Opinia sinceră a lui Cristian Pustai, cu privire la protocolul medical: ”S-au folosit foarte mult de această regulă, s-au anulat multe meciuri”. Dunărea Călărași a jucat ambele partide restante în care a fost implicată

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 03 Dec. 2020, 18:28 Actualizat: 04 Dec. 2020, 20:56 Liga 2
Opinia sinceră a lui Cristian Pustai, cu privire la protocolul medical: ”S-au folosit foarte mult de această regulă, s-au anulat multe meciuri”. Dunărea Călărași a jucat ambele partide restante în care a fost implicată

Sezonul din Liga 2 a fost marcat până acum de deciziile luate pe baza protocolului medical, pe timp de pandemie. Au apărut discuții în spațiul public, cum că anumite echipe s-au folosit de regulament pentru a câștiga anumite meciuri fără să joace, la ”masa verde”. Concret, dacă un meci nu s-a putut disputa nici la data programată inițial și nici la reprogramare, echipa care a anulat prima partida pierde cu 3-0.

În cadrul emisiunii ProSport LIVE, antrenorul clubului Dunărea Călărași, Cristian Pustai, a vorbit pe seama acestui aspect care a născut multe controverse. El consideră că sunt anumite deficiențe ale protocolului medical și că e necesară o modificare. Din punctul său de vedere, reprogramările nu se impuneau în multe cazuri, pentru că echipele aveau un lot suficient de numeros să poată juca.

Cristian Pustai: ”Cred că loturile echipelor erau suficiente să se joace meciurile la timp” 

Dunărea Călărași a jucat în cele două rânduri în care partidele ei au fost reprogramate, deși s-a regăsit în situația subiectului care ar fi putut lua trei puncte la ”masa verde”. Este vorba de confruntările cu ASU Poli și Turris Oltul, în urma cărora s-a ales doar cu două puncte.

”Noi am dat dovadă de fair-play, am vrut să jucăm. Din păcate, cred că la momentul respectiv, dacă se jucau meciurile, aveam mai multe puncte. Este o regulă ciudată, aceasta cu pierderea meciului de către echipele care se infectează prima dată. S-au folosit foarte mult de această regulă, s-au amânat multe meciuri. Cred că loturile echipelor erau suficiente să se joace meciurile la timp.

S-au amânat foarte multe meciuri. Noi nu ne-am folosit de această regulă, am preferat să jucăm. Ne-am bucurat că nu am fost noi în locul lor”, a spus Pustai cu privire la protocolul medical, la ProSport LIVE.

”U” Cluj – Farul, restanța care nu s-a mai jucat și care a născut cele mai multe reacții

Cel mai recent conflict pe baza protocolului medical este cel dintre Universitatea Cluj și Farul. Partida din etapa a 11-a nu a avut loc la data stabilită inițial din cauza zecilor de infectări de la echipa ardeleană. Apoi, la reprogramarea din data de 2 decembrie, constănțenii au semnalat șase cazuri în lotul de jucători, motiv pentru care nu a putut face deplasarea la Cluj.

Conform regulamentului, Farul ar trebui câștige cu 3-0 partida. În urma celor întâmplate, au reieșit extrem de multe reacții din partea celor două tabere. Antrenorii Costel Enache și Ianis Zicu au ieșit chiar și ei să își apere echipele.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures 

 

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 03 Dec. 2020, 18:28 Actualizat: 04 Dec. 2020, 20:56 Liga 2
Pe aceeași temă