Transfer spectaculos încercat de Olimpic Zărnești de la Steaua. Jucătorul aflat pe lista neagră a lui Oprița rămâne, însă, în Ghencea

Adi MARICA 13 Feb. 2024, 08:31 Liga 2
Transfer spectaculos încercat de Olimpic Zărnești de la Steaua. Jucătorul aflat pe lista neagră a lui Oprița rămâne, însă, în Ghencea

Olimpic Zărnești, liderul Seriei 5 din Liga 3, nu a mutat pe piața transferurilor în această iarnă, însă a încercat să dea mare lovitură până în ultima zi a perioadei care a expirat luni, 12 februarie.

Oficialii echipei zărneștene au dorit să-l ia pe Rareș Enceanu (29 de ani) de la Steaua.

Rareș Enceanu a fost la un pas de Olimpic Zărneşti

Enceanu se află pe lista neagră a lui Daniel Oprița încă de la finalul anului trecut, iar în această perioadă se antrenează separat de echipa din Liga 2!

Mihai Stere, antrenorul formației din Liga 3, a insistat pentru aducerea lui Enceanu, însă cluburile nu au ajuns la un acord.

”Am dorit să-l aducem pe Enceanu la Zărnești, am discutat cu cei de la Steaua, dar împrumutul nu s-a putut realiza. Asta este, poate din vară!”, a spus Bogdan Chirițescu, președintele clubului Olimpic Zărnești.

Enceanu este la Steaua din 2019

Rareș Enceanu este unul dintre cei mai vechi jucători din lotul Stelei. Mijlocașul este la echipă din vara anului 2019, când activa în Liga 4. În precedentele două sezoane de Liga 2 a fost utilizat în aproape toate jocurile, în 50 din 58, și a înscris câte un gol pe sezon. În actuala ediție de campionat a fost utilizat în 10 meciuri (273 minute) în Liga 2, două începute ca titular și de fiecare dată a fost înlocuit. A înscris și un gol, în 6-2 cu Unirea Dej. În plus, a evoluat în 3 meciuri (112 minute) în Cupa României, doar o dată a fost titular și a fost înlocuit.

Enceanu și-a dorit în vară să se despartă de Steaua, cu care mai avea un an de contract. S-a aflat printre cei cinci jucători români care au mers în Spania, la o echipă din liga a patra, însă rămânerea lor a picat. S-a întors apoi în Ghencea, însă Daniel Oprița nu i-a mai dat aceleași șanse să joace.

Brașoveanul a început fotbalul la Torpedo Zărnești, după care a trecut la FC Brașov, pentru care a debutat în Liga 1 pe când avea doar 17 ani. Considerat o mare speranță a fotbalului brașovean, Rareș a făcut pasul la FCSB în 2015, în schimbul a 300.000 de euro. Nu s-a impus la FCSB, astfel că a fost împrumutat la FC Voluntari și FC Brașov.

Olimpic Zărnești, liderul Seriei 5 din Liga 3

Olimpic Zărnești ocupă primul loc în clasamentul Seriei 5 a Ligii 3, cu 33 puncte acumulate în 15 jocuri (10 victorii, 3 egaluri și 2 înfrângeri). Următoarele clasate sunt AFC Câmpulung Muscel (33 puncte), Olimpic Cetate Râșnov (32), AFC Odorheiu Secuiesc (28) și Kids Tâmpa Brașov (26), adversarele în lupta pentru accederea în play-off.

Campionatul se reia în data de 9 martie 2024, iar în ultimele trei runde din sezonul regular, elevii lui Mihai Stere vor mai întâlni Olimpic Cetate Râșnov (acasă), Sepsi OSK 2 (deplasare) și AFC Odorheiu Secuiesc (acasă).

Zărneștenii au cel mai bun atac din serie, cu 50 de goluri marcate, însă au suferit în defensivă, având 20 de goluri primite, cele mai multe dintre primele cinci clasate.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-victorie-in-amicalul-cu-steaua-scor-1-0-19299310

https://liga2.prosport.ro/multimedia/ignacio-heras-garcia-a-semnat-cu-steaua-19299296

https://liga2.prosport.ro/liga-3/olimpic-zarnesti-e-revelatia-sezonului-in-fotbalului-brasovean-19296694

Adi MARICA 13 Feb. 2024, 08:31 Liga 2
Pe aceeași temă