Ovidiu Burcă are numai cuvinte de laudă pentru Oțelul lui Dorinel Munteanu, despre care spune că poate ”să ia decizii și din fața televizorului”. ”La Dinamo, cu presiunea trebuie să dormi în fiecare noapte lângă ea, în pat”

Marius ANGHEL, Dana CERVEANU 06 Apr. 2023, 16:32 Liga 2

Dinamo se află în fața unui meci din etapa a 3-a a play-off-ului Ligii 2 foarte important atât pentru ea, cât și pentru adversarul pe care îl va întâlni vineri, de la ora 20:30, pe stadionul Arcul de Triumf. Cu o victorie în fața celor de la SC Oțelul Galați, bucureștenii se vor apropia la un punct de aceștia și lupta pentru a doua poziție direct promovabilă în SuperLigă va fi relansată.

Partida programată în casa rugby-ului românesc aduce față în față clasatele pe locurile 3 și 4 în play-off-ului Ligii 2 după primele două etape, poziții care, în mod normal, duc la barajele de promovare. Ținând cont, însă, că Steaua e deasupra lor, iar aceasta nu are drept de promovare, atunci locul 3 devine direct promovabil.

Ovidiu Burcă, înainte de jocul cu SC Oțelul: ”Ne așteaptă o partidă destul de dificilă”

Ovidiu Burcă vede jocul cu SC Oțelul drept unul ”destul de dificil”. Comite și o eroare în descrierea adversarului, spunând despre trupa gălățeană că este neînvinsă în play-off, chiar dacă din acest turneu au trecut doar două runde și aceasta a început chiar cu un eșec pe teren propriu, 1-2 cu Poli Iași.

”Ne așteaptă o partidă destul de dificilă, pentru că întâlnim un adversar foarte bun. În primul rând au un antrenor pe care îl cunoașteți deja, cred că cel mai titrat antrenor cel puțin de la nivelul Ligii a 2-a, un antrenor care a câștigat campionate în România, care are o experiență foarte mare, un antrenor foarte organizat, care este alături de această echipă, dacă nu mă înșel, de doi ani și jumătate. I-a preluat de la Liga a 3-a, au împreună un parcurs, un proces pe care l-au început acum ceva timp. O echipă foarte bună, cu jucători care au jucat foarte multe meciuri la nivelul ligii întâia, la a doua nu mai vorbesc. O echipă care nu a pierdut de când a început acest play-off, au câștigat ultimul meci, contra celor de la Steaua, au făcut o primă repriză extraordinară. O echipă cu foarte multă forță fizică, cu un joc pragmatic și deja am dat toate amănuntele prin prisma căruia meciul de mâine e un meci destul de dificil pentru noi. Dar și noi cred că am arătat destul de bine în ultimele meciuri, suntem pe o pantă ascendentă și cred că mâine vom face un meci bun”, a spus Ovidiu Burcă în cadrul conferinței de presă de dinaintea jocului.

Dorinel Munteanu poate face schimbări și din fața televizorului!

Adversara, SC Oțelul, va fi la al doilea joc consecutiv în play-off în care nu-l va avea pe marginea terenului pe antrenorul Dorinel Munteanu, suspendat două runde după declarațiile făcute la o săptămână distanță după jocul cu Poli Iași. Burcă e de părere că trupa gălățeană se va descurca și fără fostul internațional pe bancă, cum, de altfel, a arătat-o și în jocul precedent, acasă cu Steaua, când a învins liderul după o primă repriză spectaculoasă, în care a avut 3-0. Altfel, antrenorul dinamovist e de părere că Munteanu poate face schimbări și din fața televizorului, fiindcă omologul său a ales să vadă partida din hotelul în care va fi cazat.

”O echipă bine pregătită se poate pregăti și de la hotel, dar, cel puțin mâine, va fi un stadion arhiplin și poți interveni foarte puțin în timpul jocului. Bineînțeles că nu ești la marginea terenului să simți lucrurile așa cum poate televizorul… Răceala televizorului schimbă percepția. Dar, tocmai spuneam, au împreună doi ani și ceva de când Dorinel antrenează această echipă, cred că își cunoaște foarte bine jucătorii și, cumva, cred că poate și din fața televizorului să ia niște decizii la schimbări”, a spus Burcă.

Ovidiu Burcă a fost director sportiv la Oțelul: ”Am demonstrat niște lucruri acolo”

Ovidiu Burcă are amintiri legate de fosta Oțelul, campioana din 2011, falimentată ulterior. Între 2014 și 2015, actualul antrenor de la Dinamo era director sportiv la trupa gălățeană.

