Orac are obiectivul de a urca echipa în prima parte a clasamentului

02 Nov. 2011, 11:20 Liga 2
Orac are obiectivul** de a urca echipa în prima parte a clasamentului

Costel Orac are circa o lună la dispoziție pentru a face o evaluare a lotului și a decide pe cine se va baza și în returul campionatului. Oficialii clubului i-au promis noului tehnician că îi vor asigura la începutul anului viitor un buget pentru transferuri astfel încât echipa să nu mai aibă evoluțiile din acest tur de campionat.

„E o situație ingrată. Sper să fie temporară. De acum e clar că îmi intru în pâine și e sarcina mea să ieșim cât mai curând din zona asta. Contează și pentru moralul jucătorilor să nu joace etapă de etapă cu presiunea rezultatelor. Sunt lucrurile care trebuie puse la punct vis-a-vis de joc dar o să-mi dau seama pe parcurs și să încercăm să le rezolvăm. E greu să spun acum ce aș putea schimba pentru că nu am o imagine clară despre echipă. Mă interesează și ce fel de caracter au”, a spus Costel Orac.

„Nu am discutat de un buget de transferuri. E o problemă pe care Costel a ridicat-o. Nu putem vorbi de transferuri până nu avem o evaluare foarte clară a lotului. Acum patru-cinci etape îmi poveștea cineva care este cunoscător al fotbalului că avem lot de promovare și acum parcă suntem de divizia D. E o chestiune de antrenor să evalueze. Eu sunt dispus să susțin financiar aducerea unor jucători”, a declarat Valeriu Iftime.

„Lucrurile nu sunt simple dar am încredere că vom reuși împreună”

Președintele clubului este optimist că noul tehnician va reuși să redreseze jocul echipei și până la sfârșitul turului roș-alb-albaștrii să urce câteva locuri în clasamentul seriei I a ligii secunde.

„În 2004 l-am solicitat și ne-a ajutat la îndeplinirea obiectivului. Am reușit împreună. A fost primul an al nostru la liga a II-a în care am făcut niște lucruri frumoase chiar dacă aveam o echipă care a evoluat trei-patru ani la liga a III-a. Lucrurile nu sunt simple dar am încredere că vom reuși împreună”, a spus Cornel Șfaițer, președintele clubului FC Botoșani.

Oficialul botoșănean consideră că încă sunt șanse și la primele locuri în condițiile în care diferența între locul 11 ocupat de roș-al-albaștri și liderul Viitorul Constanța este de numai zece puncte. „După 11 etape liderul are 23 de puncte și asta spune multe. Se vede că echipele sunt apropiate din punct de vedere valoric. Cu trei victorii consecutive poți fi în zona fruntașă a clasamentului”, a adăugat Cornel Șfaițer.

Orac va avea obiectiv să ducă echipa în prima parte a clasamentului

Noul antrenor principal al FC Botoșani are obiectiv să ducă gruparea local pe unul din locurile 1-8. Dacă promovarea este foarte greu de obținut, în schimb FC Botoșani poate termina sezonul printre primele opt echipe din seria I a ligii secunde.

„Am avut o discuție cu domnul Orac și sper să fie de bun augur. El e singurul antrenor care a fost la Botoșani și a plecat. Nu l-am demis noi. E complicat pentru Costel deoarece este un mare risc când iei o echipă din mers. Obiectivul este clasarea în primele echipe. În prima jumătate a campionatului. Nu sunt lucruri absurde. Eu cred că avem un lot de primele cinci locuri și doar ghinionul și nepriceperea ne-a adus aici. Suntem pe un loc de retrogradare în condițiile în care acum trei etape jucam cu Snagov pentru locul trei. Cred că se poate”, a spus Valeriu Iftime.

Sursa: btonline.ro

02 Nov. 2011, 11:20 Liga 2
Pe aceeași temă