Optimism la Buzău înainte de Chindia – Metalul: “Sunt încrezător în șansele noastre.” UPDATE | Marian Vătavu a ieșit din ”silenzio stampa”

Ionuț MARIN 25 Oct. 2024, 20:36 Liga 2
Optimism la Buzău înainte de Chindia - Metalul: “Sunt încrezător în șansele noastre.” UPDATE | Marian Vătavu a ieșit din ”silenzio stampa”

Chindia Târgoviște și Metalul Buzău vor juca sâmbătă, pe stadionul ”Eugen Popescu” din Târgoviște, de la ora 11:00, în etapa a 11-a a sezonului regular de Liga 2.

Chindia a coborât poziții bune în clasament după ce FRF a operat excluderea din competiție a echipei Viitorul Pandurii. Aflată la cel mai slab start de sezon din ultimii ani, trupa dâmbovițeană a ajuns pe locul 16, cu nouă puncte după nouă meciuri contabilizate. Victoria cu gorjenii, 3-0 la Severin, a fost anulată.

Orice pas greșit comis de acum de târgoviște și mai ales pe teren propriu va complica și mai rău situația sa în clasament, fiindcă programul pe care îl va avea este unul nu dificil, ci chiar infernal pe finalul sezonului regular, când Chindia va avea de jucat cu fruntașele competiției, Miercurea Ciuc, Slatina sau Steaua.

UPDATE | Marian Vătavu, înainte de jocul cu Metalul Buzău: ”Jucăm fiecare meci doar la victorie și suntem încrezători că vom obține victoria”

UPDATE, ora 20:00: Chindia a reacționat, cel mai probabil după materialul publicat astăzi, înainte de prânz, de Liga2.ro. Clubul târgoviștean a postat, pe pagina oficială de Facebook, o declarație-text a antrenorului Marian Vătavu, plină de greșeli și cuvinte repetate obsesiv, înaintea meciului cu Metalul Buzău, de mâine.

”Mâine întâlnim o echipă bună a campionatului, o echipă bine organizată, cu un nucleu de jucătorii (n.r. – jucători, cu un singur i, este corect) ce joacă de mult timp împreună, dar noi jucăm fiecare meci doar la victorie și suntem încrezători că vom obține victoria”, a scris Chindia în postarea însoțită de o fotografie cu Vătavu pe care o puteți vedea mai jos.

Între timp, Metalul a mai publicat o reacție a unui jucător de-ai săi înaintea partidei de la Târgoviște. După Dan Stan (117 minute jucate în două meciuri în acest sezon), un alt jucător care prinde rar echipa buzoiană și-a dat cu părerea despre următoarea partidă.

”Suntem toți concentrați pe ce avem de făcut în partida cu Chindia. Nu e imposibil să ne întoarcem acasă cu un rezultat pozitiv. Trebuie să punem în practică tot ceea ce ne-a transmis Mister în această săptămână. Sunt optimist că vom avea o evoluție bună. Ne-am pregătit normal, ca pentru orice alt joc. Nu am făcut nimic special. Noi tratăm fiecare adversar la fel, indiferent de numele lui. Faptul că întâlnim o echipă care este obișnuită cu Liga 1 ne motivează mai mult. Trebuie să arătăm determinare și dorință și pe teren, în timpul jocului”, a spus George Micle (22 de ani), utilizat într-un singur meci în primele zece etape.

Dan Stan, despre Chindia: ”Echipă cu multă experiență și la nivelul primului eșalon”

Cei de la Metalul au vorbit frumos despre Chindia, în avancronica jocului, publicată de pagina oficială a echipei autointitulate ”a buzoienilor”.

”Ne pregătim foarte bine. Tratăm toate meciurile cu seriozitate și concentrate. Mai ales acum, când urmează o partidă cu un adversar cu multă experiență și la nivelul primului eșalon (n.r. – cinci dintre jucătorii din lotul pentru jocul de sâmbătă au jucat cu Chindia în Liga 1: Cosmin Atănase, Mădălin Martac, Daniel Florea, Sergej Grubac și Adrian Ioniță). Suntem puțin dezamăgiți pentru că am scăpat din mână cele trei puncte din meciul cu Metaloglobus. Este foarte improtant să învățăm din greșeli să să nu le mai repetăm. Sunt încrezător în șansele noastre în partida cu Chindia. Avem un grup bun. Avem atitudine și muncim mult. Asta ne poate ajuta să avem rezultate bune”, a spus mijlocașul Dan Stan (32 de ani), scos în față de echipa buzoiană, cu toate că el nu a reușit să se impună în echipă în acest sezon, apucând, până acum, să joace în doar două meciuri din cele zece.

  • Metalul Buzău nu apucase să joace cu Viitorul Pandurii, astfel că rămâne cu toate rezultatele înregistrate până acum, urcând chiar o poziție în clasament, pe locul 12, cu 13 puncte acumulate în 10 partide.

La Chindia nu mai vorbește nimeni!

Clubul din Târgoviște continuă să își ignore suporterii, cum o face de luni bune, netransmițând aproape deloc informații legate de meciuri, declarații de la antrenori sau jucători sau măcar rezultatele de la Centrul de Copii și Juniori. Prima și singura apariție în fața mass-media a antrenorului principal Marian Vătavu s-a consumat în data de 2 august, într-o conferință de presă organizată la stadion, în care tehnicianul abia promovat de la Liga a 4-a a părut să aibă propriul război cu jurnaliștii.

Echipa este pregătită, de fapt, de Nicu Croitoru, care ocupă funcțiile de vicepreședinte și director sportiv (!). Croitoru e cel care dă indicații la meciuri, care decide primul unsprezece și schimbările și care le vorbește jucătorilor în vestiar.

Aceeași atitudine o încercase și cu Diego Longo, iarna trecută, însă italianul a solicitat conducerii să fie lăsat să își facă treaba. La scurt timp un episod cu scandal, Croitoru și-a depus demisia, dar a fost întors din drum după schimbarea președintelui Lorin Petrescu cu Gabriel Boriga.

A dispărut și galeria Chindiei!

Suporterii care compuneau micuța galerie a Chindiei, despre care Andrei Cordoș spunea vara trecută că a depus mari eforturi să o unifice, nu mai vin la meciuri organizat sau nu mai vin deloc.

La ultimele jocuri de acasă, dar și în mai toate deplasările, Chindia nu a beneficiat de spriinul unei galerii în adevăratul sens al cuvântului. Singurii care mai fac deplasări sunt câțiva suporteri din Doicești, trecuți de 60 de ani.

  • 10, 20 și 30 de lei costă biletele la meciul Chindia – Metalul Buzău, netelevizat

Foto: Metalul Buzău

Ionuț MARIN 25 Oct. 2024, 20:36 Liga 2
Pe aceeași temă