Onofraș: „Ne-ar fi trebuit mai mult timp pentru a deveni unii compatibili cu ceilalți”

Marius ANGHEL 12 Dec. 2013, 17:22 Liga 2
Onofraș:**

Căpitanul divizionarei secunde de fotbal din Copou este convins că echipa antrenată de Marius Lăcătuș poate repeta în primăvară parcursul din prima jumătate a lui 2012, când a înregistrat un rezultat de egalitate, restul meciurilor câștigându-le destul de lejer.

Cu evoluții apreciate la FC Brașov și Unirea Urziceni, cu ultima evoluând și în grupele Ligii Campionilor, și trecut o jumătate de an și pe la Steaua, Marius Onofraș este conștient că Iașiul fotbalistic a așteptat foarte mult în toamnă de la CSMS. El susține că pretențiile au fost justificate după investițiile făcute în vară, dar la fel de bine recunoaște că întreaga echipă a dezamăgit, mai mulți jucători bine cotați nereușind să se adapteze la nivelul Ligii a II-a.

„Pare greu de crezut, dar fotbalul la Divizia B este mai ciudat decât cel din primul eșalon și se prea poate că fotbaliști care au jucat aproape numai la A să nu se fi putut adapta, deși de dorit ne-am dorit cu toții mult. Și chiar aveam speranțe să reușim multe după primele trei succese la rând, însă a venit acea înfrângere neașteptată cu Clinceniul și ceva s-a rupt la echipă”, a declarat Onofraș.

Ex-stelistul este convins că și oboseala și-a făcut simțită prezența spre sfârșitul sezonului de toamnă, CSMS reluându-și activitatea în vară la doar o săptămână după retrogradarea de pe prima scenă. Iar o altă cauză a parcursului slab din toamnă este în opinia sa și insuficienta omogenitate a lotului: „Venind mulți fotbaliști noi într-un interval de timp scurt, ne-ar fi trebuit mai mult timp poate pentru a deveni unii compatibili cu ceilalți”.

Venirea nașului s-a vrut un moment de cotitură

Înlocuirea nemțeanului Costel Enache cu Marius Lăcătuș după șase meciuri oficiale s-a dorit șocul care să-i trezească total la realitate pe cei de la care până atunci se așteptase mult, dar care arătaseră în primele runde extrem de puțin. Iar începutul mandatului lui Lăcătuș a fost unul dătător de speranțe, ieșenii făcând un meci bun în restanța cu Rapidul (scor 2-2), echipa fiind mai proaspătă decât în alte partide, după care a intrat iarăși într-o perioadă nefastă.

„Au urmat meciuri neașteptat de grele, precum cel de la Suceava, unde ne-am impus la limită, în final, iar jocul din nou nu ne-a mai ieșit, poate și pentru că am suferit din cauza pregătirii fizice”, a completat Marius Onofraș, care admite cu strângere de inimă faptul că formația din Copou s-a simțit în toamnă mai bine în deplasare decât pe teren propriu. El este însă convins că o pregătire bună la începutul lui 2014 și cu câteva achiziții în locul celor șase jucători deja plecați CSMS își poate reveni total și își poate atinge obiectivul revenirii imediate în Liga I.

„Ceva s-a rupt la echipă la acel eșec cu Clinceniul, pentru că mai apoi greu ne-a mai ieșit jocul, poate și pe fondul lipsei de omogenitate și insuficientei pregătiri fizice”
Marius Onofraș, căpitan CSMS Iași

„Dacă batem Clinceniul și Slobozia în deplasare, în primele partide oficiale din 2014, va reveni acea stare de liniște neapărat necesară performanței, iar treburile se vor reașeza pe făgașul normal și nu mai putem avea niciun fel de emoții în privința promovării”
Marius Onofraș

Sursa: Evenimentul

Marius ANGHEL 12 Dec. 2013, 17:22 Liga 2
Pe aceeași temă