Nori negri la Târgoviște! Chindia a pierdut șapte meciuri oficiale din cele 11 jucate. Antrenorul principal, ascuns: “E ordin de sus!”

Ionuț MARIN 21 Oct. 2024, 21:39 Liga 2
Nori negri la Târgoviște! Chindia a pierdut șapte meciuri oficiale din cele 11 jucate. Antrenorul principal, ascuns: “E ordin de sus!”

Chindia traversează cea mai grea perioadă din ultimii 12 ani, mai precis de la sezonul 2012-2013, când echipa retrograda în Liga 3.

Revenită la Târgoviște vara trecută după patru ani de ”pelerinaj” prin țară, cât timp a evoluat în prima ligă, în lipsa unui stadion propriu, echipa dâmbovițeană s-a prăbușit, la toate capitolele: sportiv, financiar, imagine, eșuând incredibil în fața suporterilor care așteptau meciuri acasă din vara lui 2019.

La jumătatea primei părți a campionatului actual al Ligii 2, al doilea de la retrogradare, Chindia are 9 puncte (au fost 12, dar trei vor fi anulate după excluderea celor de la Viitorul Pandurii, falimentară de săptămâna trecută) și e aproape de locurile retrogradabile în Liga 3, rămase acum doar patru în loc de cinci, după dispariția clubului din Târgu Jiu.

Situația tinde să devină dramatică, în condițiile în care de acum Chindia va întâlni echipe puternice din campionat, cu ambiții, precum Reșița, Miercurea Ciuc, Steaua sau Corvinul.

Parcurs submediocru al Chindiei în Liga 2

Exceptând meciul câștigat cu 3-0 la codașa Viitorul Pandurii, care nu se mai pune, Chindia s-a mai impus doar în trei partide, 2-1 cu CSC Șelimbăr, 1-0 la Unirea Ungheni și 4-0 cu AFC Câmpulung Muscel.

Ultimele două formații sunt de-abia promovate în Liga 2 și șchioapătă chiar mai rău decât Chindia, unde așteptările erau mult mai mari.

”Nu ne gândeam că vom câștiga toate jocurile, dar nici să fim în situația asta acum…”, a admis, de curând, președintele clubului, Marcel Ghergu, la Metropola TV.

Adăugând și eliminarea din Cupa României, 0-2 la AFC Câmpulung Muscel, ajungem la un bilanț neverosimil: 3-0-7 pentru echipa antrenată de Marian Vătavu și Nicolae Croitoru, ultimul cu indicații tehnico-tactice mai numeroase în timpul meciurilor decât cel considerat A1.

Răzvan Tache a marcat pentru Chindia în meciul cu CFC Argeș, dar egalitatea pe tabelă a ținut doar două minute. Foto: Chindia Târgoviște

Antrenorul ”nu are voie să vorbească”!

Vătavu – văr primar cu… primarul Municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a avut o singură apariție publică în cele patru luni de când a fost uns pe banca echipei.

S-a întâmplat pe 2 august, într-o conferință de presă organizată la stadion, când fostul jucător al Chindiei și al celor de la CS Otopeni a fost agresiv în fața jurnaliștilor, ulterior președintele Ghergu interzicându-i să mai aibă astfel de apariții.

Un episod interesant s-a petrecut la ultimul meci oficial jucat de Chindia, 1-2 cu CFC Argeș la Mioveni, vineri după-amiază, în etapa 10 a Ligii 2. Vătavu a fost chemat la conferința de presă, de către organizatori, dar a refuzat orice dialog. Explicația a venit de la Silviu Posteucă, fost arbitru ”deghizat”, acum responsabil pe zona de marketing a clubului.

”Nu are voie să vorbească, nici înainte de meciuri, nici după. E ordin de sus de tot”, a transmis Posteucă.

Gazdele au publicat materiale video cu antrenorul lor, Bogdan Andone, și cu jucătorii marcatori, Vlăduț Morar și Mihai Roman, așa cum face un club profesionist, căruia îi pasă de imaginea sa și de relația cu suporterii, în timp ce Chindia nu a prezentat nicio reacție post-meci, însă aici acest aspect a devenit obișnuință în ultima vreme.

Marian Vătavu este antrenorul principal al Chindiei de la începutul sezonului actual. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Marian Vătavu este antrenorul principal al Chindiei de la începutul sezonului actual. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Chindia nu mai are niciun sponsor pe echipament

Altfel, Chindia s-a despărțit și de singurul sponsor rămas după sezonul de pomină 2023-2024, primul de după retrogradarea în Liga 2, încheiat în play-out.

O pizzerie din oraș, care avea logo-ul imprimat pe dimensiuni reduse, a decis să denunțe contractul. ”Oamenii cu banii nu se mai simțeau tocmai confortabil. Ajunseseră să se roage, efectiv, pentru o invitație la un meci acasă, deși aveau asta în contract”, dezvăluie sursele Liga2.ro.

Din 11 sponsori, câți avea Chindia în ultimul sezon de Liga 1, unii cu contribuții deloc de neglijat pentru o formație care trăia mai mult din drepturi TV, acum nu a mai rămas niciunul!

  • 15 este locul ocupat în acest moment de Chindia, cu 12 puncte în clasament și golaveraj 14-13. Va rămâne fără cele trei puncte câștigate pe teren cu Viitorul Pandurii și va pica în ierarhia Ligii 2.

Foto: Chindia Târgoviște și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Ionuț MARIN 21 Oct. 2024, 21:39 Liga 2
Pe aceeași temă