Ovidiu Burcă a remarcat revenirea în meci a jucătorilor săi contra Gloriei Buzău: ”Echipa are caracter.” Ce a spus antrenorul dinamovist despre arbitraj și criticile primite în ultima perioadă

Marius ANGHEL 01 May. 2023, 21:09 Liga 2

Dinamo a obținut un punct din meciul din deplasare de la Buzău, după 2-2 cu Gloria, întrerupând, astfel, seria de două jocuri consecutive cu înfrângere. ”Câinii” au fost conduși cu 2-0 și au reușit egalarea în partea secundă, însă și arbitrajul a fost unul favorabil lor. Brigada condusă de Andrei Moroiță a avut mai multe decizii controversate, începând încă din minutul 7.

Andrei Blejdea (9′) și Alexandru Boiciuc (14′) au înscris pentru Gloria, iar Gorka Larrucea (18′) și Ahmed Bani (67′ – penalty) au egalat pentru Dinamo.

Burcă nu mai comentează arbitrajul pentru a nu le da alibiuri jucătorilor săi!

În minutul 7, Dujmovic, readus în poartă după mai multe jocuri în care Oncescu a greșit, a ieșit târziu și a căzut peste Blejdea în careul mic, însă Moroiță nu a dictat penalty pentru Gloria. La scurt timp, Blejdea l-a surprins pe goalkeeper dintr-o lovitură liberă bătută de la circa 30 de metri, a trimis direct pe poartă, iar Dujmovic, ieșit prea în față a prins mingea după linia porții, conform semnalizării asistentului Marius Bobe. Golul de 1-0 al Gloriei a fost și singura fază pe care Dinamo o poate reproșa cu adevărat arbitrilor, fiindcă nu este sigur dacă balonul a trecut sau nu de linia porții.

În rest, buzoienii au mult mai multe faze în care au fost dezavantajați, începând de la cartonașe galbene neacordate pentru dinamoviști, la penalty-ul neprimit în minutul 7, la penalty-ul ușor dat la ținerea lui Lopez asupra lui Larrucea, în care s-a înscris pentru 2-2, poate chiar faza în care Dujmovic l-a umplut de sânge pe Gaitan, iar faza a fost lăsată să continue. Aceasta din urmă pare, însă, cea mai corect luată de arbitrul din Ploiești, fiindcă intervenția portarului a fost una la minge și din cionirea cu Gaitan acesta a sângerat la nas.

După joc, Ovidiu Burcă nu a dorit să discute despre arbitraj, probabil și pentru că rezultatul a fost unul în favoarea echipei sale, după modul în care a început jocul.

”Nu e treaba mea să vorbesc despre arbitraj. Am făcut-o la un moment dat, pentru că la meciul din Ghencea nu mi-a plăcut deloc atitudinea cu care au condus cei de atunci. Am avut un punct de vedere după câteva zile, astăzi nu știu. Nu vreau să creez jucătorilor mei niciun fel de alibi. În momentul în care ești o echipă puternică, vii și joci. Uneori balanța înclină o greșeală în favoarea ta, în favoarea adversarilor. Trebuie să fim puternici și, uneori, să jucăm și împotriva arbitrilor”, a spus Burcă, parcă victimizându-se pentru acea fază în care Gloriei i s-a validat primul gol.

Ovidiu Burcă, despre revenirea de la 0-2: ”Echipa are caracter”

Antrenorul echipei Dinamo s-a declarat mulțumit, în schimb, de modul în care jucătorii săi au luptat pentru a egala, lucru pe care l-au și reușit.

”Sunt mulțumit de ce am văzut astăzi, din punct de vedere tactic. Sunt mulțumit de reacția jucătorilor. Să revenim de la 2-0, sincer, după niște goluri pe care nu ar fi trebuit să le luăm în mod normal, îmi arată că echipa are caracter”, a comentat Burcă.

