OFICIAL | Gabriel Tamaș și Cosmin Vâtcă sunt istorie pentru ”U” Cluj. Cum explică clubul despărțirea de cei doi jucători experimentați

Marius ANGHEL 07 Feb. 2021, 22:36 Liga 2

Gabriel Tamaș (37 de ani) și Universitatea Cluj și-au încheiat colaborarea. Fundașul revine în Liga 1, la FC Voluntari, club care l-a și prezentat oficial. Ardelenii au anunțat, la rândul lor, despărțirea de jucătorul care inițial spunea că vrea să ajute clubul să revină în prima ligă.

Mai mult, Universitatea confirmă Liga2.ro și comunică inclusiv faptul că portarul Cosmin Vâtcă a plecat și el.

”U” Cluj: ”Am ajuns, în concordanță cu dorința exprimată de Gabriel Tamaș, la un acord cu FC Voluntari”

Așa cum am anunțat de vineri, cel mai important jucător al Universității a decis să accepte propunerea lui Ioan Andone de a semna cu FC Voluntari și se întoarce în Liga 1, unde o refuzase în toamnă pe Dinamo. Fundașul a luat această decizie și din cauza faptului că ”U” Cluj are șanse mai mici de a accede în play-off odată cu retragerea celor de la Turris Oltul din campionat și posibilitatea pierderii la ”masa verde” a partidei cu Farul.

  • Tamaș avea o clauză de despărțire în orice moment de ”U” Cluj de 35 de mii de euro.

Universitatea Cluj a anunțat că a ajuns la un acord cu FC Voluntari pentru cedarea lui Gabi Tamaș, transfer dorit inclusiv de jucător.

”FC Universitatea Cluj a ajuns, în concordanță cu dorința exprimată de jucător, la un acord cu FC Voluntari privind transferul lui Gabriel Tamaș la echipa de pe penultimul loc din Liga 1.

Gabriel Tamaș a strâns 10 prezențe în tricoul Universității în prima parte a campionatului. Având în spate experiența sezoanelor petrecute în competiții precum La Liga, SuperLiga din Turcia sau Premier League, Gabi a purtat banderola de căpitan încă din prima etapă, când ”U” s-a impus cu 1-0 pe terenul celor de la Aerostar Bacău. Din păcate, acel joc a venit cu prețul unei accidentări serioase. S-a întors pe teren în a doua repriză a partidei cu Unirea Dej din Cupa României, câștigată de „studenți” cu 2-0. Prima reușită a lui Gabriel Tamaș pentru ”U” a venit în ultimul joc al anului, când a înscris în fața Ripensiei Timișoara golul ce ne-a adus pe loc de play-off înaintea pauzei de iarnă.

Clubul nostru îi urează multă sănătate și succes în carieră.

Mulțumim, Gabi!”, a transmis ”U” Cluj pe site-ul oficial.

FC Voluntari: ”Gabriel Tamaș va purta numărul 30”

Achiziționat în vara trecută, Gabriel Tamaș a evoluat pentru ”U” Cluj în 9 meciuri de Liga 2, de fiecare dată fiind titular, și a înscris un gol, în victoria cu 1-0 cu Ripensia. În plus a mai prins un meci în Cupa României, cu Unirea Dej.

Gabi Tamaș a jucat în cariera sa pentru FC Brașov, Tractorul Brașov, Dinamo, Galatasaray (Turcia), Spartak Moscova (Rusia), Celta Vigo (Spania), Auxerre (Branța), West Bromwich, Doncaster, Watford, (toate din Anglia), FCSB, Hapoel Haifa (Israel), Astra și ”U” Cluj. A mai fost legitimat și la CFR Cuj și Cardiff, fără să joace însă. La naționala României are 66 de meciuri și 3 goluri.