”Mă leagă amintiri frumoase, chiar dacă în anul în care eu am ajuns acolo – când lucrurile erau deja foarte grele, după ce domnul Adamescu a preluat echipa, din punct de vedere financiar clubul se afla într-o gaură neagră – destul de târziu, dar cred că vă aduceți aminte că ultimele meciuri, cred că șase, nu am mai pierdut, formasem o echipă foarte interesantă, o echipă care a dat titlul în anul ăla, în detrimentul ASA-ului, și am demonstrat niște lucruri acolo. Am demonstrat că se pot crea echipe cu suflet, care să fie motivate. Cred că majoritatea jucătorilor au prins contracte în Liga 1, toți au plecat pe la echipe precum Dinamo, Steaua…”, și-a amintit Ovidiu Burcă, cel care, ulterior, după mai mulți ani, a fost președinte la noul Rapid.

”La Dinamo, cu presiunea trebuie să dormi în fiecare noapte lângă ea, în pat”

Antrenorul echipei din ”Ștefan cel Mare” a fost întrebat și cum se trăiesc meciurile din play-off, dacă este o energie aparte față de cele din sezonul regular.

”Sunt toate meciuri foarte încrâncenate, forțele sunt echilibrate, sunt echipe foarte bune, antrenori foarte buni, intensitatea este mult mai mare în aceste jocuri”, le-a descris Ovidiu Burcă.

Acesta a vorbit și cât de mult se simte presiune pentru faptul că au intrat în lupta pentru promovare: ”Avem această luptă de când am început împreună. La Dinamo, cu presiunea trebuie să dormi în fiecare noapte lângă ea, în pat. Nu pot să spun că este o presiune aparte, dar, cumva, în meciurile astea, am spus-o și după meciul cu cei de la Buzău, fiecare punct este important. Am intrat în play-off, a fost un hop important pe care l-am trecut, dar am spus și atunci că nu ne mulțumim doar cu atât, ne dorim să promovăm anul acesta.”

”Echipa este cu drepturile salariale aproape la zi, nu mai avem niciun fel de preocupare în ceea ce privește acest aspect material al lucrurilor. Noi sperăm că au venit cu un plan și știu că au venit cu un plan destul de bun pentru ceea ce înseamnă însănătoșirea clubului și avem toate speranțele că vor reuși”
Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo

Dinamo, la patru puncte în spatele celor de la SC Oțelul

Dinamo – SC Oțelul Galați se dispută vineri, 7 aprilie, de la ora 20:30, pe stadionul Arcul de Triumf din București.

Echipa lui Ovidiu Burcă are 35 de puncte și se clasează pe locul 4 în play-off-ul Ligii 2, iar cea a lui Dorinel Munteanu ocupă poziția a 3-a, cu 39 de puncte.

În sezonul regular, cele două echipe s-au întâlnit în etapa a 2-a, la 16 august 2022, la Clinceni, iar SC Oțelul s-a impus cu scorul de 3-1, prin reușitele lui Răzvan Gorovei (33), Laurențiu Maxim (56) și George Cârjan (66), respectiv Vasile Buhăescu (45+2), marcator pentru bucureșteni.

Conferința de presă în care Ovidiu Burcă vorbește despre meciul Dinamo – SC Oțelul Galați:

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorinel-munteanu-vede-la-hotel-meciul-dintre-dinamo-si-sc-otelul-am-jucatori-care-stiu-sa-gestioneze-foarte-bine-situatia-antrenorul-echipei-galatene-e-de-parere-ca-in-acest-momen-19265620

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficialii-cluburilor-steaua-si-dinamo-dezaproba-decizia-reprogramarii-meciului-lor-din-ghencea-ar-fi-trebuit-sa-se-gandeasca-inainte-exclusiv-19265617

https://liga2.prosport.ro/seria-1/derby-ul-steaua-dinamo-a-fost-reprogramat-in-alta-zi-la-solicitarea-jandarmeriei-cand-are-loc-partida-din-ghencea-19265583

https://liga2.prosport.ro/seria-1/el-este-viitorul-actionar-de-la-dinamo-face-parte-din-echipa-lui-eugen-voicu-de-la-certinvest-ocupa-functia-de-cfo-in-club-si-promite-ca-in-2028-cainii-vor-avea-cel-mai-19265579

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-dinamo-si-corvinul-marile-iubiri-din-viata-lui-ioan-andone-sunt-acum-la-grea-incercare-ce-i-doreste-clubului-bucurestean-si-mesajul-catre-trupa-hunedoreana-in-a-carei-conducere-se-afla-19265575

https://liga2.prosport.ro/program-tv/programul-celor-doua-etape-din-liga-2-din-preajma-pastelui-jocurile-din-play-off-sunt-intinse-pe-mai-multe-zile-in-play-out-runda-a-4-a-are-loc-vineri-nu-sambata-19265570

Marius ANGHEL, Dana CERVEANU 06 Apr. 2023, 16:32 Liga 2
Pe aceeași temă