Acesta a vorbit și despre ultimele critici apărute la adresa echipei după cele două jocuri pierdute cu Steaua și Poli Iași. ”Sunt obișnuit cu criticile. Cu aceleași argumente pentru care acum ceva vreme oamenii ne felicitau, joc bun începând de la portar, posesie, joc elaborat, cnostrucție din zona 1, o strategie care ne-a adus în play-off, cu un portar tânăr, de perspectivă, acum, după jocul trecut, suntem criticați. Că folosim o strategie proastă, că avem un portar sub vârstă care nu dă siguranță echipei. Ați văzut astăzi că oricine, indiferent de vârstă, nume și experiență, poate să greșească. Important este că echipa a avut reacție. Asta mă interesează cel mai mult. Restul, oamenii, o să stea să analizeze și vedem la final. Atunci vreau să trag concluzii”, a mai spus antrenorul echipei bucureștene.

Dinamo în meciul retur din play-off cu Gloria Buzău: Dujmovic – Moura, Giafer, Patriche (cpt.), Amzăr – Gorka Larrucea, N. Roșu – Borcea (Iul. Roșu 58′), Al. Irimia (Bordușanu 58′), Bani – Ghezali. Rezerve neutilizate: Al. Stoian – Bena, Demici, Dav. Irimia, A. Șerban, Al. D. Pop, Andr. Florescu.

Burcă nu se gândește încă la barajul de promovare

Dinamo are un punct câștigat în ultimele trei meciuri disputate în play-off și este pe locul 4 în clasament, cu 39 de puncte. Momentan are șase puncte mai puțin decât SC Oțelul Galați, care urmează să joace mâine la Iași, astfel că diferența se poate mări.

”Câinii” se îndreaptă, cel mai probabil, către un baraj de promovare, iar Ovidiu Burcă a fost întrebat dacă urmărește meciurile din play-out-ul primei ligi și despre ce adversari și-ar dori.

”Nu trag cu ochiul. Chiar am văzut UTA contra celor de la Cluj, am văzut Mioveniul (n.r. – aceasta a retrogradat direct deja, deci nu va juca baraj de menținere). Sunt echipe bune, cu jucători foarte buni, cu antrenori cu experiență, dar noi nu ne gândim deocamdată la baraj. Dacă e să ajungem la baraj, meciurile le pregătim abordând următorul joc la victorie. Așa am făcut de la început, așa facem în continuare. Asta este strategia noastră”, a declarat Ovidiu Burcă la finalul partidei de la Buzău.

În etapa următoare, Dinamo joacă acasă cu Unirea Dej (locul 6, 35 puncte), sâmbătă, 6 mai, de la ora 14:45.

Foto: Andrei Pițigoi / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fotbal-pe-paine-in-crang-nu-mici-de-1-mai-gloria-buzau-dinamo-se-joaca-de-la-ora-1730-cu-o-miza-importanta-pentru-ambele-echipe-speranta-la-un-loc-direct-promovabil-19268838

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorinel-munteanu-inainte-de-poli-iasi-sc-otelul-mentalul-va-juca-un-rol-foarte-important-in-acest-joc-antrenorul-galatenilor-nu-se-gandeste-la-vreo-razbunare-si-vrea-un-joc-fara-19268871

https://liga2.prosport.ro/seria-1/derby-pentru-promovare-in-copou-poli-iasi-si-sc-otelul-echipele-cu-cele-mai-mari-sanse-la-accederea-directa-in-superliga-se-intalnesc-pentru-prima-data-la-iasi-in-acest-sezon-leo-grozavu-spune-cu-19268845

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-prima-retrogradata-matematic-din-superliga-revine-in-liga-2-dupa-doi-ani-si-anunta-prin-antrenorul-interimar-ca-se-va-lupta-la-promovare-19268675

Marius ANGHEL 01 May. 2023, 21:09 Liga 2
Pe aceeași temă