”OFICIAL !
BUN VENIT, GABRIEL TAMAȘ !
Cluburile FC Voluntari și Universitatea Cluj au ajuns la un acord în privința transferului lui Gabriel Tamaș la formația noastră!
Cu 66 de meciuri în naționala României și 101 de prezențe în trei dintre campionatele de top ale Europei, Gabi Tamaș se anunță a fi noul lider din defensiva formației noastre.
De-a lungul carierei, Gabriel Tamaș a evoluat în 10 partide în cea mai faimoasă competiție inter-cluburi din lume, UEFA Champions League pentru Galatasaray (2003-2004) și FCSB (2015-2016 și 2016-2017), atât în calificări, cât și în faza grupelor.
În Europa League, fundaşul a bifat 32 de jocuri şi trei reușite: cu Dinamo București (2005-2006, 2008-2009 și 2009-2010), Celta Vigo (2006-2007), FCSB (2016-2017) și Hapoel Haifa (2018-2019).
La capitolul trofee câștigate, noul fundaș al lui FC Voluntari are o colecție impresionantă de titluri: Campionatul României cu FCSB în sezonul 2014-2015, Cupa României în trei rânduri, cu Dinamo București (2002-2003 și 2004-2005) și FCSB (2014-2015). Cu alb-roșii a triumfat și în Supercupa României în 2006.
În străinătate, Gabi Tamaş s-a impus alături de Hapoel Haifa în Cupa și în Super Cupa Israelului la finalul sezonului 2017-2018, contribuind decisiv la primele două trofee câștigate de formația din Haifa după o pauză de 15 ani. În acel an, el a fost inclus în echipa sezonului și a fost declarat cel mai bun jucător din prima ligă israeliană.
Gabi Tamaș are în CV echipe din campionate de top ale Europei. A făcut pasul în fotbalul mare la vârstă de 20 de ani, atunci când a trecut de la Dinamo București la Galatasaray, pentru care a bifat șase partide în Super Liga turcă. În sezonul 2006-2007 a fost titular în apărarea celor de la Celta Vigo în LaLiga, cu 29 de apariții. Același scenariu s-a repetat și în Franța un an mai târziu, când a trecut în tabăra celor de la AJ Auxerre, pentru care a bifat 27 de prezențe în Ligue 1.
La mijlocul stagiunii 2009-2010, jucătorul originar din Brașov a făcut pasul în fotbalul englez, la West Bromwich, sub formă de împrumut de la Auxerre, intrând rapid în echipa de start a lui Roberto Di Matteo. Pentru clubul din West Midlands, Tamaş a evoluat în 23 de partide, marcând două goluri în primul sezon, promovând din Championship în prima ligă din Albion. A fost transferat definitiv, iar pe parcursul a trei sezoane de Premier League a fost evoluat în 45 de jocuri pentru West Brom.
Vasta experiență la nivel de club este completată și de cele 66 de prezențe în tricoul Naționalei României, pentru care a debutat pe 13 februarie 2003, la 20 de ani, într-o partidă amicala pierdută de „tricolori” cu 2-4 în fața Rusiei în care a fost integralist. Cel mai înalt nivel al carierei internaționale l-a reprezentat momentul EURO 2008, turneu la care a fost titular în toate cele trei meciuri jucate în grupa de foc ,unde România a întâlnit Franța (0-0), Italia (1-1) și Olanda (0-2). Pentru reprezentativa noastră, Gabi Tamaş a mai evoluat în 35 de partide oficiale din campaniile de calificare pentru Campionatele Europene, Cupa Mondială și UEFA Nations League, reușind să marcheze 2 goluri !
Gabriel Tamaș va purta numărul 30 pe echipamentul de joc !
Clubul nostru îi urează ” Bun venit!” și îi dorește să aibă parte de evoluții excelente în tricoul FC Voluntari!”, sună prezentarea pe care FC Voluntari i-a făcut-o lui Tamaș.

FC Voluntari ocupă penultimul loc în Liga 1 după 21 de etape, 15, cu 17 puncte acumulate, și caută întăriri pentru a se salva de la retrogradare. Ultima zi de transferuri e la data de 8 februarie, astfel că ilfovenii încearcă mutări pe ultima sută de metri.

”U” Cluj: ”Reziliere pe cale amiabilă cu portarul Cosmin Vâtcă”

Pe lângă Gabi Tamaș, ”U” Cluj s-a despărțit și de portarul Cosmin Vâtcă (38 de ani). Anunțul clubului a fost făcut după ce Liga2.ro a dezvăluit faptul că goalkeeperul a plecat și el de la club.

Vâtcă evoluase în trei meciuri în acest sezon de Liga 2 și avea șanse mici să le ia șansa lui Vlad Muțiu, titularul din prima parte a sezonului, și lui Andrei Gorcea.

”FC Universitatea Cluj a ajuns la o înțelegere privind rezilierea contractului pe cale amiabilă cu portarul Cosmin Vâtcă.

Sosit la începutul acestei stagiuni, Cosmin Vâtcă a apărat poarta Universității în patru partide oficiale. A debutat pentru ”U” în meciul din Cupa României, împotriva celor de la Unirea Dej, câștigat de „studenți” cu 2-0. Primul său joc în campionat a fost victoria cu CS Mioveni.

Clubul nostru îi urează succes în carieră!”, a transmis ”U” Cluj despărțirea de portarul care a mai evoluat pentru FC Bihor, Oțelul Galați, FCSB, Gaz Metan Mediaș, Rapid, Viitorul Constanța, CFR Cluj și FC Voluntari.

Foto: FC Voluntari și Universitatea Cluj

Marius ANGHEL 07 Feb. 2021, 22:36 Liga 2
Pe aceeași temă