Costel Enache, prima reacție după plecarea lui Răzvan Onea la Rapid: ”E un câștig foarte bun pentru club.” Florin Briaur: ”Nu mai voia să joace la Liga 2”

Narcis POHOAȚĂ 11 Jan. 2022, 13:57 Liga 2
Costel Enache, prima reacție după plecarea lui Răzvan Onea la Rapid: ”E un câștig foarte bun pentru club.” Florin Briaur: ”Nu mai voia să joace la Liga 2”

După doi ani și jumătate petrecuți în Copou, Răzvan Onea (23 de ani) se desparte în această iarnă de Politehnica Iași, grupare la care a ajuns în vara anului 2019, de la echipa din Liga 3 CS Afumați.

Dorit și în vară în Giulești, dar păstrat de ieșeni pentru a forța revenirea în elită, Onea a plecat luni seară spre București pentru a semna contractul cu Rapid. Gruparea alb-vișinie va trebui să plătească Iașiului suma de 100.000 de euro pentru fundașul dreapta de 23 de ani, dublu față de suma oferită în urmă cu șase luni. În plus, Poli va păstra un procent de 20 la sută dintr-un transfer ulterior.

Răzvan Onea a insistat să plece de la Poli Iași

Cum Poli Iași a ratat obiectivul de promovare și va juca în play-out-ul Ligii 2, șansele la play-off fiind minuscule, Onea le-a transmis oficialilor ieșeni că vrea să plece la Rapid, echipă care a intensificat în ultima perioadă tratativele cu impresarul fotbalistului. În plus, tatăl jucătorului a insistat și el pe lângă conducerea Iașiului pentru a-l ceda pe fiul său în Giulești.

Răzvan Onea a evoluat în acest sezon de Liga 2 în 13 din cele 16 meciuri pentru Poli Iași, în toate începând catitular și în două fiind schimbat. A totalizat 1143 de minute pe teren. În primele două sezoane petrecute la Poli, în Liga 1, a strâns 48 de meciuri (10+38) și a marcat două goluri.

Costel Enache, despre plecarea lui Onea: ”E un câștig foarte bun pentru club”

Antrenorul Costel Enache este de părere că transferul lui Răzvan Onea la Rapid este un câștig pentru Poli Iași, care l-a transferat pe jucător în urmă cu doi ani și jumătate, de la o formație de Liga a 3-a, pentru suma de 10.000 de euro.

”Răzvan are oferte de la echipe din Liga 1 încă de astă vară. Cu toții am stabilit în cadrul clubului să forțăm cumva promovarea, chiar dacă nu am fost neapărat pregătiți și să-i păstrăm la echipă pe jucătorii reprezentativi Răzvan Onea și Francisc Cristea, care să fie ca niște simboluri pentru noi. Am ratat oarecum obiectivul și atunci am încercat să facem lucrurile de așa manieră încât să și câștigăm ceva. Răzvan a venit de la Liga a 3-a pe 10.000 de euro și pleacă pe 100.000, cred că e un câștig foarte-foarte bun pentru o echipă de Liga a 2-a și pentru un fundaș. La fel de adevărat este că și uman trebuie să vedem lucrurile. Dacă pot progresa jucătorii noștri, ne bucurăm pentru ei și clubul va ajuta întotdeauna jucătorii pentru a putea progresa”, a declarat, pentru Liga2.ro, antrenorul Costel Enache, care este convins că va găsi soluții de a-l înlocui pe Onea: ”Avem jucători care pot ține foarte bine poziția lui Onea, îi avem pe Serediuc și Stan, jucători cu experiență, dar mai sunt și tinerii Ștefan Cană și Defta, care au mai evoluat pe poziția asta.”

Sfat pentru Onea: ”Să rămână la fel de serios”

”Nu sunt eu capabil să dau sfaturi, dar i-aș recomanda să rămână același jucător foarte-foarte serios în pregătire, să se capaciteze și să aibă încredere în potențialul lui. L-am văzut de multe ori ușor îndoit de ceea ce ar putea face în teren. Are forță, are viteză, e un jucător curajos, un foarte bun exemplu de antrenament, nu cedează niciodată, e mereu în față și acceptă mereu orice provocare la antrenament”, a completat Enache.

Florin Briaur: ”Dorința noastră a fost să îl ținem pe Răzvan Onea, dar jucătorul nu mai vrea să joace în liga a doua”

La rândul său, managerul echipei ieșene, Florin Briaur, a vorbit despre transferul lui Onea în Giulești, punctând însă că mutarea ar putea pica dacă Rapidul nu va achita suma solicitată de Poli Iași.

”Dorința noastră a fost să îl ținem pe Răzvan Onea, dar jucătorul nu mai vrea să joace în liga a doua. În vară, am reușit să îl convingem să continue la Iași, după retrogradarea în liga secundă, dar acum a spus chiar că e decis să renunțe și la fotbal, pentru că nu își mai găsește motivația de a juca într-un eșalon inferior. Până la urmă, trebuie să respectăm și dorința jucătorului. Dacă vom ajunge la o înțelegere cu clubul cu care negociem, vom păstra un procent important dintr-un viitor transfer. Transferul încă nu s-a făcut, dar suntem în tratative cu un club din Liga 1”, a declarat managerul Florin Briaur, pentru Liga2.ro.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-razvan-onea-se-desparte-de-poli-iasi-si-merge-la-rapid-detaliile-contractului-19215983

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-functia-pe-care-o-va-avea-cornel-sfaiter-la-poli-iasi-si-cand-ar-putea-semna-cu-clubul-99-la-suta-ni-se-va-alatura-in-conducere-19215939

https://liga2.prosport.ro/seria-1/veste-buna-pentru-fotbalistii-politehnicii-iasi-terenul-sintetic-de-antrenament-din-copou-va-fi-refacut-de-catre-municipalitate-cat-va-costa-19215796

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-va-efectua-un-minicantonament-la-una-din-cele-doua-baze-ale-federatiei-urmand-sa-perfecteze-si-cateva-meciuri-amicale-19215526

Narcis POHOAȚĂ 11 Jan. 2022, 13:57 Liga 2
Pe aceeași temă