Optimism la CSC Dumbrăvița înainte de meciul cu Progresul Spartac. Cosmin Stan: ”Până acum ne-a mers foarte bine cu echipele nou-promovate”

Anda DELIU 03 Mar. 2023, 10:33 Liga 2
Optimism la CSC Dumbrăvița înainte de meciul cu Progresul Spartac. Cosmin Stan: ”Până acum ne-a mers foarte bine cu echipele nou-promovate”

CSC Dumbrăvița are prima deplasare din 2023 în Ilfov, pentru partida cu Progresul Spartac, organizată la baza de la Buftea a federației.

Firește, după succesul cu Poli Timișoara, 3-1 în primul joc oficial disputat în acest an, optimismul e la cote ridicate în tabăra alb-verzilor, ea însăși o nou-promovată în Liga 2, cu bilanț pozitiv cu celelate echipe care au urcat vara trecută în eșalonul secund.

Cosmin Stan vrea o nouă victorie la al treilea duel cu o nou-promovată

Despre adversarul de sâmbătă, din etapa a 18-a a Ligii 2, penultima a sezonului regular, Cosmin Stan a avut cuvine de laudă.

”Până acum ne-a mers foarte bine cu echipele nou-promovate. Am jucat de două ori cu echipe care au venit, ca și noi, din Liga a 3-a, cu Minaur Baia Mare (4-3 în deplasare) și CSM Slatina (2-1 acasă), și am obținut două victorii. În ultimele etape din sezonul regular întâlnim celelalte două nou-promovate, Progresul Spartac și Oțelul Galați. Sperăm ca și din aceste meciuri să adunăm puncte.

Progresul Spartac e o echipă care mie îmi place, e preocupată să joace fotbal. Cred că vom avea un meci dificil și prin faptul că vom juca pe o suprafață sintetică. Probabil că ei se și antrenează pe un astfel de teren, așa că pornesc cu un avantaj. Dar e un avantaj ușor, nu cred că e unul decisiv. Se știe că Progresul, deși e o echipă care joacă fotbal și e preocupată mai mereu de jocul de atac, în amicalele din această iarnă a primit foarte puține goluri, cu excepția jocului cu Steaua. Probabil sunt mai echilibrați decât în toamnă, asta ne arată rezultatele lor din amicale. Și totuși, cred că un avantaj pentru noi e faptul că în întreg sezonul de toamnă au reușit o singură victorie pe teren propriu, și aceea obținută greu, cu FC Brașov. În rest, nu au reușit să câștige acasă și sper ca situația să se mențină și după întâlnirea cu noi”, a declarat antrenorul Dumbrăviței despre partida din etapa aceasta.

CSC Dumbrăvița, tot o echipă de deplasare

Altfel, CSC Dumbrăvița, pentru a pregăti acest joc, a făcut antrenamente pe terenul sintetic de calitate foarte proastă din spatele stadionului ”Dan Păltinișanu”. Antrenorul consideră și acum, la fel ca în tur, că Dumbrăvița are un joc care o avantajează mai tare pe meciurile de deplasare.

”Cred că ne convin în continuare mai mult jocurile din deplasare. Speculăm bine spațiile mari, spațiile libere pe care le lasă adversarii. În continuare cred că suntem avantajați de jocurile din deplasare, dar în ultimul timp cred că am echilibrat situația, pentru că am început să câștigăm și acasă. Băieții sunt în același tonus ca săptămâna trecută. Probabil că starea de spirit e mai bună totuși, prin faptul că am reușit să câștigăm meciul cu Poli. Sper ca această stare de spirit să se îmbunătățească și mai mult după meciul de la Buftea!”, a mai spus Stan.

Pe teren propriu, Dumbrăvița a disputat 8 jocuri în acest sezon de Liga 2 și a scos 12 puncte, spre deosebire de Progresul Spartac, care a scos doar 7 din 9 jocuri, fiind ultima în acest clasament. În deplasare, timișenii au obținut 10 puncte din 9 partide, în timp ce bucureștenii au 9 puncte din 8 meciuri.

Căpitanului Zurbagiu nu îi place pe sintetic

Costel Zurbagiu, căpitanul echipei din Dumbrăvița, nu este încântat de faptul că trebuie să joace pe un teren sintetic, dar e convins că el și colegii săi se vor descurca bine.

”Sperăm ca din această deplasare să ne întoarcem cu toate cele trei puncte. Trebuie să continuăm acest parcurs foarte bun, început încă de anul trecut. Clar, mergem cu gândul la victorie. Starea de spirit e bună nu doar după meciul cu Poli, ci în urma tuturor rezultatelor bune pe care le-am avut în ultima perioadă. Acest trend ascendent și pregătirea foarte bună pe care am făcut-o în iarnă ne fac să privim cu optimism spre următoarele meciuri. Sper să fim cât mai sus și să ne salvăm de la retrogradare fără nicio emoție. Faptul că se va juca pe teren sintetic, mă dezavantajează în mod sigur pe mine. Dar în echipă avem mulți băieți care au jucat pe sintetic, avem jucători foarte iuți, combinativi. Sperăm să facem o figură frumoasă și chiar cred că putem practica un fotbal plăcut sâmbătă. ucătorii veniți în iarnă reprezintă un câștig foarte mare pentru lotul nostru. E un salt calitativ față de echipa pe care am avut-o în toamnă, pentru că au venit jucători valoroși, maturi, care au multe meciuri jucate la nivel superior. Se mulează foarte bine pe jocul nostru, s-au adaptat foarte bine și ne ajută enorm”, a declarat, citat de site-ul clubului său, mijlocașul de 31 de ani utilizat în 16 meciuri din 17 în acest sezon de Liga 2 și autor al unui gol.

Înaintea desfășurării penultimei etape a sezonului regular, CSC Dumbrăvița e pe locul 13, cu 22 de puncte și în continuare cu șanse matematice la play-off. Progresul Spartac se află pe poziția a 17-a, cu 16 puncte. Meciul dintre cele două nou-promovate are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe terenul sintetic de la CNAF Buftea.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/analiza-11-echipe-in-lupta-pentru-patru-locuri-de-play-off-de-liga-2-sansele-fiecarora-si-programul-lor-in-ultimele-doua-etape-ale-sezonului-regular-19261811

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cinci-meciuri-televizate-in-penultima-etapa-a-sezonului-regular-al-ligii-2-runda-a-18-a-incepe-si-se-termina-cu-doua-jocuri-in-care-echipele-lupta-pentru-play-off-19261496

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calin-toma-pentru-prima-data-cu-doua-goluri-marcate-in-acelasi-meci-de-liga-2-contra-politehnicii-ma-bucur-extrem-de-mult-fundasul-a-devenit-golgheterul-dumbravitei-19261493

Anda DELIU 03 Mar. 2023, 10:33 Liga 2
Pe aceeași temă