Obiectivul rămas Stelei în acest sezon, precizat de Adi Popa: ”Este o cupă, este munca noastră.” Lobby-ul făcut suporterilor și de ce nu a avut o revanșă personală de luat în fața Concordiei

Marius ANGHEL 18 Oct. 2024, 12:43 Liga 2

Steaua a învins Concordia Chiajna (scor 2-1) în debutul etapei a 10-a a Ligii 2, iar echipa bucureșteană a acumulat, astfel, al cincilea succes în acest sezon de Liga 2 și continuă să fie invincibilă, alături de liderul FK Miercurea Ciuc.

Printre titularii lui Daniel Oprița s-a numărat și Adrian Popa, cel care în sezonul trecut s-a întors la Concordia, unde după puțin timp avea să intre într-un conflict cu antrenorul Erik Lincar. În cele din urmă, Popa s-a despărțit de trupa ilfoveană și a revenit la Steaua, iar acum spune că nu a avut de luat o revanșă după ultima experiență avută în tricoul verzilor.

A numit, însă, revanșă rezultatul obținut față de eșecul suferit de Steaua în fața Concordiei în Cupa României, la jumătatea lunii august.

Adrian Popa, după victoria Stelei în fața Concordiei: ”Aveam, din punct de vedere moral, o revanșă de luat”

Giovani Ghimfuș (39′) a deschis scorul pentru Concordia, în meciul desfășurat joi seară în Ghencea, însă Steaua a reușit să întoarcă rezultatul relativ repede. Daniel Iglesias (45+1′) a egalat până în pauză, iar după aceea Bogdan Chipirliu (61′) a punctat golul care avea să fie decisiv.

Adrian Popa, care a contribuit la ambele goluri ale Stelei și a fost înlocuit în minutul 70, cu spaniolul Hacho Heras, a vorbit despre obiectivul de a câștiga campionatul cu echipa sa.

”Am atins obiectivul, trei puncte, să urcăm în clasament, asta ne-am dorit. Între ghilimele, e o revanșă după eșecul din Cupă, meciul pierdut la penalty-uri la ei. Aveam, din punct de vedere moral, o revanșă de luat, ca să ne menținem și acolo sus în clasament. Cu clasamentul actualizat, cu punctele luate celor de la Viitorul Pandurii, care am înțeles că s-au retras, suntem pe locul 2, dacă nu mă înșel. Ăsta este obiectivul nostru. Bine, obiectivul nostru este să terminăm pe primul loc, chiar dacă nu o să avem drept de promovare, pentru că nu știi ce se întâmplă după alegeri, cu Legea Sportului și cu alte chestii. Noi vrem să fim acolo, pentru că la final locul 1 va primi un trofeu. Este o cupă, este munca noastră și ăsta este obiectivul nostru, indiferent de ce se va întâmpla”, a spus, după meci, la flash-interviu, cel mai experimentat jucător pe care îl are Steaua în lot.

O speranță pentru obținerea dreptului la promovare încă licăre la Steaua: ”Am fi ceva de râs dacă s-ar schimba ceva și noi am fi joc în clasament.” Popa face lobby pentru suporteri

Ținând cont de ceea ce a afirmat cu privire la posibilitatea schimbării Legii Sportului, în funcție de rezultatul alegerilor prezidențiale, mijlocașul stelist a fost întrebat și dacă mai există speranță pentru a se putea promova la finalul acestui sezon.

Popa a remarcat și absența galeriei de la meci și speră în rezolvarea cerințelor suporterilor.

”E destul de mică. Dar noi trebuie să fim pregătiți în cazul în care se va întâmpla ceva, pentru că am fi ceva de râs dacă s-ar schimba ceva și noi am fi joc în clasament. Noi ne-am făcut treaba, din punct de vedere sportiv, și asta o să facem și sezonul acesta, o să tragem la fiecare meci, o să jucăm la victorie, nu se pune problema de jocuri de culise la Steaua. Steaua joacă fiecare meci la victorie, jucăm pentru noi, pentru suporteri, care, din păcate, nu sunt în peluză. Sperăm să se rezolve problema asta cu Legea 4, cu abuzurile, ce se întâmplă asupra lor. Am văzut pe mai multe stadioane că nu o să mai vină și cam ei sunt cei care dau culoare fotbalului. Pentru spectatori jucăm și e păcat să nu fie în tribune. Cred că trebuie să se găsească soluții, să vină cât mai mulți suporteri la stadion, nu doar în peluze, ci pe tot stadionul, la toate meciurile, nu doar la noi”, a declarat Popa la microfonul DigiSport.

Revanșă personală în față Concordiei nu a avut de luat

Jucătorul Stelei a mai spus că împotriva Concordiei nu a avut o revanșă personală de luat, după ce în sezonul trecut a evoluat pentru ilfoveni după despărțirea de ”militari”, dar după doar câteva etape a fost tras pe linie moartă de Erik Lincar și între cele două părți au existat contre. Ulterior, Popa s-a despărțit de Concordia și s-a întors la Steaua.

”Eu nu am revanșe de luat față de nimeni, nu este problema mea că nu au știut să mă respecte. Eu sunt jucător profesionist, merg înainte, îmi fac treaba unde sunt și atâta tot. Nu am ambiții, nu mai sunt la vârsta la care să am ambiții cu cineva. Din punctul meu de vedere, nu doar eu am pierdut, ci toată echipa, prin situația care s-a creat anul trecut și s-a ratat un obiectiv important”, a mai spus Adrian Popa.

În acest sezon, Popa a evoluat pentru Steaua în nouă din cele zece meciuri din Liga 2, de patru ori a fost titular și de fiecare dată a fost înlocuit și a înscris două goluri, în 1-0 cu Metalul Buzău și 1-1 cu CSM Slatina.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 18 Oct. 2024, 12:43 Liga 2
Pe aceeași temă