (n.r. – Răzvan Patriche, eliminat în minutul 70 pentru cumul de cartonașe galbene) Rămâne un stâlp al nostru, e un jucător care ne-a ajutat foarte mult și care ne va ajuta în continuare”
Ovidiu Burcă, la finalul jocului dintre Steaua și Dinamo

Burcă, după eșecul nou cu Steaua: ”E un duș rece care ne face bine”

Despre eșec, antrenorul echipei Dinamo a spus că a fost un duș rece, iar acesta a venit într-un moment în care nu trebuia. E de părere că înfrângerea suferită în Ghencea le va face bine elevilor săi, îi va readuce cu picioarele pe pământ. Dinamo câștigase cu 3-0 ultimele două partide, în deplasare la Dej și acasă cu SC Oțelul, și era neînvinsă de șapte jocuri.

”Pentru noi, astăzi, a fost un duș rece. Vă aduceți aminte de unde pornisem astă vară, când toată lumea spunea că o să retrogradăm. Am ajuns înainte de meciul ăsta ca toată lumea să considere că avem cel mai bun joc, că suntem favoriți direcți la promovare, ș.a.m.d. Eu cred că e un duș rece care ne face bine. Pe unii ne pune cu picioarele pe pământ. Nu cred că am făcut un meci rău. Nu cred că asta a fost motivul, dar am trecut dintr-o extremă în cealaltă și, uneori, înfrângerile astea vin bine. Chiar dacă nu la momentul la care trebuia și nu în contextul în care trebuia să vină.

Echipa a crescut foarte bine ca joc, ca spirit, ca omogenitate în ultimul timp. Dar sunt anumiți pași peste care nu poți să treci. E nevoie de răbdare să construiești o echipă, iar astfel de meciuri, cu astfel de atmosferă deocamdată înveți să le gestionezi cum trebuie. Am făcut progrese foarte mari, de astă vară, de când am început. Însă nu schimbă cu nimic datele problemei această înfrângere. E o înfrângere din care trebuie să tragem anumite învățăminte, trebuie să ținem capul sus și să mergem să ne luptăm până la final”, a spus Burcă.

  • În sezonul regular, cu Dinamo gazdă pe Arena Națională, Steaua s-a impus cu scorul de 2-1, după ce a fost condusă.

Dinamo în meciul tur din play-off cu Steaua: Oncescu – de Moura, Giafer, Patriche (cpt.), Amzăr – Dani Iglesias, Gorka Larrucea, N. Roșu (Bena 46′) – Iul. Roșu (Borcea 46′), Ghezali (Țîră 46′), Bani. Rezerve neutilizate: Dujmovic – Dav. Irimia, Al. Irimia, A. Șerban, Al. D. Pop, Andr. Florescu.

Burcă, despre schimbarea Legii Sportului: ”Un măr otrăvit pe care-l oferim sportului românesc”

Întrebat despre posibilitatea ca Steaua să poată promova încă de la finalul acestui sezon, în cazul în care propunerea de modificare a Legii Sportului, cea care interzice cluburilor de drept public să acceadă în prima ligă, va fi adoptată, Ovidiu Burcă a avut o reacție acidă.

Pe lângă faptul că nu crede că acest lucru este posibil în acest sezon, Burcă a vorbit și că totul ar fi generat pentru a motiva Steaua înaintea acestui derby și pentru a atrage cât mai mulți spectatori în tribune. Totodată, antrenorul dinamovist contrazice ceea ce a spus Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării, unul dintre cei trei inițiatori ai demersului de modificare a Legii Sportului.

”Steaua nu va avea drept de promovare în acest an! Iar ceea ce s-a întâmplat în această săptămână, cu această inițiativă de lege, care, din perspectiva cetățeanului român, care sunt, este strigător la cer. Nu cred că Steaua și acești suporteri au nevoie de astfel de legi. Acest proiect a început odată cu proiectul Rapidului, când eu eram acolo. Eu nu cred că în 6 ani nu s-a găsit o formă juridică, legală, prin care să se poată finanța această echipă. Să vii astăzi să schimbi legi, să modifici legi și, tocmai, în săptămâna asta, mi se pare cel puțin straniu. Dar, încă o dată, dacă acest lucru se va întâmpla… Eu nu cred că această lege va trece de Curtea Constituțională. Cred că în plin sezon oricum nu se pot schimba lucrurile. Iar promulgarea acestei legi-fantomă cred că va dura.

Faptul că această inițiativă de lege a venit în această săptămână le-a dat un stimul atât fanilor, cât și jucătorilor. Este o concurență neloială. Toată lumea vorbește despre implicarea Statului și că dacă nu ar fi existat susținerea Statului român în sportul românesc, sportul românesc ar fi murit. E un măr otrăvit pe care-l oferim sportului românesc. Statul este cel mai prost manager și știți foarte bine lucrul ăsta. Avem 90 la sută din cluburile din România finanțate din bani publici. S-ar putea ca eu să fi închis ușa”, a declarat Ovidiu Burcă.

Dinamo, la nouă puncte în spatele Stelei

În urma acestui eșec, Dinamo rămâne cu 38 puncte și se menține pe locul 4 în play-off-ul Ligii 2, acum fiind la nouă puncte față de Steaua (47 puncte), care a revenit pe prima poziție în clasament

În runda a 5-a, ultima a turului play-off-ului, Dinamo evoluează acasă, pe ”Arcul de Triumf”, cu Poli Iași (locul 2, 46 puncte), marți, de la ora 20:00.

Foto: Mihai Pop / ProSport

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-reactie-dupa-steaua-dinamo-19267283

https://liga2.prosport.ro/seria-1/au-uitat-de-civilizatie-si-fair-play-suporteri-dinamovisti-au-incendiat-in-mai-multe-locuri-peluza-din-ghencea-in-care-au-stat-la-derby-ul-cu-steaua-imagini-si-reactiile-antrenorilor-19267267

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-chipirliu-atacantul-echipei-steaua-nasul-lui-dinamo-19267268

https://liga2.prosport.ro/seria-1/spectacol-in-tribune-la-steaua-dinamo-19267233

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-dinamo-se-joaca-de-la-ora-1900-in-ghencea-unde-se-asteapta-sa-se-bata-recordul-de-spectatori-din-acest-sezon-cu-o-victorie-militarii-redevin-lideri-19267064

Marius ANGHEL, Carmen DUMITRU 18 Apr. 2023, 23:03 Liga 2
Pe aceeași temă